Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΜΑΪΟΥ. ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Θεατρομανία Μαΐου

 

Χωρίς ανάσα και μετά ανάλυση. Η Πρωτόπαππα σκηνοθετεί για το «Πειραιώς 260» την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», ο Κιμούλης ξεκίνησε πρόβες σήμερα με  Νούσια-Κρέοντα  και  με  Παπασπηλιόπουλο-Ιάσονα, τρεις πρωταγωνίστριες «παίζουν» για το «Όλα για την μητέρα μου», ο Παπάζογλου γυρνά στην «Εβίτα» που πρωτοέκανε με την Αλίκη και στο τιμόνι του Εθνικού γίνονται «μαγειρέματα». Όλα αυτά, που αλλού; Στην Θεατρομανία μας!

-Η Μαρία Πρωτόπαππα που σαρώνει φέτος με την συναρπαστική Λαβίνιά της στο κατά Γιάννη Χουβαρδά «Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» μαγειρεύει κάτι  ξεχωριστό και ιδιαίτερο για το Ελληνικό Φεστιβάλ και το «Πειραιώς 260».  Η εξαιρετική ηθοποιός θα σκηνοθετήσει σύμφωνα με πληροφορίες μας την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» με πρωταγωνιστές τον Γιάννο Περλέγκα  -μαζί  έπαιξαν στο έξοχο «Χαίρε Νύμφη» του Θεάτρου Τέχνης και έχουν εξαιρετική σχέση-τη Χριστίνα Μαξούρη και την Αγορίτσα Οικονόμου. Για την ώρα πάντως «τα σπάει» στο έργο του Ο’Νηλ κι αποθεώνεται απ’ το κοινό που κατακλύζει το Εθνικό Θέατρο και φέρνει νέες παρατάσεις.


-Ξεκίνησαν σήμερα οι πρόβες για την «Μήδεια» που όπως πρώτοι εμείς γράψαμε εδώ θέλει τον Γιώργο Κιμούλη να αναλαμβάνει τον ομώνυμο ρόλο με Κρέοντα στο πλάι του τον Τάσο Νούσια και Ιάσονα τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο. Την σκηνοθεσία της φιλόδοξης δουλειάς έχει αναλάβει ο Σπύρος Ευαγγελάτος και εμείς περιμένουμε το αποτέλεσμα με μεγάλο ενδιαφέρον. Καλοτάξιδοι!

-Η Μαρία Καβογιάννη είναι φαβορί για το «Όλα για την μητέρα μου» του Πέδρο Αλμαδοβάρ που θα ανεβάσει στο «Ακροπόλ» ο Πέτρος Ζούλιας, αλλά πληροφορίες μου λένε ότι στο τραπέζι των συσκέψεων «παίζουν» πολύ έντονα και τα ονόματα  των Φιλαρέτης Κομνηνού- Μαρίνας Ψάλτη. Για να δούμε που θα κάτσει η μπίλια!

-Και  ενώ οι Σωτήρης Χατζάκης και Αντώνης Αντύπας φέρονται ως οι επικρατέστεροι για το τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου, τελευταίες μου πληροφορίες  λένε ότι γίνονται «μαγειρέματα» προκειμένου να μείνει για ένα ακόμα χρόνο σε αυτό ο Γιάννης Χουβαρδάς. Ετοιμάζεται μεν για τον απολογισμό της χρονιάς, αλλά όχι, όχι, χέρι στην φωτιά δεν βάζω για τίποτα πλέον.


-Από Ιούνιο…χειμώνα. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν-πόσω δε όταν θέλουν να πετύχουν και ενδιαφέρον «μενού». Πηγές μου λένε ότι οι πρόβες για την πολυαναμένομενη και υποσχόμενη «Εβίτα» που θέλει την τραγουδίστρια Νατάσσα Μποφίλιου  στον  ομώνυμο  ρόλο θα ξεκινήσουν πάρα πολύ νωρίς. Κι όταν λέω πολύ νωρίς, το εννοώ. Για μέσα Ιουνίου το υπολογίζουν!

-Και μια κι ο λόγος για την «Εβίτα» που πρόκειται να σκηνοθετήσει η Θέμις Μαρσέλλου αξίζει να προδώσω έναν «άσσο» που κρατούσαν κρυφό ως τώρα. Την  χορογραφία του μιούζικαλ έκλεισε να κάνει ο «πολύς» Δημήτρης Παπάζογλου, ο οποίος είχε διδάξει την χορογραφία και στο ανέβασμα του ίδιου μιούζικαλ που είχε ανεβάσει η Αλίκη Βουγιουκλάκη και στο οποίο συμμετείχε κιόλας.



Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO