Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Η ΝΙΚΗ ΧΑΘΗΚΕ... ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Νίκη Τριανταφυλλίδου

Στο σπίτι της που βρισκόταν με την κόρη της Ζωή Μασούρη

άφησε σήμερα το μεσημέρι  την τελευταία  της πνοή ύστερα από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχε η σημαντική μας ηθοποιός Νίκη Τριανταφυλλίδη.   

Γεννημένη το 1942,   είχε πρωτοπαίξει στο θέατρο το  1963  στο  έργο του Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» και έκτοτε μέτρησε πολλές σημαντικές επιτυχίες τόσο στο σανίδι όσο και στο σινεμά αλλά και την τηλεόραση.  Είχε αποφοιτήσει από  την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου κι αυτή του Πέλου Κατσέλη,είχε πετύχει σπουδαίες ερμηνείες που αποθεώθηκαν από κοινό και κριτικούς και που της απέφεραν βραβεία. Θεωρήθηκε-και ήταν-μια απ’ τις πιο χαρισματικές πρωταγωνίστριες της γενιάς της μα οι εξαιρετικά επιλεγμένες δουλειές που έκανε όλο και λιγόστευαν στο πέρασμα του χρόνου. Για καιρό είχαμε χάσει τα ίχνη της και μόλις πριν λίγη ώρα μάθαμε πως έφυγε από μια ανάρτηση που έκανε η Θεατρική Ομάδα Πενίας Τέχνας με την οποία ετοίμαζε το ανέβασμα των «Εκκλησιαζουσών» του Αριστοφάνη.Η ίδια υπέγραφε την μετάφραση και την διασκευή και την σκηνοθεσία θα έκανε η ταλαντούχα κόρη της Ζωή. Κουράγιο να ευχηθούμε στην Ζωή και καλό ταξίδι στην λατρεμένη Νίκη Τριανταφυλλίδη που υπήρξε και υπέροχο πλάσμα.
Θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες για το τελευταίο αντίο.



Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO