Η φράση «έξοδα κηδείας» με τρόμαζε
και με απωθούσε. Ενεστώτας. Με τρομάζει και με απωθεί. Κηδεία σημαίνει φροντίδα. Το κλίμα γίνεται πιο ελαφρύ. Άκουγα συχνά ανθρώπους να ουρλιάζουν, στο άκουσμα: «δημοσία δαπάνη». Δεν κατάλαβαν ποτέ ότι ήταν θέμα τιμής. Πώς να το καταλάβουν. Όπου δεν χωρούσε η τιμή και η «δημοσία δαπάνη» ήταν άστοχη, δεν ακουγόταν τίποτα. Έτσι είμαστε. Ανάποδος λαός. Η σημερινή «Ε» γράφει «Στο Νεκροταφείο Ζωγράφου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της Νίκης Τριανταφυλλίδη, η οποία έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας, στα 71 της χρόνια, ύστερα από πολύχρονη ασθένεια. Τη δαπάνη ανέλαβαν οι φίλοι της ηθοποιοί, καθώς το υπουργείο Πολιτισμού δεν «ηδύνατο» να καταβάλει όλα τα έξοδα.».
Η σύνταξή της ήταν πενιχρή. Από αυτές τις μικροσυντάξεις της ξεφτίλας. Χρήματα για δυόμιση βήματα ημερησίως. Τίποτε παραπάνω. Το απόν Υπουργείο. Δεν ευδοκιμεί η φροντίδα σ’ αυτόν τον τόπο. Από επιλογή. Το νοιάξιμο, η συμμετοχή στην πρόοδο. Η στήριξη της Τέχνης. Κανείς εξουσιαστής δεν είναι αληθινά ευαίσθητος άνθρωπος. Κανείς δεν τιμά την ανθρωπιά. Κανείς δεν δακρύζει. Πεθαίνουν οι άνθρωποι ξεχασμένοι, πάνω στο ζενίθ της ορμής τους. Πεθαίνουν γιατί όλα είναι σαθρά και άρρωστα. Στο Υπουργείο Πολιτισμού μηχανές που μοιάζουν με ανθρώπους. Εργάζονται για έναν πολιτισμό που επιθυμία (τους) είναι να «συντηρείται» με καλώδια στην εντατική.
ΥΓ :Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Σ. Χατζάκης δήλωσε για την ηθοποιό που συμμετείχε σε εννέα παραστάσεις του θεάτρου, από το 1972 έως το 1987: "Άλλη μια χορδή της μουσικής που υπήρξαμε, έσπασε απόψε. Καλό ταξίδι".
Χ.Φ