Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Η ΕΙΡΗΝΗ ΛΕΒΙΔΗ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ "ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ" ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ Γ. ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Η ΕΙΡΗΝΗ ΛΕΒΙΔΗ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ''ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ'' ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ Γ. ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗ

 

Η παράσταση του "Θερμοκήπιου" που εντάχτηκε στο Ελληνικό Φεστιβάλ και θα παιχτεί στο θέατρο της Οδού Κυκλάδων από τις 22 έως τις 26 Ιουλίου εκπληρώνει την αγωνιώδη θέληση του Λευτέρη Βογιατζή "να μην πάει χαμένη η δουλειά των παιδιών, να δικαιωθεί καλλιτεχνικά ο κόπος τους". Αυτή είναι η ΜΟΝΗ αλήθεια σχετικά με την τελευταία επιθυμία του Λευτέρη Βογιατζή, απολύτως τίποτα άλλο.


Με λύπη μου βέβαια, σχεδόν μπορώ να καταλάβω ότι το βαθύ πένθος που προκάλεσε προσωπικά σε πολλούς ανθρώπους η απώλεια του Λευτέρη, δημιουργεί και δημιούργησε ταυτίσεις που καμία σχέση δεν έχουν είτε με τον Λευτέρη των τελευταίων ημερών , είτε με την γενικότερη στάση, ηθική κι αισθητική του σε όλη του τη ζωή:


1. Ο Λευτέρης όχι μόνον δεν ήταν "ποιητικίζων" δεν άντεχε "τις ποιητικές , ευαίσθητες ψυχές" ούτε στη ζωή ούτε στην υποκριτική, ούτε στο θέατρο !
2. Δεν άντεχε καθόλου τους συμβολισμούς και δη τους δακρύβρεκτους και τους ηθικολογικούς ! Ο Λευτέρης ήταν , είναι μεγάλος ποιητής και βαθύς στοχαστής, εξαίρετος χειρόναξ, τσαγγάρηςς" όχι ηθικολόγος
3. Ο γεννημένος αυτός πρίγκιπας με την ακριβή αισθητική, ήταν λαϊκός, σεβόταν βαθιά και τιμούσε και τον δικό του κόπο και τον κόπο των άλλων.. η αγωνία του στο συγκεκριμένο θέμα ήταν να μην αφήσει τους συνεργάτες του ακάλυπτους και καλλιτεχνικά και οικονομικά..
4. Απαντώ στον Γιώργο Σαρηγιάννη, του οποίου την καλή πρόθεση δεν αμφισβητώ. Ας σεβαστεί όμως την θέληση του Λευτέρη και την απόφαση των ανθρώπων που δίπλα του για 30 χρόνια δεν τον "πρόδωσαν" στιγμή, καθώς και των τελευταίων συνεργατών του. που αγάπησε τόσο πολύ ώστε να εμπνευστεί απ' αυτούς κι εξαιτίας τους ν' αποφασίσει ν' ανεβάσει άμεσα τον Οιδίποδα.
5. Ας σεβαστεί την αυτοθυσία του Γιώργου Γάλλου, την τόλμη του, την αφοσίωσή που τόσο γλύκανε την ζωή του Λευτέρη , εκπεφρασμένα και με μεγάλη συγκίνηση..
6. Ελπίζω τα παραπάνω να μην γίνουν αφορμή για αντεγκλήσεις των αντεγκλήσεων, για τροφή των βουλιμικών μπλογκς..


Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO