Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ !

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Βλαδίμηρς Κυριακίδης

 

Παίζοντας  στη διαχρονική και επίκαιρη σατιρική βρετανική κωμωδία, «Ωχ! Τι κόσμος γιαγιά!» του Μπάρυ Κηφ,  σκέφτομαι πως κάθε καινούργια πρόταση είναι και μια καινούργια πρόκληση. Πόσω μάλλον όταν το συγκεκριμένο έργο ήρθε στα χέρια μου από δύο νέους ανθρώπους, τον Τ. Ιορδανίδη και την Θ. Ματίκα, που έχουν το δικό τους όραμα και αγωνίζονται σε πολύ δύσκολους καιρούς να το πραγματοποιήσουν. Η δεύτερη πρόκληση ήταν η μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ που με τον μοναδικό του τρόπο απέδωσε την παράνοια του έργου. Στο όλο εγχείρημα ενεπλάκησαν από παλαιότερους μέχρι και νεότερους συντελεστές και όλοι μαζί μπήκαμε σε ένα ταξίδι αισθήσεων και χρωμάτων που μόνο οι καλλιτέχνες μπορούν να φέρουν εις πέρας και με ένα αφοριστικό χιούμορ αποδίδουν την πραγματικότητα. Το αποτέλεσμα δικαίωσε τους πάντες (καλλιτέχνες-θεατές) που μέσα σε ένα δίωρο παρανοϊκό παραμύθι, ξεχνάμε την καθημερινότητα και αφηνόμαστε στην μαγική δύναμη του θεάτρου πού έχει την ικανότητα να μεταλλάσσει μια ιστορία τεντωμένη σαν κραυγή, σε ύμνο για τη ζωή. Χαίρομαι που είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας, διότι αν δεν το μπορούμε εμείς οι καλλιτέχνες πώς θα το μπορέσουν οι πολιτικές; Στην μεγαλοπρεπή έρημο που μας προτείνουν αντιπροτείνουμε το απρόβλεπτο και το ασυνήθιστο ταξίδι.

Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO