Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΤΡΕΞΕ ΓΙΑΝΝΗ, ΤΡΕΞΑΝ ΔΑΚΡΥΑ. ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Βογιατζής

 

Η κατά Καραθάνο Γκόλφω αποθεώνεται. Στην σκηνή υποκλίνονται οι ηθοποιοί. Ανάμεσά τους ο … ώριμος Τάσος της παράστασης Κύριος Γιάννης Βογιατζής ,ο οποίος έχει πετύχει μια ζηλευτή ερμηνεία. Υπόκλιση βαθιά. Μάτια γεμάτα δάκρυα. Όπως και τα δικά μας. Το χειροκρότημα δυναμώνει.Για όλη την εξαιρετική παράσταση και για εκείνον ξεχωριστά.

Η πιο μεγάλη ανταμοιβή,το δίχως άλλο.Στα ηχηρότατα μπράβο που τον αφορούν, ψάχνει να κρατηθεί από έναν ώμο…Για δύο περίπου ώρες ήταν ζηλευτά ενεργός στην σκηνή, όμως η συγκίνηση τον λυγίζει.Τον αγκαλιάζουν όλοι. Οι ηθοποιοί από σκηνής, οι θεατές απ’ τις κερκίδες. Για τις ερμηνευτικές επιδόσεις του, για την ιστορία του,για την δύναμη μα και την ενέργειά του να κάνει θέατρο στα ογδόντα έξι του χρόνια…Γιατί ναι, είναι ογδόντα έξι χρονών ο Γιάννης Βογιατζής.

Γεννήθηκε όπως διαβάζω τον Ιούνιο του 1927, σπούδασε στην δραματική σχολή του Βασιλικού Θεάτρου και την πρώτη του εμφάνιση στην σκηνή την έκανε το 1955 με τον «Έμπορο της Βενετίας» του Ουλίαμ Σαίξπηρ στο θέατρο «Διονύσια»για να επιτύχει στη συνέχεια πολλές θεατρικές και κινηματογραφικές «νίκες»-η πρώτη του ταινία ήταν το 1957 στην ταινία Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο…Ικανότατος ηθοποιός κι ένα υπέροχο πλάσμα. Χαμηλών τόνων,ευγενής, γλυκύτατος. Στις φορές που μιλήσαμε, δεν χόρταινα την γλυκύτητά του και το πόσο «γειωμένος» ήταν…Το χειροκρότημα στο αργολικό θέατρο του αξίζει.Του πρέπει. Λίγο μετά το «Τρέξε Τάσο,τρέξε» που του απευθύνει όλος ο θίασος στην τελευταία σκηνή της παράστασης, θέλω να του πω «Τρέξε Γιάννη, τρέξαν δάκρυα» δικά μας μαζί με τα δικά σου. Δάκρυα χαράς που είσαι τόσο ενεργός μαζί μας.

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO