Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

"2013/MELINA M." ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

2013/Melina M. – Ομάδα «Κατά Λάθος» τον Οκτώβριο στο Θέατρο Επί Κολωνώ

 

Ιούνιος 2013

Τρία συμπεράσματα: Έχοντας δει και την παράσταση του χειμώνα «Να’ ρθω μαζί σου;» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη  πιστεύω ολόκληρη ότι είναι συμπαντικά συμφωνημένο να μη χαθεί ούτε δράμι από τα γερά μυαλά, τις σεμνές ψυχές, τα δυνατά χέρια. Η αντίσταση στην ασχήμια είναι υπόθεση κόπου και αξιοπρέπειας. Έφυγα με ανακατατάξεις. Η Μελίνα Μερκούρη φέρθηκε «παλικαρίσια» (η λέξη παλικάρι και η λέξη κέφι επισημάνθηκαν με πολύ ιδιαίτερο τρόπο για τη μοναδικότητα της έννοιας καθώς και της εκφοράς τους) στον πολιτισμό όσο ήταν υπουργός. Τα καχεκτικά προβλήματα είχαν ανάγκη από την υπερβολή της. Η μεγαλύτερη έλξη είναι αυτή που δημιουργεί η απώθηση. Για μένα το λέω..


Άρεσε σε όλους μας. Και μακάρι να είναι τυχερή (η παράσταση) και να έχει ζωή και μετά το Φεστιβάλ.


Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Σεπτέμβριος 2013

2013 / Melina M. Είχα δει την παράσταση τον Ιούνιο στα πλαίσια του off off Athens. Με μισή θετική προκατάληψη και μισή αρνητική. Θετική γιατί η ομάδα πετάει και ο Κωνστατίνος Ασπιώτης, ο σκηνοθέτης, είναι ένας νεότατος, ταλαντούχος άνθρωπος με άποψη. Σε ό,τι και να κάνει κυριαρχεί η άποψη. Ξέρω ότι είναι αυτός και δε μοιάζει με κανέναν. Αρνητική γιατί η Μελίνα υπάρχει στο νου μου ως ένα πλάσμα της υπερβολής και της αντίρρησης, του αναίμακτου αγώνα και της πολυλογίας. Με θυμάμαι λίγο πριν το τέλος να ψιθυρίζω μπράβο και μπράβο και να ξεχνώ τους αρχικούς ακαδημαισμούς μου για την Μεκούρη. Ο Ασπιώτης και η ομάδα του πάντα με αυτοσυγκράτηση, απλά πολύ απλά, με χιούμορ και εξαιρετική εξυπνάδα έστησαν κάτι διαφορετικό, κάτι που σε ωθούσε να σκύψεις πάνω από τους δρόμους αυτής της γυναίκας αναζητώντας τις αιτίες που την καθιέρωσαν άφθαρτη, ιδιαίτερη, γοητευτική, ασυγκράτητη. Το πέτυχαν και έπεισαν ακόμη και εμένα που  κάθε φορά που την έβλεπα να λυγίζει από εθνική περηφάνεια  ήθελα να τσιρίξω.


Εκείνο το βράδυ της Παρασκευής τους ευχήθηκα να ξανανέβει η παράσταση σύντομα. 3 μήνες μετά η ευχή μου φαίνεται να 'πιασε γερό τόπο. 2013 / Melina M. από 25 Οκτωβρίου στην Κεντρική σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ.


ΥΓ Θα τα πούμε εκεί με όσους την είδαν και όσους θα την ξαναδούν.

Χρύσα Φωτοπούλου

 

*******

2013 / Melina M.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ασπιώτης Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη Φωτισμοί: Τάκης Λυκοτραφίτης Δραματολόγος: Αναστασία Διαμαντοπούλου Επιμέλεια φωνητικών αυτοσχεδιασμών: Μίνως Θεοχάρης Βοηθός σκηνοθέτη: Λάζαρος Βαρτάνης

Παίζουν: Κωνσταντίνος Ασπιώτης Λάζαρος Βαρτάνης Ελένη Κάκκαλου Ζωή Καραβασίλη Μάριος Μακρόπουλος

Θέατρο «Επί Κολωνώ» - Κεντρική σκηνή Πρεμιέρα: 25 Οκτωβρίου 2013 Παραστάσεις: Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή.


Με την υποστήριξη του "Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη".

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO