Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Γιατί είπε «όχι» στον Γιώργο Κιμούλη ο Νίκος Μαστοράκης; Ποιο μιούζικαλ επιθυμεί διακαώς να κάνει στο μέλλον η Άννα  Παναγιωτοπούλου μετά το «Σικάγο» και με ποιον; Τι σχέση έχει η Νεφέλη Ορφανού με την Σοφία Βέμπο και γιατί αποτελεί μήλον της έριδος-εν αγνοία του-ο νέος ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης; Μάθετέ τα όλα...

 

-Τον Νίκο Μαστοράκη ήθελε για σκηνοθέτη του στον «Επιστάτη» του Χάρολντ Πίντερ ο Γιώργος Κιμούλης και τον προσέγγισε για να το καταφέρει, εκείνος όμως του διαμήνυσε ευγενικά πως ενώ θα ήθελε να κάνει πολύ το συγκεκριμένο έργο και δη μαζί του,δεν δύναται να το κάνει λόγω του πολύ μεγάλου φόρτου εργασίας που έχει με το «Ρόλος Μεφίστο» που «μαγειρεύει» για το Εθνικό μας.

Ας ελπίσουμε το «πάντρεμα»να γίνει στο μέλλον μια και είναι κάτι που το θέλουν και οι δύο πολύ.

Όσο για τον Μαστοράκη,  με το που κατέφθασε στην Ελλάδα απ’την Ασία που βρισκόταν μήνες, προχωρά στην διασκευή του έργου που ετοιμάζει.

-Στο ισχυρό καστ που έφτιαξε για το Εθνικό και το «Ρόλος Μεφίστο» -δες Ασλάνογλου,Τοκάκης, Ψαρράς,Σκαφιδά,Γαβαλάς κλπ-  ο Μαστοράκης «έκλεισε» και την έμπειρη Λουκία Στεργίου, για τον ρόλο μιας σκληρής ανακρίτριας. Τον καιρό       αυτό η ηθοποιός εκτελεί χρέη βοηθού σκηνοθέτη στον καλό Κώστα Τσιάνο και στην «Γειτονιά των αγγέλων» που «μαγειρεύει» επίσης για το Εθνικό.

Μαζί του έχει δουλέψει πολλές φορές και σε γερές παραστάσεις του και ως ηθοποιός -με κυρίαρχη φυσικά την «Ηλέκτρα»με την Λυδία Κονιόρδου- κι ως βοηθός του-πιο πρόσφατη συνεργασία τους αυτή  στην «Φαύστα» του φετινού καλοκαιριού-.

-Στην τελική ευθεία των προβών για το «Σικάγο» μπήκε η Άννα Παναγιωτοπούλου και η αγωνία της χτυπάει κόκκινο!  Είναι η πρώτη φορά που κάνει μιούζικαλ στην μακρόχρονη πορεία της και το αποφάσισε επειδή της το ζήτησε ο καλός της φίλος Σταμάτης Φασουλής! Δουλεύουν μαζί την Μάμα Μόρτον,την διευθύντρια των φυλακών που εκτυλίσσεται ένα κομμάτι του έργου και παρά την κούρασή τους,  μοιάζουν να απολαμβάνουν πολύ το ξανασμίξιμό τους...Ραντεβού λοιπόν από την Πέμπτη στο  «Παλλάς»    για την έτσι κι αλλιώς δυνατή παραγωγή μα και  φυσικά για την Άννα.. Μάμα Μόρτον! Η ίδια πάντως μου έλεγε ότι στο μέλλον θα ήθελε πολύ να κάνει το γερό μιούζικαλ «Η λεωφόρος της Δύσης»με τον Πέτρο Ζούλια.

Τα δικαιώματά του είναι «απαγορευτικά» όμως όπως ήδη θα γνωρίζετε αφού δεν κατάφεραν να τα πάρουν απ’την Ελληνική Θεαμάτων για την Μαρινέλλα που ήθελε να κάνει αυτό το μιούζικαλ

-Και η Νεφέλη Ορφανού προστέθηκε στο θίασο που «μαγειρεύει» για την μουσική παράσταση η οποία θα είναι αφιερωμένη στην Σοφία Βέμπο, ο Πέτρος Ζούλιας. Στον ίδιο θίασο θα απολαύσουμε τους Αντώνη Λουδάρο,Χριστίνα Αλεξανιάν,Τζένη Μπότση,Τάσο Κωστή. Η δουλειά αυτή θα ανέβει στο «Badminton»γύρω στα Χριστούγεννα και ενώ θα «τρέχει» ήδη το «Όλα για την μητέρα μου»που σκηνοθετεί σε εμπύρετους ρυθμούς ο Ζούλιας. Ο ίδιος θα συνεχίσει τον μαραθώνιό του και με την «Τρελή του Σαγιό» που  θα ανεβάσει στο Εθνικό με την Άννα Παναγιωτοπούλου στον πρώτο ρόλο.

Μαζί της θα είναι  οι Έρση Μαλικέντζου,Μαρίνα Καλογήρου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Γιάννης Δεγαίτης, Πάνος Σταθακόπουλος κ.α.Αναμένουμε.

-Τον δικό του μαραθώνιο τρέχει ο ικανός Χάρης Τζωρτζάκης αφού συμπράττει στον «Κύκλωπα» του Βασίλη Παπαβασιλείου  που συνεχίζει την περιοδεία του,κάνει πρόβες για την «Γειτονιά των αγγέλων» που ετοιμάζει ο Τσιάνος στο Εθνικό, ενώ τον περιμένει στο δεύτερο μισό της σεζόν και ο «Ρόλος Μεφίστο». Παράλληλα φήμες τον θέλουν να αποτελεί μήλον της έριδος για Alpha και Mega [ακούστηκε μάλιστα έντονα το όνομά του για την νέα σειρά του Θοδωρή Πετρόπουλου], με τον ίδιο να μην έχει δεχτεί ακόμα κρούση από κανέναν και να είναι «ανοιχτός» σε οποιαδήποτε πρόταση!

 

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO