Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

DRAGON: ΟΤΑΝ Η ΡΟΚ ΟΠΕΡΑ ΑΠΟΚΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ! ΤΟΥ ΑΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

ΡΟΚ ΟΠΕΡΑ DRAGON

Η παγκόσμια πρεμιέρα

 

της ροκ όπερας "Dragon" σηματοδότησε την έναρξη του πέμπτου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου, στην Αθήνα.

Η παράσταση αποτελεί συμπαραγωγή της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Πολωνίας και της Βουλγαρίας. Συνδυάζει τη ζωντανή μουσική με το τραγούδι, το χορό, τα ακροβατικά, την κίνηση με ξυλοπόδαρα, τις τεχνικές του τσίρκου, τις μαριονέτες και τα πυροτεχνήματα!

Βλέποντας το "Dragon", δεν πιστεύαμε στα μάτια μας! Τόσο μεγάλη και εντυπωσιακή παραγωγή είναι δύσκολο να ξαναδεί κανείς στην Ελλάδα! Στον αχανή και επιβλητικό χώρο των Βράχων του Βύρωνα, αναπτύχθηκε ένα γιγάντιο υπερθέαμα, που "γέμιζε" όλη την έκταση.Στην ουσία, πρόκειται για ένα είδος που δεν έχουμε ξαναδεί: Ένα θέαμα τσίρκου, με υπόθεση.

Ο μύθος του Λάνσελοτ που σκοτώνει το δράκο, για να σώσει την αγαπημένη του αποτέλεσε τη βάση για το λιμπρέτο της Χριστίνας Μπάμπου Παγκουρέλη και ντύθηκε με την ωραία μουσική του Σταύρου Γασπαράτου. Ο Νίκος Χατζηπαπάς σκηνοθέτησε και συντόνισε πολύ ικανοποιητικά το μεγάλο αυτό θέαμα.

Ο Κρατερός Κατσούλης και η Μαρίνα Σάττι ερμήνευσαν άρτια τους ρόλους του ερωτευμένου ζευγαριού, ο εμπειρότατος Γιάννης Σιαμσιάρης ήταν ένας απολαυστικός δήμαρχος, ενώ στο ύψος των περιστάσεων στάθηκαν ο John Bicknell, ο Μίνως Θεοχάρης, ο Αντώνης Πασβάντης, η Κατερίνα Βαρδακαστάνη και ο Δημήτρης Κακαβούλας. Αυτός, όμως,  που εντυπωσίασε βαθιά τους θεατές και "έκλεψε" την παράσταση με τις εξαιρετικές φωνητικές του ικανότητες και την επιβλητική σκηνική του παρουσία ήταν ο Νικόλας Καραγκιαούρης, στο ρόλο του Δράκου. Μετά τους περσινούς "Δαίμονες" και την "Κωμωδία του έρωτα", το "Dragon" καθιερώνει τον ταλαντούχο βαρύτονο ως πρωταγωνιστή της μουσικοθεατρικής σκηνής.

Όλοι οι χορευτές και οι καλογυμνασμένοι ακροβάτες με τα ξυλοπόδαρα εντυπωσίασαν με το πλούσιο θέαμα που προσέφεραν. Η επιδεξιότητα των κινήσεων τους έκοβε την ανάσα. Συγχαρητήρια αξίζουν στους χειριστές των μαριονετών, στους επιμελητές των ειδικών εφέ και ειδικά στους χειριστές του τεράστιος δράκου, που αποτελούσε το κορυφαίο στοιχείο της παράστασης. Το σώμα του ήταν ένα καμουφλαρισμένο μεγάλο όχημα και το κεφάλι του πολύ εντυπωσιακό, με κόκκινα μάτια και ρουθούνια που έβγαζαν καπνούς και φωτιές. Η εντυπωσιακή του κίνηση θα μείνει για πολύ καιρό στη μνήμη των θεατών. Γενικότερα, η παραγωγή είναι από τις πιο μεγάλες που έχουμε δει ποτέ, στη χώρα μας.

Ξεχωριστά συγχαρητήρια αξίζουν στον Αντώνη Κοκολάκη και στην ομάδα των συνεργατών του, για τη διεύθυνση επικοινωνίας και τις δημόσιες σχέσεις της συγκεκριμένης παράστασης!

Το λιμπρέτο ήταν στην αγγλική γλώσσα, με υπέρτιτλους στα ελληνικά (που προβάλλονταν επάνω στον εντυπωσιακό βράχο του λατομείου!) Ύστερα, από την παρουσίασή της στην Αθήνα, ακολουθεί περιοδεία στις χώρες που συμμετείχαν στην παραγωγή. Οι δημιουργοί και οι παραγωγοί επιδιώκουν για την παράστασή τους μια εκτενή και επιτυχημένη διεθνή καριέρα.Τους ευχόμαστε ολόψυχα να τα καταφέρουν!

Απόψε Παρασκευή 20 και αύριο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, επαναλαμβάνεται στον ίδιο χώρο. Θεωρώ περιττό να σας πω να σπεύσετε!

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO