Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΕΧΕΙ ΦΩΣ ΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ. ΤΗΣ Χ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Είχε φως χθες αυτό το ισόγειο της Μεσογείων.

 

Αυτή την "Πόρτα", όταν την ανοίγεις, βρίσκεσαι στον κόσμο που τον διαπερνάει το νοιάξιμο. Χθες, το μεσημέρι στο θέατρο Πόρτα ο Θωμάς Μοσχόπουλος, η Ξένια Καλογεροπούλου, ηθοποιοί, μουσικοί, σκηνοθέτες, δημοσιογράφοι. "Οι συντελεστές από εδώ, οι δημοσιογράφοι απέναντι, στις καρέκλες, στα σκαλιά με τα πολύχρωμα μαξιλάρια".

Είχε φως χθες αυτό το ισόγειο της Μεσογείων.

"Μια ανάγκη απέναντι στον έξω κόσμο. Μια ανάγκη να αντισταθούμε στη φτήνια και την προχειρότητα. Το να σκέφτεσαι το μέλλον είναι πραγματική αντίσταση". Αυτές ήταν οι πρώτες κουβέντες της Ξένιας Καλογεροπούλου που όταν μίλησε για "νέους, ταλαντούχους και κεφάτους ανθρώπους" γύρισε και κοίταξε έναν- έναν όλους αυτούς που ήταν γύρω της.

"Η μιζέρια είναι μεταδοτική ασθένεια και μεις αποφασίσαμε να πάρουμε αντιβίωση" συνέχισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου "Πόρτα" Θωμάς Μοσχόπουλος.

"Να γίνει η Πόρτα κέντρο στο οποίο θα συναντιούνται οι άνθρωποι από το πρωί μέχρι το βράδυ. Το ξέρω η ευθύνη είναι μεγάλη - πού πάμε να μπλέξουμε;- , αλλά ο ενθουσιασμός οδηγεί στην αλληλοστήριξη και η φαντασία στην επιμονή. Οπότε εκεί, που δεν μπορούμε, θα φτάσουμε"!

Η Πόρτα θα είναι ανοιχτή σε καινούριες προτάσεις.  "Μακριά από λαϊκισμούς θα επαναπροσδιορίσουμε το στίγμα μας".

Πιστοί όλοι στην κανονική αξία του παιδικού θεάτρου θα δημιουργήσουν παραστάσεις για διαφορετικά ηλικιακά γκρουπ και όχι μία για όλους όπως συνηθίζεται. Στους θεατές δηλαδή να υπάρχουν οι έφηβοι που βαριούνται και οι μικρούληδες που χαζεύουν ένα θέαμα ίσως εύκολο. Αυτό το εύκολο και το γρήγορο...

Θα υπάρχει λέει κα ένας σεφ που θα ετοιμάζει πιάτα ειδικά για κάθε παράσταση.

Χοροθέατρο και πολλή μουσική. Και αφηγήσεις παραμυθιών από την Ξένια Καλογεροπούλου. Θα βρω κανά παιδάκι να ακούσουμε παρέα αυτά τα διαβόητα παραμύθια. Στην τελική πάω και μόνη..

Είχε φως χθες αυτό το ισόγειο της Μεσογείων.

Α, μην ξεχάσω "Το θέατρο μέσα στις τάξεις", στους χώρους του σχολείου. Για να ' ρθει η τάξη στην τάξη και να μειωθεί η απόσταση με το άγνωστο.

Χθες, όλοι ήταν χαρούμενοι. Και έλεγαν μόνο την αλήθεια.

 

 

Δείτε το ρεπερτόριο του Θεάτρου Πόρτα για τη σεζόν 2014-2015 εδώ.

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO