Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

"ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ" ΛΕΕΙ Η Σ. ΓΟΥΛΙΩΤΗ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Και έτσι έχω την τύχη να λέω πως είμαι συμμέτοχος με άλλους 6 μοναδικούς ηθοποιούς, σε μια αληθινά δημιουργική σύμπραξη της οποίας  θα είστε μάρτυρες στις 12 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου

 

"Σε ένα τοπίο άγριο, όπου ο ορυμαγδός της κοσμογονικής αλλαγής του κατόχου της εξουσίας δεν έχει καταλαγιάσει, ο Προμηθέας μας προσκαλεί να γνωρίσουμε τις συνέπειες που υφίσταται αυτός που προδίδει "τους δικούς του" για να αγαπήσει τον αδύναμο! Τον Άνθρωπο! Η Γνώση είναι το υπέρτατο αγαθό για τον Άνθρωπο και την οφείλει σε κείνον !

Πόσο αυτονόητη τη θεωρούμε εμείς οι έξυπνοι , οι σύγχρονοι , οι εξελιγμένοι,  οι "ανώτεροι" λαοί! Ο Προμηθέας αγαπάει τη διαδικασία που απαιτεί η Γνώση για να κατακτηθεί , και εμείς οι κούφιοι , νομίζουμε πως προχωράμε μέσα απο μια σύγχυση καινούργιων πληροφοριών που δεν ξέρουμε να ερμηνεύσουμε τί σημαίνουν για το ανθρώπινο είδος μας ! Εμείς οι ίδιοι δεν μας αγαπάμε! Ο Προμηθέας ΜΟΝΟΣ σε ένα σαθρό σύστημα αξιών πάσχει για να μας αγαπήσει και να μας εξισώσει με το θείο! Η προδοσία , το λάθος κι η τιμωρία χάνουν το νόημά τους αφού όλοι τελικά , άνθρωποι και θεοί υποτασσόμαστε στην Ανάγκη!
Σε αυτόν τον κόσμο θέλει να μας μυήσει ο Έκτορας Λυγίζος , με μοναδικό του όπλο το Λόγο! Έιμαστε όλοι κομμάτια του εαυτού του κάθε ήρωα, και έτσι στην παραστασή μας ,τονίζεται έντονα  πως δεν υπάρχει μία και μόνη Αλήθεια αλλά πολλές! Είναι μια ευλογία για μένα η συνεργασία μαζί του, γιατί σπάνια συναντάς ανθρώπους να μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία της γνώσης χωρίς να θεωρούν τίποτα κεκτημένο... Και έτσι έχω την τύχη να λέω πως είμαι συμμέτοχος με άλλους 6 μοναδικούς ηθοποιούς, σε μια αληθινά δημιουργική σύμπραξη της οποίας  θα είστε μάρτυρες στις 12 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου".

Στεφανία Γουλιώτη

Μετάφραση
Παναγιώτης Μουλλάς

Προσαρμογή – Σκηνοθεσία
Έκτορας Λυγίζος

Σκηνικά – Κοστούμια
Κλειώ Μπομπότη

Φωτισμοί
Δημήτρης Κασσιμάτης

Μακιγιάζ
Ιωάννα Λυγίζου

Δραματουργία
Κατερίνα Κωνσταντινάκου

Βοηθός σκηνοθέτη
Εύα Βλασσοπούλου

 

Διανομή :
Κράτος: Μιχάλης Κίμωνας
Ήφαιστος :Θάνος Τοκάκης
Προμηθέας :Στεφανία Γουλιωτη , Έκτορας Λυγίζος
Ωκεανίδες: Άννα Μάσχα, Τζίνα Θλιβέρη
Ωκεανός :Θάνος Τοκάκης, Μιχάλης Κίμωνας
Ιω :Γαλήνη Χατζηπασχάλη , Δήμητρα Βλαγκοπούλου
Ερμής : Θάνος Τοκάκης, Μιχάλης Κίμωνας



Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου
12 Ιουλίου, 21:00 Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO