Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ. 29-30/6/2014

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Δεν προλαβαίνωωωω καλοί μου άνθρωποι. Τρέχω και δε φτάνω. Πού να βρεθεί χρόνος σ αυτό το διήμερο, να γραφτεί Ημερολόγιο; (και με δεδομένο το χαλασμένο tab, άρα όλη η δουλειά απο το κινητό..)

 

Δεν προλαβαίνωωωω καλοί μου άνθρωποι. Τρέχω και δε φτάνω. Πού να βρεθεί χρόνος σ αυτό το διήμερο, να γραφτεί Ημερολόγιο; (και με δεδομένο το χαλασμένο tab, άρα όλη η δουλειά απο το κινητό..)

Εκατό θέματα δουλειάς ,πρέπει να χωρέσουν σε λίγα 24ωρα και εχεις και τη Θεσσαλονίκη , να σου κλείνει το μάτι από παντού. Να έχεις δηλαδή να κάνεις συνεντεύξεις,  να δεις πρόβες, να κάνεις σχεδιασμό φθινοπώρου, συναντήσεις, συσκέψεις, προγραμματισμούς και να υπάρχει ο Κώστας Νούσιας να σε ξελογιάζει ποκιλοτρόπως, με Χαλκιδικές και Ναβόνα.  Να σε οδηγεί στο ωραιότερο σημείο της πόλης και να σου γνωρίζει τον Μάγο σεφ Θοδωρή Γεωργαντά, ο οποίος ξέρει τον τρόπο να αποπλανεί με τις θείες γεύσεις του, πετυχαίνοντας ..αυθεντικότερες ιταλικές συνταγές κι από τους ίδιους τους Ιταλούς. Σπουδάζοντας στην Ιταλία και περνώντας πολλές ώρες της φοιτητικής μου ζωής στην πιάτσα Ναβόνα, πρέπει να ομολογήσω πως οι  γευστικές ηδονές της παραθαλάσσιας (και απίστευτης θέας) "Ναβόνα" της Θεσσαλονίκης ,είναι απείρως ελυστικότερες. (Βέβαια, να υπογραμμίσω ότι  χωρίς τον Κώστα δίπλα , καμμιά ηδονή του βίου τούτου, δεν παρουσιάζει το παραμικρό ενδιαφέρον.

Και συνεχίζω με τις αποπλανήσεις. Να υπάρχει η Μελίνα, η απολϋτως μέσα σε όλα, και κυρίως, πάντα έτοιμη για  όλα.

Να υπάρχει η κ. Σοφιανού στο Αγκυροβόλι με τα μύδια της και τα κρίταμα. Να σε φωνάζουν από ζαχαροπλαστεία στην Τσιμισκή, να σε κεράσουν ενα γλυκό, να περνάς από Λαδάδικα και να σου προσφερουν, χωρίς να σηκώνουν αντίρρηση, ένα  ούζο, να σου φωνάζουν μέσα από ένα ταξί, μιά καλή κουβέντα.. Τι πόλη Θεέ μου!

Δεν χόρταινα δυό μέρες τις πρόβες των Περσών στο Κρατικό, πόσο σπουδαία δουλειά κάνουν η Νικαίτη και οι ηθοποιοί.. Και το Godspell και το Up Ολα και το Δώδεκα και οι παραστάσεις στα πάρκα.

Συζητούσαμε στο καφέ του Μακεδονία, με τη Μένη  Λυσαρίδου και τον Γιάννη Βούρο, για το νέο τους μεγάλο (και διεθνές! ) στοίχημα τον "Μ.Αλέξανδρο" και έλαμπαν τα μάτια τους. Ξερουν τι θέλουν, ξέρουν πώς να το πετύχουν, ειναι αποφασισμένοι και πεισματάρηδες. Έχουν μαζί τους όλο το δυναμικό του θεάτρου, η πόλη νιώθει πως επιτέλους, κάτι καλό γίνεται εκεί, η Ουνέσκο τους στηρίζει, σημαντικοί επιστήμονες είναι δίπλα τους, υπάρχει όχι μόνο όραμά, αλλά και..πραγματοποίηση του.

Δεν θέλω να φύγω απο εδώ, λέμεεε.

ΥΓ. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η μαμά του Σάκη Καστάνη, έφτιαξε γαλατόπιτα!!!

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO