Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ ΛΑΜΠΕΤΗ. ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΥΣΤΑΘΙΑ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Όταν ψάχναμε με τα ταλαντούχα μας κορίτσια Χριστίνα  και Αρετή  το τί θα φορέσω στην παράσταση, πέσαμε σε ένα φόρεμα που μας έβγαλε η Άννα Φόνσου από το βεστιάριο ,στο σπίτι του ηθοποιού.

 

Όταν ψάχναμε με τα ταλαντούχα μας κορίτσια Χριστίνα  και Αρετή  το τί θα φορέσω στην παράσταση, πέσαμε σε ένα φόρεμα που μας έβγαλε η Άννα Φόνσου από το βεστιάριο ,στο σπίτι του ηθοποιού. Ήταν  φόρεμα εποχής 50 που μας μαγνήτισε, με πράσινες αποχρώσεις σαν να είχε βγει κατευθείαν από ελληνική ταινία.

Ταλαιπωρημένο από τα χρόνια μα πανέμορφο. Σα να περίμενε υπομονετικά στο βεστιάριο , τόσες δεκαετίες ,να ξαναφορεθεί και να μας πει τη δική του ιστορία. Χρειαζόταν βέβαια κάποιες επιδιορθώσεις αλλά αυτή είναι η ελάχιστη προσφορά μας απέναντι σε ένα τόσο γοητευτικό κομμάτι του παρελθόντος.


 Το φόρεσα, με μεγάλη προσοχή μη το σκίσω ,μου έκανε γάντι ενώ συγχρόνως ένα περίεργο συναίσθημα με κυρίευσε…. Τότε η Άννα μου είπε : «Ευσταθία , σου πάει πολύ τελικά το φόρεμα της Έλλης !» ,
-«Ποιάς Έλλης;» ρωτήσαμε και οι τρεις με μια φωνή ,«δεν είναι δικό σου;»- «όχι» μας απάντησε, «αυτό είναι το φόρεμα της Έλλης Λαμπέτη»….-Παύση- Ναι, θα φόραγα  το φόρεμα αυτής της γυναίκας…

Τότε θυμήθηκα ένα απόσπασμα από την παράστασή μας: Τη στιγμή που η Δανάη (Άννα Φόνσου) δείχνοντας μια παλιά φωτογραφία της, διηγείται μια ιστορία στο δημοσιογράφο για ένα φόρεμα  που της είχε χαρίσει η Μαρίκα Κοτοπούλη :
  «Κοίτα! Εδώ φοράω αυτή την υπέροχη, σατέν γκρενά τουαλέτα της Μαρίκας Κοτοπούλη. Μου την είχε κάνει δώρο, όταν πήγα μια μέρα να τη δω! Είναι πολύ περίεργο να φοράς το φόρεμα κάποιας που θαυμάζεις τόσο πολύ. Είναι σαν να φοράς το σώμα της ,την ενέργειά της, να γίνεσαι λίγο αυτή, να βλέπεις ακόμα και τα δικά της όνειρα όταν γυρίζεις σπίτι ζαλισμένη από το βερμούτ και πέφτεις χωρίς να αλλάζεις, ξερή στο κρεβάτι…»
Καμιά φορά είναι πολύ περίεργο αλλά συμβαίνει: Ό, τι γράφεις στο χαρτί σου βγαίνει πραγματικότητα….

Η «συνέντευξη με τη Δανάη» με τους Άννα Φόνσου, Αλέξανδρο Μπουρδούμη και Ευσταθία παίζεται στο καλοκαιρινό Badminton. 
Συγγραφέας : Ευσταθία
Σκηνοθεσία : Δημήτρη Μαλισσόβα
Μουσική επιμέλεια : Δαυίδ Ναχμίας
Χορογραφίες : Άννα Πολύζου
Σκηνικά , κουστούμια : Χριστίνα Πανοπούλου , Αρετή Μουστάκα
Make up : Μαρία Ιωαννίδου
Hair styling :Μassimo Curti


Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO