Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Η ΧΡΥΣΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΕΙ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Για όσους μείνουν στην Αθήνα την προτελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και για όσους βρεθούν στην Επίδαυρο ή στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Επίδαυρος, Μικρή Επίδαυρος. Έρχονται εξιδανικευμένες μέρες..παιδιά.

Λοιπόν:

"Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα". Στο Θέατρο Κήπου της Θεσσαλονίκης. Μια ομάδα από "εν δυνάμει" αιώνια παιδιά που επιτίθενται στη ζωή με τρέλα και απαράμιλλο σθένος βάζουν στη σειρά ιστορίες προτείνοντας τρόπους να μη γίνεται μπάχαλο η ισορροπία του κόσμου. Παράσταση που μαζί με το χειροκρότημα παίρνει μαζί της και το πιο ευαίσθητο κομμάτι του καθένα. 21 και 22 Ιουλίου.

«.....Χώρεσα στους νόμους σας, άπλωσα όνειρα στους δρόμους σας, έστησα το νοικοκυριό μου στις συνειδήσεις σας και μοιράστηκα την ιστορία σας για να μπορώ να διηγηθώ το παραμύθι αύριο στη δική μου γλώσσα». "Πλάνητες" είμαστε όλοι. Καμία ρίζα δεν είναι δεδομένη. Κάθε ξερίζωμα πιθανό. Η Πατρίσια Απέργη και οι Αερίτες στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Την περιμένουν οι Καλαματιανοί πώς και πώς. Τα 'μαθα. 22/7

«Ο Ιππόλυτος γίνεται φάρος, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να μείνει τόσο πιστός, τόσο καθαρός, τόσο κόντρα σε όλα και να μην πληρώσει. Γι’ αυτό στη ζωή αρχίζουμε τις εκπτώσεις, για να μην πληρώσουμε το τίμημα που ζητάει μια απόλυτη στάση».. Στην Επίδαυρο στις 25 και 26 Ιουλίου. Η Λυδία Κονιόρδου στο τιμόνι της σκηνοθεσίας και μια ομάδα ικανών ανθρώπων στη διανομή. Ευριπίδης. Από μόνο του αρκεί.


Το μανιφέστο του πολέμου (Μέρος Α’). Στη Μικρή Επίδαυρο. Ρούλα Πατεράκη, Δημήτρης Λιγνάδης. Πάνω από το έργο του πιο σημαντικού ιστορικού που γέννησε ο τόπος. Προφέρεις τη λέξη πόλεμος και αυτόματα αιτίες, αφορμές και συνέπειες έρχονται από το παρελθόν για να συναντήσουν ολόιδιες το τώρα. Η αγριότητα δεν εξελίσσεται, δεν εκπολιτίζεται, δεν παύει να υπάρχει. 25 και 26 Ιουλίου.


ΥΓ Μια πλευρά του καλοκαιριού που δεν πρέπει να λείπει απ' τον ορισμό του.

(Copyright φωτογραφίας: Σταυρούλα Κεντιέ)
(Η φράση του Ιππόλυτου. Πηγή: Lifo.gr)

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO