Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΟΥ. ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ONLYTHEATER.GR Η ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Μαρίνα Κανελλοπούλου

 

Καλοκαίρι. Ραστώνη. Αποφόρτιση. Γέμισμα «μπαταρίων» για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Ανέμελα παιδικά παιχνίδια στην αυλή της γιαγιάς που ξεκινούσαν το πρωί και κατέληγαν το βράδυ με γδαρμένα γόνατα και άπλετο χαμόγελο στο πρόσωπο.

«Βαθυστόχαστες» συζητήσεις στη βεράντα φίλων μέχρι τα ξημερώματα με τη συνοδεία κιθάρας και τζιτζικιών και κυρίως με το άρωμα του γιασεμιού να μην αφήνει το μυαλό σε ησυχία. Στρωματσάδα στην ταράτσα να μετράμε τα άστρα. Δροσιά-όαση σε κάποιο βουνό με το οξυγόνο από το αναζωογονητικό αεράκι να κυριεύει τα πνευμόνια. Αχτίδες ήλιου να ξετρυπώνουν ανάμεσα στα κλαδιά των δέντρων στο ωραιότερο δάσος που ανακαλύψαμε τυχαία στρίβοντας σε λάθος δρόμο με το αυτοκίνητο. Κρύο νερό από γάργαρη πηγή στη μέση του πουθενά. Θερινό σινεμά στο κέντρο της Αθήνας με μυρωδιά νυχτολούλουδου και γεύση μπύρας.

Βόλτες στο λιμάνι ενός νησιού αγκαλιά με αγαπημένους ανθρώπους ή και μόνη. Αλμύρα θάλασσας στα μαλλιά και άμμος στα πόδια ενώ ο ήλιος χαϊδεύει το κορμί και το κύμα νανουρίζει. Καρπούζι κόκκινο και ζουμερό. Το πρώτο μπάνιο και το πρώτο παγωτό. Το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα με την καλύτερη παρέα. Το απέραντο γαλάζιο στον ορίζοντα, όταν θάλασσα και ουρανός γίνονται ένα.

Όποια εικόνα και αν έχει, το καλοκαίρι μένει παγιδευμένο στο μυαλό και στις φωτογραφίες να μας χαρίζει γαλήνη και ηρεμία όλες τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Γι αυτό, το καλοκαίρι ζήσε διαφορετικά, ρούφηξε εμπειρίες, vivere… pericolosamente!

 

*Η Μαρίνα Κανελλοπούλου είναι ηθοποιός. Έχει υπάρξει και φοιτήτρια με φοιτητικό πάσο που πάνω έγραφε Νομική Σχολή Αθηνών. Επειδή δεν πιστεύουμε στο τυχαίο (όπως πολύ σωστά μου είπε η Γ.), αλλά μόνο στο πρέπει: Τον Απρίλιο του 2010 έπρεπε να πάει μέχρι το Θέατρο των Αλλαγών, έπρεπε εκεί να συναντήσει τον Βασίλη Μαυρογεωργίου, έπρεπε να γίνει μέλος της ομάδας FORPLAY του Β. Μ (ως ηθοποιός και ως βοηθός σκηνοθέτη).

Έτσι δεν είναι;

Στην "Αληθινή απολογία του Σωκράτη" (σκην. Ένκε Φεζολλάρι)  με τον Στ. Κραουνάκη στο Ι.Μ.Κ. ήταν βοηθός σκηνοθέτη. Οι παραστάσεις τελείωσαν, από Οκτώβρη πάλι..

*Έγραψα το όνομά της στη μηχανή αναζήτησης και βρήκα ένα σωρό πράγματα. Ένα σωρό ωραία πράγματα. Και είναι μόνο η αρχή..

 

Χ.Φ

(Πρώτη δημοσίευση 31/7/2014)

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO