Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ Η Χ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

 

Όποιο παιδί, λένε, γεννιέται Μάρτη είναι ευτυχισμένο. Έτσι λένε. Ο Κ. Γ. γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου, στη Λάρισα. Εκεί σχολείο, εκεί φίλοι, οικογένεια, καλοκαίρια. Οι πρώτες σκέψεις, η συνειδητοποίηση, τα πρώτα βουητά στα γήπεδα. Άλλο ένα αγόρι, παθιασμένο με το ποδόσφαιρο. Άλλο ενα αγόρι κυνηγός ονείρων.

Το 1999 κατέβηκε στην Αθήνα για να γίνει φοιτητής του Εθνικού Θεάτρου. Έτσι έγινε, χωρίς την παραμικρή παράλειψη. Παίρνει πτυχίο το 2002 και αμέσως τον επιλέγει για το "Άνδρες έτοιμοι για όλα" ο Στ. Φασουλής. Την επόμενη χρονιά, το καλοκαίρι του 2003, έχουν σειρά το "Όνειρο θερινής νύχτας", η Καλαμάτα και ο Γιάννης Κακλέας. Τη θυμάμαι αυτή την παράσταση. Είχα παρακολουθήσει κρυφά τη γενική δοκιμή της. Ήμουν με μια φίλη μου, που όταν είδε τον Γιαννακόπουλο στη σκηνή, έπαθε πάρεση μυών (Αφροδίτη σε προδίδω, οκ, πέρασαν αιώνες από τότε, σιγά..).

Ένα σάρκινο έλασμα εξού και το χοροθέατρο και όλα όσα έχουν να κάνουν με αυτό. Δεν ξέρω τι ορισμό του έδωσε το ευρύ κοινό, όταν η "Εδέμ" ήταν στις τηλεοπτικές απολυτότητες, αλλά το λέω με σιγουριά ότι ο Κ. Γ είναι ένας ηθοποιός με πολλές προσωπικότητες και πολλά επίπεδα. Με πολύ χιούμορ, ισχυρό δυναμιτάκι της κωμωδίας και του αυτοσχεδιασμού. Θεσμοφοριάζουσες, Μπακαλόγατος, Τα Μούτρα. Στην κωμωδία του Αριστοφάνη "Θεσμοφοριαζουσες", που σκηνοθετεί φέτος ο Γ. Κιμούλης υποδύεται τον ακόλουθο του Θανάση Αλευρά. Ένας "φραπεδένιος" άνδρας που αυτοσχεδιάζει ευφυέστατα, κουνιέται με τρόπο που λες "δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό", σαρώνει στη σκηνή.

Έχει πλάκα, γιατί ταυτόχρονα αυτοσαρκάζεται, οπότε το αποτέλεσμα που προκύπτει ειναι πολύ αθώο. Έχει κατακτήσει εκείνα τα σημεία που του επιτρέπουν να έχει ένα ένστικτο διαρκώς σε εγρήγορση. Αν παραλείψεις λίγο τα του ηθοποιού και σταθείς σε άλλα πράγματα καθημερινά, κανονικά, ανθρώπινα, συμπεραίνεις ότι η παροιμία για τον Μάρτη και τα παιδιά, είναι πέρα για πέρα αληθινή. Ευγενική φυσιογνωμία. Ένας άνθρωπος με αγωγή, που χαμογελάει σωστά.

Την Φαίη Ξυλά τη γνώρισε στην Κρήτη. Την ερωτεύτηκε και την παντρεύτηκε. Τους πετυχαίνεις καμιά φορά στο κέντρο, στην Πλάκα, παρατηρείς πόσο πολύ φροντιζει ο ένας τον άλλον και μετά αβίαστα λες τη φράση : "Αυτοί οι 2 αγαπιούνται πολύ". Γιατί έτσι είναι.

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO