Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΟΥ. ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ONLYTHEATER.GR Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Μιχάλης Οικονόμου

 

Πρω!
Δε!

Ποιος θα προλάβει το ντους για να βγάλει πρώτος το ενοχλητικό αλάτι από πάνω του. Η καυτή άμμος που θα σου τσουρουφλίσει τα πόδια και μετριέται με ανάσες. Το αλάτι που θα μείνει στα γυαλιά ηλίου σου. Η συγκλονιστική πείνα μετά τη θάλασσα που θα σβήσει μόνο με γεμιστά της μαμάς ή κεφτεδάκια της γιαγιάς.

Μου βάζεις στην πλάτη;

Ο ήχος από τα φουσκωτά μπρατσάκια του τρίβονται μεταξύ τους. Ο ήχος χλαπ χλουπ, κάποιες χαβαγιάνας πλησιάζουν. Ρέγκε και μπητς μπαρ. Το διάστημα απ' τη στιγμή που θα μπεις στο αμάξι-φούρνο μέχρι τη στιγμή που πραγματικά θα αρχίσει να λειτουργεί ο κλιματισμός. To κομματάκι από το φύκι που θα μείνει ούτως ή άλλως πάνω στο πόδι σου. Το σεξ στο αντίσκηνο. Το σύκο που θα κλέψεις από το κλαδί που βγαίνει πάνω απ τη μάντρα δίπλα στον χωματόδρομο.

Η πρώτη φορά που συνειδητοποιείς ότι ακούς τζιτζίκια φέτος.

Η σιέστα κάτω απ το αιρ κοντίσιον Το καλοκαίρι στο βουνό. Η μυρωδιά του θυμαριού στην ψημένη πέτρα. Όταν η μπουκαπόρτα ανοίξει και θα κατέβεις στο νησί. Η εικόνα της TV από το απέναντι μπαλκόνι. Η άμμος που θα κολλήσει πάνω στο παγωμένο μπουκαλάκι με το νερό. Τα πρώτα σταφύλια που θα φας. Η αίσθηση ότι έχει τόση ζέστη που θα μπορούσα να ζήσω μόνο τρώγοντας φρούτα. Η μυρωδιά του ποπ κορν στο θερινό σινεμά.

Το φιλί που θα δώσεις πάνω σε αλμυρό δέρμα.

Η μυρωδιά από το φιδάκι που καίγεται στη βεράντα. Το ντάκιρι πεπόνι που θα πιείς μονορούφι. Η ιδρωμένη πλάτη του T-shirt που θα κολλήσει πάνω και θα δροσίσει μετά από λίγο. Η προετοιμασία για να βγεις το βράδυ. Τα καλαμαράκια και η χωριάτικη. Το παγωτό που θα σου -

 

(Φωτογραφία: Έφη Γούση)

 

Μιχάλης Οικονόμου είναι ηθοποιός. Το βραβείο "Δημήτρης Χορν" το 2010 ήταν δικό του, για τον ρόλο του Νταούντ στο "Σφαγείο" του Ιλάν Χατσόρ (σκηνοθ. Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος). Σε μια έκθεση της Τετάρτης Δημοτικού έγραφε ότι θα γίνει ηθοποιός, όταν μεγαλώσει. Τι κι αν σπούδασε Υπολογιστές και Διοίκηση Επιχειρήσεων, καθώς και 3D Animation, έμεινε πιστός στη μεγάλη κουβέντα της Τετάρτης Δημοτικού.

Στη φωτογραφία κοιμάται σε μια θάλασσα κοντά στο Σούνιο.  "Διασκεδαστικές ιστορίες περί..ζωής".

 

Χ.Φ

4/8/2014

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO