Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΟΥ. ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ONLYTHEATER.GR Η ΑΜΑΛΙΑ ΑΡΣΕΝΗ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Αμαλία Αρσένη

 

Το Καλοκαίρι, απροκάλυπτα και εγωιστικά, έλεγα πάντα πως είναι η εποχή μου και κανενός αλλού. Ο Αύγουστος ειδικότερα. Για να διασφαλίσω την ιδιοκτησία του, μάλιστα, ανακοίνωσα σε όλη την παρέα πως, όταν μεγαλώσω το παιδί μου θα το ονομάσω Αύγουστο.

Μεγάλη αγάπη με τον Αύγουστο.

Ίσως λόγω γενεθλίων, λόγω παρέας, λογω Κεφαλονιάς. Το καλοκαίρι πάντα είχε μια μελαγχολική ομορφιά. Μια σαγήνη που έχει σημαδέψει τα αγαπημένα μου παιδικά χρόνια και που ορίζει για μένα την έννοια της λέξης ευτυχία και γαλήνη.

Αθώα, γαλάζια και ανέμελα χρόνια με την παρέα της Κεφαλονιάς. Τα μεσημέρια κοιμόμασταν στο γρασίδ,ι εξαντλημένοι απ' το κυνηγητό και τα παιχνίδια στην θάλασσα. Μετα τρώγαμε παγωτό καϊμάκι ή σικάγο και κοιμόμασταν βαριά, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις μας πως τα παιδια δεν κοιμούνται ποτέ.

Δριμύτεροι μετά κατάστρωναμε παιχνίδια στον κήπο, εξερευνούσαμε την εξοχή και παίζαμε θέατρο- με εισιτήριο παρακαλώ- στην αυλή του σχολείου.

Βόλτες στο πλακόστρωτο, το βράδυ, με τα λουλουδένια μας φορέματα και ποδόσφαιρο στην πλατεία γιατί τα κορίτσια ξέρουν από μπάλα.

Αν το σκεφτείς, δεν έχουν αλλάξει πολλά πια. Το μέρος, η παρέα, παραμένουν ίδια.

Μόνο αυτή η αθωότητα σαν να έγινε πιο πονηρεμενη. Α! Και το παγωτό...έγινε βαρύς γλυκός που συνοδεύεται από κουβέντες λιγότερο γαλάζιες και ανάλαφρες, αλλά πιο βαθυστόχαστες και χειμερινές.

Λάθος; Μπορεί. Μπορεί να πρέπει τον χειμώνα να τον βάζουμε ψηλά στο ντουλάπι με τα χειμερινά και να μην τον αφήνουμε να αναστατώνει τα καλοκαίρια μας.

Τα καλοκαίρια, ας χαμογελάμε μόνο.

 

*Η Αμαλία Αρσένη είναι ηθοποιός. Σε ηλικία 16 ετών έλαβε, μετά απο παρουσίαση της Ηλέκτρας του Σοφοκλή, τιμητική υποτροφία από τη Cours Florent στο Παρίσι για μια θέση στο 3ο έτος του Atelier Jeunesse. Από το 2009 είναι μέλος της θεατρικής ομάδας Vice Versa, που αποτελείται από Έλληνες και μετανάστες φοιτητές. Αν πάρει το μάτι σας μια "Κοιμωμένη" που δε θέλει να κοιμηθεί άλλο, να ξέρετε ότι στην πραγματικότητα η πριγκίπισσα ονομάζεται Αμαλία. Η φωτογραφία με το προκλητικό γαλάζιο είναι από το Ληξούρι. Από πού αλλού θα μπορούσε;


Βγάζει η θάλασσα κρυφή φωνή
φωνή που μπαίνει
μες στην καρδιά μας και την συγκινεί
και την ευφραίνει.

 

Χ.Φ

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

(Πρώτη δημοσίευση 23/8/2014)

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO