Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Η ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΙΩΤΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ONLYTHEATER.GR 4 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Ηλέκτρα Ελληνικιώτη

 

Η Ηλέκτρα Ελληνικιώτη, η ηθοποιός και σκηνοθέτης, η φίλη της Μαρίας, του Κωνσταντίνου, της Ειρήνης, της Βένιας, από την Αστυπάλαια ή από κάπου στο Αιγαίο μας έστειλε όλα τα παρακάτω. Εμείς από κάπου στην Αττική ή από οπουδήποτε την ευχαριστούμε πολύ.

Έχουμε και λέμε:

1. Το "Ραμόνα travel" επαναλαμβάνεται στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων, ως εναρκτήρια παράσταση του ρεπερτορίου του (πρεμιέρα: 2 Οκτωβρίου).

2. Η "bijoux de kant" εγκαινιάζει το project "bijoux de kant factory" με μια σειρά εργαστηρίων το φθινόπωρο με το Γιάννη Σκουρλέτη και τον Τάσο Καραχάλιο. Λιγα πραγματα για το bijoux de kant factory: Η bijoux de kant είναι μια ιδέα, μια αισθητική, μια έκφραση. Είναι η συνύπαρξη πολλών ιδεών, πολλών αισθητικών, πολλών εκφράσεων. Είναι η έλλειψη δόγματος στην οποία καταλήγει από την αγάπη της τόσο για την φόρμα όσο για την έννοια. Η bijoux de kant είναι μία καλλιτεχνική εγγραφή που σχηματίστηκε για να υποστηρίξει και να προωθήσει τη δημιουργική έκφραση και την κριτική στάση, τους διαφορετικούς ποιητικούς λόγους και ιδιώματα. Σε αυτό το πλαίσιο και ύστερα από 5 χρόνια συνεχούς δημιουργίας η bijoux de kant εγκαινιάζει το «Bijoux de Kant Factory», ένα εργοστάσιο παραγωγής τέχνων, με πρώτη του δράση μια σειρά τρίμηνων εργαστηρίων υποκριτικής και κίνησης τα οποία θα πραγματοποιηθούν στον Υπόγειο χώρο και στο black box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Έναρξη εγγραφών: 1 Σεπτεμβριου 2014 Λήξη Εγγραφής Συμμετοχών: 1.10.2014 / 1 Οκτωβρίου 2014 Έναρξη Εργαστηρίων: 6.10.2014 / 6 Οκτωβρίου 2014 Λήξη Εργαστηρίων: 22.12.2014 / 22 Δεκεμβρίου 2014 Χώρος Διεξαγωγής Εργαστηρίων: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

3. Τον Νοέμβριο κάνει πρεμιέρα η καινούρια δουλειά της bijoux de kant σε κείμενο της Γλυκερίας Μπασδέκη, με τη Λένα Δροσάκη στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρόκειται για μια παράσταση εμπνευσμένη από το διήγημα του Χρηστομάνου "Η κερένια κούκλα".

4. Τον Ιανουάριο κάνει πρεμιερα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η νεα μου δουλειά, "Η όγδοη μέρα της δημιουργίας". Είναι μια παράσταση βασισμένη σε διηγήματα των Αντρέ Πιερ Ντε Μαντιάργκ και Ζωρζ Μπατάιγ. "Την όγδοη μέρα της δημιουργίας, ο άνθρωπος είχε πια το προνόμιο της επιλογής. Την όγδοη μέρα της δημιουργίας, ο άνθρωπος έφτιαξε το θύτη και το θύμα". Θα παίζουν οι Χρήστος Καπενής, Μαρία Μαμούρη, Ελένη Ορνεράκη, Φάνης Παυλόπουλος και Μαίρη Χάγια. Η σκηνική εγκατάσταση θα είναι της Φαίδρας Χάρδα.

 

Σίγουρα συνεχίζεται..

 

Χ. Φ

 

*"Ραμόνα travel"
Κείμενο: Γλυκερία Μπασδέκη. Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης. Μουσική: Κώστας Δαλακούρας . Βοηθός Σκηνοθέτη: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη. Σκηνογραφία: Γιάννης Σκουρλέτης, Δήμητρα Λιάκουρα, Περικλής Πραβήτας. Κίνηση: Τάσος Καραχάλιος. Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα. Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ. Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Λένα Δροσάκη, Δημήτρης Μοθωναίος, Κρις Ραντάνοφ.

*Φωτογραφία εξωφύλλου: Πάνος Μιχαήλ

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO