Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ONLYTHEATER...ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

"Να σε βοηθήσω ρε Μαρίνα" της είπα, αλλά "μόνο αρχαία μη μου ζητήσεις. Δεν πάνε με τον Αύγουστο." "Ντάξει", μου απάντησε και την επόμενη μέρα ήρθε στο σπίτι με τη γνωστή χαρτούρα και ένα μάτσο μαρκαδοράκια.

 

"Να σε βοηθήσω, ρε Μαρίνα" της είπα, αλλά "μόνο αρχαία μη μου ζητήσεις. Δεν πάνε με τον Αύγουστο." "Ντάξει", μου απάντησε και την επόμενη μέρα ήρθε στο σπίτι με τη γνωστή χαρτούρα και ένα μάτσο μαρκαδοράκια.

"Τι τα θες τόσα; "Για να υπογραμμίζω."


Ξεκινάμε έκθεση, γραμματικές και ασκήσεις με τα κλασικά ζητούμενα και σε κάποια φάση μου λέει "να κάνουμε κανά θεματάκι από την τράπεζα θεμάτων. Είναι προτάσεις του Υπουργείου".

"Να κάνουμε".

Μου δίνει γύρω στις 15 σελίδες να ρίξω μια ματιά. Πέφτει το μάτι μου σε θέματα σχετικά με το θέατρο. Σταματάω. "Ας ξεκινήσουμε από εδώ", της είπα. Βαριόμουν φουλ και το κατάλαβε. Σίγουρα. Μπούρου-μπούρου και λόγια, λόγια και..καμία διευκρινιστική ερώτηση.

"Μήπως δε με καταλαβαίνεις; Παίρνω φόρα εύκολα". "Όλα οκ.", μου απαντάει.

Ξαφνικά, διαβάζω Λιβαθινός, Ιλιάδα, παρατηρώ τις ερωτήσεις, γνωστές οι λέξεις, ξανακοιτάζω την ερώτηση προς τους μαθητές:"Ποιες δυσκολίες χρειάστηκε να εξομαλύνουν οι συντελεστές της παράστασης προκειμένου να επικοινωνήσουν με το ομηρικό κείμενο και να ανεβάσουν με επιτυχία την Ιλιάδα, όπως αποκαλύπτει στην συνέντευξή του ο σκηνοθέτης;"

Μου θυμίζει κάτι. Τρίβω το δεξί μου μάτι και ξαναδιαβάζω: Συνέντευξη του  Στάθη Λιβαθινού, για  το  ανέβασμα της ομηρικής Ιλιάδας σε θεατρική παράσταση. Η συνέντευξη δόθηκε στη Χρύσα Φωτοπούλου για το διαδικτυακό περιοδικό onlytheater.gr.

Ένιωσα κάπως και το μάθημα διακόπηκε.

Δεν είναι λογικό, ε; ή μήπως είναι;

 

Χ.Φ

 

(Πηγή φωτογραφίας: το σπιτόσκυλο)

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO