Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖ. 8/9/2014

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Νίκος Κουρής

 

00.20 Η ανατροπή, της ανατροπής, την ανατροπή, ω ανατροπή. Είπα να ηρεμήσω απ’ τον Γολγοθά με τις «Θεσμοφοριάζουσες» και τις επιστολές επί επιστολών και μου «σκάει» νέα πληροφορία για το «Γκλόρια»! Η Καβογιάννη έφυγε, η Ματσούκα ήρθε! Όχι, η Καβογιάννη δεν ξαναγύρισε πίσω στον Φασουλή όπως μου είπαν! Όχι, δεν έβαλε νερό στο κρασί της. Κι έτσι εκείνος αναζήτησε άλλη λύση και την βρήκε στο πρόσωπο της Δήμητρας Ματσούκα! Μην με ρωτήσεις τι σχέση έχουν Καβογιάννη-Ματσούκα γιατί δεν ξέρω να στο απαντήσω. Σημασία έχει ότι η λύση βρέθηκε και ο Σταμάτης «συναντά» ξανά  την Δήμητρα που είχε σκηνοθετήσει στην πρώτη της θεατρική δουλειά,   την θεϊκή «Δίαιτα του αστροναύτη» της Έλενας Ακρίτα-γιατί δεν την είδαμε ξανά αυτή στην σκηνή;-. Το θυμάστε το υπέροχο που είχε συμβεί τότε; Είχε στηθεί η μαρκίζα και στην διαδρομή άλλαξε για να «στηριχτεί» πιο πολύ η Δήμητρα κι από εκεί που ήταν το όνομά της μαζί με άλλα, είδατε ένα «Και η Δήμητρα Ματσούκα» που εντυπωσίασε πολύ.

00.35 Τι θα γίνει η Γκάμπλερ μετά από αυτή την ανατροπή αλήθεια; Γιατί αν δεν το θυμάσαι, η Δήμητρα είχε «κλείσει» να παίζει Έντα Γκάμπλερ με σκηνοθέτη τον Κωνσταντίνο Ρήγο. Ναυάγησε η δουλειά αυτή ή θα μετακινηθεί για πιο αργά; Το πιθανότερο είναι ότι θα αναζητηθεί νέα Έντα. Αν βρω Ρήγο θα σου απαντήσω… Ως τότε, περίμενε!

00.37 Επίσης πρέπει να μάθω τι θα γίνει και με τη «Μήδειά» της που θα βλέπαμε Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη, όπως μου είπε ένα «πουλάκι» από εκεί! Προφανώς θα πραγματοποιηθούν οι εκεί παραστάσεις, αφού το «Γκλόρια» θα αργήσει να ανοίξει με τις εργασίες που γίνονται. Χωρίς να βάζω χέρι στη φωτιά με τόσα που γίνονται πια!


00.49 Να θυμηθώ να στείλω νωρίς στη Χρύσα το αποκλειστικό της Δήμητρας και να σου πω άλλη φήμη που κυκλοφοροεί πολύ. Η Μαρία Καβογιάννη που αποχώρησε από το «Γκλόρια» συζητά λέει με τον Σπύρο Ευαγγελάτο να κάνουν μαζί το θαυμάσιο «Τριαντάφυλλο στο στήθος» του Τένεσι Ουίλιαμς και ψάχνουν αίθουσα που να «αγκαλιάσει» τη δουλειά τους αυτή. Αξίζει να σου πω ότι ο έμπειρος σκηνοθέτης ήταν αυτός που θα σκηνοθετούσε την «Λυσιστράτη» που έγινε με την Μαρία-εγώ θα την δω αύριο Παπάγου, αν δεν βουλιάξει η Αθήνα!-, αλλά τελικά δεν του το επέτρεψαν λόγοι υγείας. Τώρα ελπίζω να γίνει το «πάντρεμα» αυτό-αρκεί να βρεθεί πρώτα αίθουσα.

00.55 Το όνομα της Καβογιάννη το άκουσα και για ένα μονόλογο, αλλά σηκώνω τα χέρια ψηλά. Λέω να κοιμηθώ λίγο, μήπως και χαλαρώσω…

13.10 Στο Γαλάτσι, κοντά στη Γκράβα και πιο συγκεκριμένα στο κτίριο που «φιλοξενεί» το Action24, θα μεταφερθούν όλοι οι άνθρωποι του… Προέδρου-Διονύση Παναγιωτάκη. Εκεί  και οι συνεργάτες του, το γραφείο τύπου του, εκεί όλα. Έγκυρες πληροφορίες μου όμως λένε ότι η σύντροφος ζωής του με την οποία μαζί έχουν το τιμόνι των «Ελληνικών Θεάτρων» Ελένη Κούρκουλα θα έχει δικό της γραφείο στο κτίριο του «Παλλάς» το οποίο διαμορφώνεται κατάλληλα. Μα όλα εγώ θα στα προδίδω; Όλα;

13.20 Στο «Διάνα» και η καλή Μαρία Ανδρούτσου και ο ικανός Ζήσης Ρούμπος.Ο Γιώργος Βάλαρης στήνει προσεκτικά το «παζλ» του και μπορώ να πω ότι τα δύο νέα «κομμάτια» που έβαλε, πολύ μ’ αρέσουν…

13.40 Να σου «προδώσω» επίσης ότι στο «Αλίκη» και στο γερό θίασο του «Ντόλυ,η προξενήτρα» που ανεβαίνει σε μετάφραση Θοδωρή Πετρόπουλου και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, έχει προστεθεί και ο έμπειρος Χάρης Γρηγορόπουλος. Κάθε φορά νομίζω ότι ολοκληρώνεται ο θίασος και κάθε φορά σκάει μια ακόμα είδηση. Ωραία!

13.44 Στους «Ηλίθιους» που «μαγειρεύει» για την εφηβική σκηνή του θεάτρου «Αλίκη» ο Πέτρος Φιλιππίδης, «κλείδωσε» τελικά ο Νίκος Κουρής, ενώ «έκλεισε» και η Τζένη Θεωνά που θα χτυπά και στο «Rocky Horror Show» του «Ρεξ»… Από τα «Ελληνικά Θέατρα» πιστεύουν πολύ στην εν λόγω παραγωγή που είναι πολυπρόσωπη-δέκα ηθοποιοί, μου λένε, θα παίζουν σε αυτήν-και τη στηρίζουν δυναμικά. Όσο για εκείνον; Ετοιμάζει την επανάληψη του «Φον Δημητράκης» με μικρές αλλαγές στη διανομή και προχωρά το καστ για τον «Λάκκο της αμαρτίας» που θα ανεβάσει στο Εθνικό, αφού επαναληφθεί σ’αυτό το «Κέικ» του.

13.47 O οποίος Νίκος-αδυναμία-Κουρής θα έχει παράλληλα και την επανάληψη του σαρωτικού «Πουπουλένιου» στο θέατρο «Αθηνών» αλλά και το σούπερ «Τάβλι» που «πάει» στο «Βασιλάκου»!

13.50 Τι έκανε η Μιμή Ντενίση με τον Γιάννη Στάνκογλου πριν από λίγη ώρα στην Παιανία; Ξέρω ότι περιμένεις κάτι πιο «καυτό» να σου απαντήσω, αλλά είναι παντρεμένος άνθρωπος  κι ερωτευμένος ο Γιάννης και η Μιμή για την ώρα δεν έχει χρόνο ούτε να αναπνεύσει, λόγω των εντατικών προβών του θεατρικού «Σμύρνη μου αγαπημένη» που ετοιμάζει στον «Θέατρον».
Οι δύο τους είχαν γυρίσματα για μια φιλόδοξη γαλλική ταινία και έρχομαι να στο προδώσω σε τίτλο, για να επανέλθω με λεπτομέρειες…

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO