Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖ. 15/9/2014

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

 

00.20 «Επάγγελμα Πόρνη». Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου πέρα από το ότι θα «χτυπήσει» και φέτος στο Εθνικό Θέατρο με το υποσχόμενο «Paradise» του Τένεσι Ουίλιαμς όπως πρώτος σας πρόδωσα, θα επιστρέψει όπως έμαθα από έγκυρη πηγή-αποκλειστικό, ναι!- στο «Μιχάλης Κακογιάννης» για να πρωταγωνιστήσει στην φιλόδοξη δουλειά «Επάγγελμα Πόρνη» που θα σκηνοθετήσει ο άξιος Ένκε Φεζολλάρι. Η πρεμιέρα της δουλειάς που βασίζεται στο ομώνυμο αριστούργημα της Λιλής Ζωγράφου, έχει προγραμματιστεί για την 1η Δεκεμβρίου και το ραντεβού θα δίνεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη για περιορισμένες παραστάσεις....Όσο για το «Paradise», αγκαλιάζει άπαιχτα δυνατά μονόπρακτα του Ουίλιαμς που μετέφρασε ο «μαιτρ» Ερρίκος Μπελιές και θα σκηνοθετήσει η ικανή Πηγή Δημητρακοπούλου, που είναι πολύτιμη και για τα θεατρικά μας πράγματα. Κάτι συζητούσε και για την τηλεόραση-όπου μας χάρισε την υπέροχη «Αίθουσα του θρόνου» και το μοναδικό «10»- αλλά δυστυχώς δεν προχώρησε...

00.25 Σου το έχω πει ότι δεν πρόκειται να τελειώσουν οι ανατροπές στο θεατρικό σκηνικό; Στο έχω πει αλλά δεν με ακούς και θεωρείς ότι όλα βαίνουν καλώς... Δεν βαίνουν όλα καλώς,να μην σου πω ότι ελάχιστα... βαίνουν έτσι! Εκεί που ολοκληρώθηκε επιτέλους ο 14μελής θίασος του «Αλίκη» για την «Ντόλυ,την προξενήτρα» του Θόρντον Ουάιλντερ κι έγινε φωτογράφηση για το promo της δουλειάς, «έσκασε» αποχώρηση.Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου, ο Μίνως Θεοχάρης έθεσε εαυτόν εκτός δουλειάς για προσωπικούς λόγους...Να ισχύει άραγε αυτό ή να «παίζει» το «σενάριο»που μου περιήλθε ότι δεν τον ικανοποίησε το μέγεθος του ρόλου του, με το που πήρε στα χέρια του την τελική διασκευή του έργου; Θα μάθω και θα επανέλθω.


11.25 Στην χώρα μας βρέθηκε ο «πολύς» Levan Tsuladze που όπως πρώτος πρόδωσα από τη Θεατρο-mania της Real News θα σκηνοθετήσει το «Λεωφορείο ο πόθος» με τους Κατερίνα Λέχου-Τάσο Ιορδανίδη πρωταγωνιστές. Ο πρώτος κύκλος προβών ξεκίνησε με τις καλύτερες συνθήκες κι όλοι αναμένουμε με ενδιαφέρον την πρόταση-ανάγνωσή του στο αριστουργηματικό έργο. Ο Γεωργιανός σκηνοθέτης βρήκε ιδιαίτερο γερό το πρωταγωνιστικό δίδυμο που άρεσε πολύ φέτος το καλοκαίρι στο πρώτο του «πάντρεμα» στο «Η στρίγκλα που έγινε αρνάκι» κι όλα δείχνουν ότι «μαγειρεύουν» κάτι ιδιαίτερο,την ώρα που η σύντροφος ζωής του Ιορδανίδη, Θάλεια Ματίκα, ετοιμάζεται να «επιστρέψει» στο «Ιλίσια-Βολανάκης» με το «Δύο γυναίκες χορεύουν» στο πλευρό της εξαίρετης Χρυσούλας Διαβάτη.

11.32 Εκτός «Φονισσών» η Ναταλία Δραγούμη. Μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν στις «Φόνισσες της Παπαδιαμάντη» η Ναταλία, δεν θα είναι μαζί τους στην «επιστροφή» τους στην έδρα τους, δηλαδή το «Πειραιώς 260», αφού «έκλεισε» αλλού. Που; Στον φιλόδοξο κι αναμενόμενο «Ηρακλή» που ετοιμάζειγια το «Pantheon» ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης σε κείμενο του Στρατή Πασχάλη και με τα τραγούδια του Γιώργου Θεοφάνους. Άρα περιμένει τρελός «μαραθώνιος» τον Ρήγα, αφού πρέπει να βρει ηθοποιό και για τον ρόλο της Ρώπα που μετά πέρασε στη Φωτεινή Ντεμίρη και για αυτόν της Δραγούμη.Για την ώρα έβαλε στο ρόλο της ανακρίτριας που έπαιζε με καίριο τρόπο η Κωνσταντίνα Μιχαήλ, την Μπέσυ-πρώτος στο έγραψα κι αυτό-Μάλφα. Τρέξε Αλέξανδρε, τρέξε...

16.00 Τι βροχή είναι αυτή...Να δώσω ευχές καρδιάς-και δημοσίως!-στην λατρεμένη μου αδελφή που έχει τα γενέθλιά της! Κάθε ευτυχία και καλή αντοχή για να με...ανέχεται εμένα και τις γνωστές εκρήξεις μου. Πρόκειται για το...καλό παιδί της οικογένειας! Πρέπει να πάω...σφαίρα από δω, πριν φύγω τρέχοντας για το «Πειραιώς 260» και τον «Ματωμένο γάμο». Σε φιλώ...

 

(Πηγή φωτογραφίας)

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO