Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖ. 19/9/2014

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Θοδωρής Αθερίδης

 

00.20 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Ανάσα δεν παίρνει ο πολυσχιδής Θοδωρής Αθερίδης. Τέλειωσε τα γυρίσματα του «Από έρωτα» που βασίζεται στο ομώνυμο εξαιρετικό θεατρικό του έργο κι είναι στο μοντάζ, κάνει εντατικές πρόβες για το γερό
«Πράματα και θάματά» του που επανέρχεται στο «Μικρό Παλλάς» από τις 8 Οκτωβρίου, ενώ «έκλεισε» και επάνοδο στο γυαλί! Σύμφωνα με αποκλειστικές μου πληροφορίες ο πολυπράγμων Αθερίδης-που παραμένει πάντα προσγειωμένος κι ουδέποτε…καβάλησε καλάμι όπως πλείστοι άλλοι συνάδελφοί του-ετοιμάζει κάτι δυνατό…

00.22 Ανέλαβε, μου λένε έγκυρες πηγές μου την παρουσίαση του περίφημου «Αργά» που γυρίζει   στα τηλεοπτικά μας πράγματα και συγκεκριμένα στο τάχιστα ανερχόμενο «Action24» του Διονύση Παναγιωτάκη. Ο τελευταίος έκανε μια σειρά από συζητήσεις με την «ψυχή» της   εκπομπής Νίκο Μαστοράκη και κατέληξαν  πως ιδανικός για την παρουσίασή του είναι ο «δαιμόνιος» Θοδωρής Αθερίδης. Η πρόταση έγινε, εκείνος «γούσταρε» κι είπε το «ναι», επομένως λάβετε θέσεις παίδες…

00.25 Κι αφού αναφέρθηκα στο «Πράματα και θάματα» που πρωταγωνιστεί και ξεχωρίζει όπως πάντα ο Γιάννης Ζουγανέλλης, να σου πω ότι αν τρέξεις μπορεί να προλάβεις να βρεις εισιτήριο για την παρουσίαση των «Βατράχων» όπου «τα σπάει» στο «Σχολείον». Από τις 27 ως τις 28/9.
Εγώ θα ξαναπάω σίγουρα. Τρέχω να «κλείσω»…

00.27 Σε τρέλα και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αφού θα’χει παραστάσεις σ’αυτό και εντατικές πρόβες στο «Συρανό» που θα παρουσιαστεί στο «Pantheon»- δια εμπνεύσεως Κακλέα και οι δύο υπέροχες δουλειές!-. Και μην πεις «επανάληψη        είναι», γιατί πρώτον «πάει» σε καινούργια στέγη και δεύτερον γιατί έγινε αντικατάσταση των Αρβανίτη-Πουλάκη με τους Παπαγεωργίου-Μπερικόπουλου [αποκλειστικό μου κι αυτό!].
Όσο γιατί δεν θα δούμε τους καλούς ηθοποιούς στην επανάληψη της δουλειάς; Το «κόλλημα» ήταν κυρίως οικονομικό,όπως μου περιήλθε… Κι υπήρξε πικρία και ένταση στο «σκηνικό».

00.36 Οι οικονομικές διαφορές έχουν πρώτο ρόλο και στην θεατρική δουλειά που απειλείται να «ναυαγήσει», όπως σου έχω ξαναγράψει. Μια πρώτη κίνηση καλής θελήσεως έγινε, για να μην χάσουν τον γερό τον «άσσο», αλλά το…ψάχνω!

00.50 Ότι το θεϊκό «Shakespeare in love», «τα σπάει» στο Λονδίνο, το ξέρεις θέλω να ελπίζω,  μια κι έχει «βουίξει» ο κόσμος!  Αυτό που δεν ξέρεις είναι ότι ήδη το έχει «κλείσει» για τον προσεχή χειμώνα, ικανός θεατρικός παραγωγός που πιστεύει πολύ στο «των φρονίμων τα παιδιά».
Μη με ρωτήσεις τι,που,πως και με ποιους ακόμα.

11.10 Καφέδες στην Φωκίωνος…Σέρνοντας πήγα με τόση κούραση, αλλά ήταν όμορφα. Δεν πάνε να λένε και να γκρινιάζουν. Λατρεύω Φωκίωνος, τέλος.

11.12 Στο καινούργιο έργο των Αλέξανδρου [Ρήγα πάντα] -Δημήτρη Αποστόλου που θα «ακούει» ή στον τίτλο «Η επιθεώρηση των δύο» ή στον-αυτόν θέλω εγώ!-«Χωρίζουμε λέμε» στο πλάι των καλών
Βασιλικής Ανδρίτσου-Νίκου Μουτσινά θα δούμε τον ικανό Παναγιώτη Βασιλόπουλο, «παιδί» του Θεάτρου Τέχνης που έχει κάνει αρκετά δυνατά βήματα στον χώρο,ενώ άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο «Αμάρτημα της μητρός μου». Το κουαρτέτο πρόκειται να ολοκληρώσει ένας ακόμα εξαίρετος ηθοποιός της νέας γενιάς, που «κλείνει» τις μέρες αυτές για αυτό δεν θα στον «προδίδω» ακόμα…Θα επανέλθω,έτσι; Cool!

11.20 Ένα «πουλάκι» μου «πρόδωσε» τα βήματα που ετοιμάζεται να κάνει η Δήμητρα Ματσούκα τον χειμώνα. Αρχικά θα πάει Θεσσαλονίκη για τις εκεί παραστάσεις του μονολόγου «Μήδεια, ένα μανιασμένο ποίημα» του Ζαν-Ρενέ Λεμουάν,που άρεσε στο ανέβασμά του στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης». Μετά θα κατηφορίσει Αθήνα για να τον παρουσιάσει πιθανότατα στο «Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού» και στην συνέχεια θα ντυθεί την Έντα Γκάμπλερ, στο ομώνυμο έργο         του Ίψεν ,με σκηνοθέτη τον Κωνσταντίνο Ρήγο. Για αυτήν άλλωστε είπε «όχι» στον Φασουλή…

11.25 Το διάβασα κι αυτό! Έγραφα εδώ ότι η Καβογιάννη αποχώρησε από το «Γκλόρια» και το «Πονηρό πνεύμα», στην συνέχεια «ανέβασα»  την πληροφορία πως πήγε εκεί η Ματσούκα και το δημοσίευμα που «έσκασε» σε περιοδικό τις θέλει…στα μαχαίρια. «Αν είναι η Ματσούκα», φέρεται να είπε η Καβογιάννη, «δεν θα είμαι εγώ!». Να κλαίς από τα γέλια! Η Μαρία είχε φύγει, πριν σκεφτούν τη Δήμητρα, άρα πως θα μπορούσαν να…σκοτωθούν; Κουλάρετε…

11.40 Τρέξε Γιολάντα [Μπαλαούρα], τρέξε… Η καλή ηθοποιός που κάνει πρόβες στο  «Συνέβη και του χρόνου» του Άλαν Έικμπορν το οποίο «μαγειρεύει» ο άξιος Γιάννης Παρασκευόπουλος, πρόκειται να «πετάξει» στην Αυστρία με το πολύ ενδιαφέρον «Lysistrata Project»,που υπέγραψε ο ίδιος κι αποτελεί μια από τις δυνατές παραγωγές του ΚΘΒΕ. Μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στις Βρυξέλλες, η παράσταση-πρόταση θα παιχτεί και στην Βιέννη και πιο συγκεκριμένα   στο Art Carnutum της στις 4 Οκτωβρίου, ενώ «επιστρέφοντας» θα παιχτεί και στα Δημήτρια στις 15 του μήνα…Η Μπαλαούρα θα έχει και παραστάσεις για αυτό και πρόβες για το γερό «Συνέβη», ενώ μέσα στη σαιζόν θα την δούμε και στον «Δον Ζουάν» που θα παρουσιάσει στο ΚΘΒΕ ο έμπειρος Δαμιανός Κωνσταντινίδης!

11.50 Το βράδυ-καλώς εχόντων των πραγμάτων κι αν δεν «σκάσουν» ανατροπές-θα με ακούσεις live στο «Feeling Good» της Σεμ στον Real Fm.






Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO