Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο, από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής...

 

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο, από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής...


1. 22 του Σεπτέμβρη, κοινώς μπήκαμε στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, και 'μεις χαμπάρι. Ακόμα ο νους είναι στο έρμο το καλοκαίρι που αφήσαμε πίσω. Η καρδιά δε θέλει να παραδεχτεί ότι η πορεία είναι μία: προς τη ντουλάπα, για ελαφρύ ζακετάκι. Αλλά να σου πω και κάτι;! Μας άφησε ο καιρός να νιώσουμε τη...φθινοπωρίλα; Όχι, βέβαια! Πέσανε κάτι "αψυχολόγητες" μπόρες εκεί που δεν το περίμενες, τις τελευταίες εβδομάδες. Αλλά, ως εκεί! Πρέπει, όμως, να το παραδεχτούμε! Χειμώνας έρχεται, δίχως επιστροφή.


2. Ακούσατε, ακούσατε, Θεσσαλονικείς και απανταχού Βορειοελλαδίτες! Έρχεται ο Σταμάτης και η Σπείρα του! 24 με 28 Σεπτέμβρη στο Βασιλικό Θέατρο, δίπλα στο Λευκό Πύργο!  "Όταν έχω εσένα"...γιατί μόνο έτσι "μπορώ να ονειρεύομαι ξανά".


3. Αυτή τη Παρασκευή ανοίγει ο νέος θεατρικός χώρος του Θωμά Χαρέλα. "Black BOX" που όπως έχουμε ξαναπεί, κάνει "εγκαίνια" με το καλύτερο τρόπο. "Γράμματα Αγάπης στο Στάλιν". Σκηνοθετεί ο Δημήτρης Μυλωνάς, πρωταγωνιστεί ο (πάντα εξαιρετικός) Μελέτης Ηλίας, η Άννα Ελεφαντή και ο Σπύρος Τσεκούρας.


4. Ο Θωμάς Χαρέλας, υπόσχεται μια άκρως ενδιαφέρουσα χρονιά, έχοντας κλείσει για το "Βlack BOX" αμέσως μετά να παιχτεί η παράσταση "Πατριδογνωσία ή τίποτα δεν είναι πια για συγγνώμη" του Γεράσιμου Γεννατά και του Γιώργου Γαλίτη, με τον πρώτο επί σκηνής, σε σκηνοθεσία Θανάση Χαλκιά.

5. Το "Black BOX" θα υποδεχτεί και τη Δήμητρα Ματσούκα. Μέσα στη σεζόν, η ηθοποιός θα παρουσιάσει στο κοινό της Θεσσαλονίκης, για λίγες παραστάσεις, τη "Μήδεια" του Ζαν Ρενέ Λεμουάν (που είχε παρουσιάσει την άνοιξη στην Αθήνα, στο ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, για λίγα βράδια). Σκηνοθετεί ο Λευτέρης Γιοβανίδης.


6. Τελευταία εβδομάδα για τη "Goλfw- the director's cut" του Σίμου Κακάλα και της παρέας του, στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ. Όσοι πιστοί προσέλθετε-μόλις που προλαβαίνετε- τελευταίες πέντε παραστάσεις.


7. Διότι, σειρά μετά έχει η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, με το "Εγώ, η Γωγώ" της Ελένης Γκασούκα. Επίσης μία παράσταση που παίχθηκε πέρυσι για όλο το χειμώνα, στο θέατρο ΑΘΗΝΩΝ, και τώρα έρχεται για τρεις εβδομάδες, στο θέατρο δίπλα από τη Χ.Α.Ν.Θ.


8. Από 1 Οκτώβρη στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, "Με όλο μου το είναι". Τρεις μονόλογοι σε μία παράσταση σκηνοθετημένη από το Θανάση Παπαγεωργίου. Ο ίδιος, παρέα με τη Λήδα Πρωτοψάλτη και την Εύα Καμινάρη, θα παρουσιάσουν  τον "Επικήδειο" του Καμπανέλλη, τη "Διάλεξη μιας μάνας" από τα "Φυτά εσωτερικού χώρου" της Μαρίας Κονδύλη και της Θάλειας Ασλανίδου, μα και την "Αντριάννα" που έγραψε ο Θανάσης Παπαγεωργίου, σε μια σπονδυλωτή παράσταση. Το θέατρο ΣΤΟΑ, στη Καλαμαριά.
 
9. Ευρωπαϊκό "άρωμα" αποκτά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. "Αlexander the great" του Κώστα Αθυρίδη. Mια παράσταση που θα κάνει πρεμιέρα στη πόλη, στις 23 Οκτώβρη και για έξι μόνο βράδια, θα ανέβει έπειτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ενώ θα ξεκινήσει μια περιοδεία στο εξωτερικό, για να παρουσιαστεί στην ομογένεια και το διεθνές κοινό.


10. Απόψε τέλος, όση δροσιά και αν έχει, οι δρόμοι της πόλης οδηγούν πάνω....στο θέατρο Δάσους. Εκεί ο Γιάννης Χαρούλης μας περιμένει, για να μας ταξιδέψει από Κρήτη, έως.... τα πέρατα της καρδιάς.


"Την πιο βαθιά ανάσα μου να νιώσεις
σαν άρωμα φερμένο απ’ τη βροχή
κι αν γίνει τ’ όνειρο ταξίδι και ευχή
που αγάπησες πολύ, μη μετανιώσεις"..

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO