Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖ. 22/9/2014

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

 Ότι ο Γιάννης Μπέζος «μαγειρεύει» για το καλοκαίρι και την Επίδαυρο «Εκκλησιάζουσες» το ξέρεις, πρώτον γιατί στο αποκάλυψα μήνες πριν στο «Onlytheater» και δεύτερον γιατί το επιβεβαίωσε και το Εθνικό Θέατρο.

 

00.22 Ότι ο Γιάννης Μπέζος «μαγειρεύει» για το καλοκαίρι και την Επίδαυρο «Εκκλησιάζουσες» το ξέρεις, πρώτον γιατί στο αποκάλυψα μήνες πριν στο «Onlytheater» και δεύτερον γιατί το επιβεβαίωσε και το Εθνικό Θέατρο. Το νέο στοιχείο που έρχομαι να προδώσω είναι ότι ο πολυσχιδής Μπέζος θα χρησιμοποιήσει τη θεϊκή μετάφραση του πάντα«ακριβού» και πολύτιμου Μίνωα Βολανάκη, ενός από τους σπουδαιότερους και πιο οξυδερκείς θεατρανθρώπους μας. Δικοί του είναι και οι έξοχοι στίχοι που θα «ντύσει» με μουσικές του ο αξιόλογος Κωστής Μαραβέγιας...

00.24 Με το που έμαθα την είδηση «έτρεξε» στα περασμένα ο νους μας. Στις συναντήσεις μας σε συνεντεύξεις τύπου, στις πρώτες μας εξόδους σε καφέ των Εξαρχείων και του Πεδίου του Άρεως -Green Park το λέγανε αυτό που πηγαίναμε και μέναμε με τις ώρες-,στα «μαθήματα»δουλειάς και ζωής που μου έκανε, στο κοφτερό μυαλό του, στην μόρφωσή του και το καυστικό χιούμορ του, στην αυστηρότητά του και το χαμόγελό του, στον τρόπο που «διάβαζε», στις πρόβες που έκανε, στον συναρπαστικό τρόπο που έπαιρνε απ’τον ηθοποιό του αυτό που ήθελε… Συναρπαστικό πλάσμα και «ακριβό». Και θεωρώ την κίνηση του Μπέζου να επιλέξει την μετάφρασή του, εξαιρετικά καίρια!

00.35 Για την ώρα πάντως γίνεται…Ήρωας με παντόφλες ο «πολύς» Γιάννης Μπέζος κι ετοιμάζω αποκλειστικό θέμα με τις πρώτες φωτογραφίες κι όλο το backstage της. Σταυρούλα [μου] το πρωί, μην το αργήσεις να το«ανεβάσεις»! Η «πρόγευση» λέει και να μου το θυμηθείς ότι θα «σπάσει ταμεία»… Την ώρα που έφευγα από το «Βρετάνια» πολλοί ήταν αυτοί που κοντοστέκονταν ,βλέπανε πως… ε-ε-έρχεται ο «Ήρωας» και ρωτούσαν το πότε θα γίνει η πρεμιέρα .Δεν κρατιούνται σου λέω…

08.20 Ο ικανός Ντίνος Σπυρόπουλος έγραψε μια νέα επιθεώρηση, η οποία σύμφωνα με έγκυρες κι αποκλειστικές μου πληροφορίες θα ακούει στον τίτλο «Κάτω ρε παρτάλια»και θα περιοδεύσει απ’ τον Νοέμβριο σε όλη την Ελλάδα. Πρωταγωνιστές του ο Στάθης Ψάλτης, ο Γιώργος Κωνσταντίνου και η Μάρθα Καραγιάννη… Καλοτάξιδοι να είναι!


09.10 Aύριο, Βύρωνας-Πατεράκη, χωρίς άλλη σκέψη. Αγαπώ Ρούλα και χθες το βράδυ ήμουν εκεί, ανυπομονώντας και για το επόμενο «χτύπημα» που θα κάνει με τον καλό Αλέκο Σισσωβίτη στο υπέροχο «Faust» του. Οι δύο τους που έχουν συμπράξει εξαιρετικά στο παρελθόν με την «Κυρία με τις καμέλιες»-τι εμπειρία να βλέπει κανείς την Ρούλα να χορεύει αέρινα σαν Μαργαρίτα στη σκηνή του «Χώρα»- και τώρα θα ξαναβρεθούν για τις ανάγκες του έργου του Γιόχαν Φον Τεπλ «Ο θάνατος και ο αγρότης»! Θα βλέπουμε παράσταση ενώ θα μπορούμε πριν και μετά από αυτή να «χτυπάμε» και βότκες στο θεϊκό μπαρ…Έχεις καλύτερο;

13.20 Ολόγυμνη μένει στην σκηνή για την έξοχη «Πάπισσα Ιωάννα» η Γιούλικα-αγαπώ-Σκαφιδά, αλλά τολμηρές σκηνές την περιμένουν και σε μια από τις επόμενες δουλειές της, που δεν είναι άλλη από τα «Πικρά δάκρια της Πέτρα Φον Καντ». Το έργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ την θέλει ερωμένη της Πέτρα Φον Καντ [δες Καρυοφυλλιά Καραμπέτη] και σε περιπτύξεις μαζί της. Για την ώρα πάντως βρίσκονται στην ανάγνωση του έργου και στήνεται σιγά-σιγά η παράσταση…

15.14 Γίνεται «κόλαση» και δεν προλαβαίνω να σου γράψω άλλα. Αύριο πάλι…

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO