Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

PLUS OR MINUS? Α. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- Ρ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ. 27/9/2014

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Θέλω να μου πει βήμα -βήμα πώς γίνεται να είσαι η

 

 

Της Χρύσας Φωτοπούλου

Άγγελος Παπαδημητρίου: Αν κάποτε κάνω ριφρές στις δομές μου, θα ζητήσω συμβουλές από τον Άγγελο Παπαδημητρίου. Θέλω να μου πει βήμα -βήμα πώς γίνεται να είσαι η "αποθέωση της περσόνας", το απόλυτο υβρίδιο όλων των ρόλων που υποδύθηκες στη σκηνή. Όλα τα λαμπρά σε μια προσωπικότητα που μπορείς να ξεκουραστείς στη φιλοσοφία της, στο φως και τη σκιά της ακόμη. Δε ζηλεύει, δε φοβάται τον θάνατο, δε δέχεται την ιδιότητα του ηθοποιού, παρά μόνο το δύσκολο εύρος του καλλιτέχνη. Μπορείς να βρεις εύκολα τέτοιους ανθρώπους, σήμερα; Απαλλαγμένους από κάθε είδους φόβο. Να υπάρχουν και να μην ξέρουν πόσο μονοπωλούν το πλάνο, να συνοψίζουν το πολιτικό σύστημα "ως ένα νευρωτικό, ερωτικό σύμπλεγμα και τίποτα παραπάνω". Δεν έχουν καμία ελπίδα να υποστούν διάβρωση. Καμία. Μ' αρέσει αυτός ο άνθρωπος και πρέπει να μάθει ότι αυτό που έχει πει για τους έρωτες του παρελθόντος με παρηγορεί γιατί μέχρι πρότινος νόμιζα ότι υπάρχει έλλειψη συνωμοτών.

 

 

Ρένος Χαραλαμπίδης: Παλιά, στα πρώτα του βήματα είχε πάρει με το μέρος του κόσμο και κοσμάκη. Εν τάξει, δεν ήταν στραβοί οι άνθρωποι. Έβλεπαν έναν να μπαινοβγαίνει στο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της Δράμας και να' χει τη συστολή εκείνου που έχει αληθινούς στόχους. Μετά πέρασε και από τηλεόραση μεριά. Οκ. Και μετά ήρθαν..οι μέλισσες. Ξεκίνησε να ερωτεύεται τον εαυτό του, να παίζει παντού τον εαυτό του -με την πεποίθηση ότι είναι η περσόνα η τεραστία που πρέπει να περάσει στην αθανασία του ρόλου- μπρρρ! Να κάνει, υποτίθεται, ντόρο, με δηλώσεις που συνόψιζαν τη μοναδικότητα της ύπαρξής του. Θα τρελαθώ (πότε τελειώνει αυτό το κείμενο;;)! Το κολλητάρι του Σαμαρά,  -θυμίσου την καλοκαιρινή του ατάκα: "Οι καταληψίες της ΕΡΤ έριξαν το μαύρο" (τι λε ρε, φίλε)-, που χωρίς την παραμικρή αίσθηση ότι ίσως, λέω ίσως, φλερτάρει με την παρακμή, αποδεικνύει για μια φορά ακόμη ότι είναι απ' αυτούς που πιστεύουν ότι τα όρια της τέχνης προσφέρουν δωρεάν κάθαρση. Οπότε, προτείνω να αποδεσμευτεί και να παραδεχτεί δημόσια (αφού έχει λατρεία στην έκθεση) ότι είναι το αντίθετο απ΄αυτό που είχαν πιστέψει οι φίλοι των Φεστιβάλ και της σεμνής τέχνης.

 

Διαβάστε επίσης:

Plus or minus? 26/9/2014 με Ξ. Καλογεροπούλου και Λ. Κιτσοπούλου

Plus or minus? 25/9/2014 με Κ. Καραμπέτη και Μ. Ντενίση

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO