Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖ. 27/9/2014

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Νιώθω ευλογημένος -χωρίς υπερβολή- όταν βλέπω τις σπουδαίες παραστάσεις που ανεβάζει ο σημαντικός -ή μήπως σημαντικότερος;- Νίκος Μαστοράκης.

 

00.20 Νιώθω ευλογημένος -χωρίς υπερβολή- όταν βλέπω τις σπουδαίες παραστάσεις που ανεβάζει ο σημαντικός -ή μήπως σημαντικότερος;- Νίκος Μαστοράκης.

Παραλίγο να μην προλάβω να πάω στο Εθνικό και την νέα πρεμιέρα του «Μεφίστο» στην Κεντρική Σκηνή του Τσίλερ, όταν «έσκασε» η απίστευτη «βόμβα» ότι δεν θα ανάψουν τελικά τα «Κόκκινα φανάρια» του - ευτυχώς η Σεμ το… έτρεξε και το ανεβάσαμε πρώτοι στο Onlytheater με μένα να βγαίνω απ’την μπανιέρα στο ταξί!-Τελικά όμως πρόλαβα και ένιωσα για άλλη μια φορά την μέθεξη που προσφέρει το «ακριβό», το αληθινά σπουδαίο θέατρο.

ΤΙ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ που είναι αυτή η παράσταση. Το λέω, το γράφω συνέχεια και δεν θα σταματήσω να το κάνω… Έξοχο έργο, θεϊκά σκηνοθετημένο, εξαιρετικά ερμηνευμένο -ο Τοκάκης αξίζει κι άλλο «Χορν». Πάλι ρίγησα, πάλι καθηλώθηκα, πάλι δάκρυσα, πάλι γέλασα, πάλι μαγεύτηκα, πάλι «μέθυσα» ,πάλι χειροκρότησα δυνατά-με όλη μου την δύναμη… Βγαίνω στην Αγίου Κωνσταντίνου και νιώθω ευλογημένος και ευτυχής. Αληθινά ευτυχής για το «δώρο» που λαμβάνω κάθε φορά βλέποντας το «Μεφίστο». Μην το χάσετε. Να πάτε ξανά και ξανά γιατί κάθε φορά ανακαλύπτει κανείς, κάτι καινούργιο, κάτι ακόμα πιο δυνατό. Θα ξαναπάω.

00.22 Προχωρώ στον δρόμο με τον φίλο μου τον Δ. και σκέφτομαι ότι είναι πολύ άδικο που δεν θα… ανάψουν τα «Κόκκινα φανάρια», που χάνουμε τα «Παράνομα φιλιά» του Μαστοράκη. Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι που «ναυάγησε» η δουλειά, είναι κρίμα να μην δούμε αυτό που είχε στο νου του για το έργο, την έμπνευσή του που θα το φώτιζε αλλιώς. Τι κρίμα να γίνονται τόσες ανατροπές και να διαλύονται τόσο φιλόδοξες δουλειές!

00.26 Περισσότερα δεν θέλω να πω, αλλά ξέρω καλά πως το πάλεψε πολύ ο Μαστοράκης για τα «Φανάρια» του και πως στάθηκε «βράχος» για τους ηθοποιούς του - άλλος στην θέση του μπορεί να αδιαφορούσε για τις συλλογικές τους συμβάσεις ή τα όποια προβλήματα υπήρξαν και να ανέβαζε την παράσταση με ελαφριά καρδιά… Τα «Φανάρια» δεν άναψαν τελικά, περιμένουμε όμως και την «Φιλουμένα» του με Ράντου και Κούρκουλο και την «Ανταλλαγή» στο Τέχνης…

14.35 Στην τελική ευθεία των προβών του έχει μπει ο εξαιρετικός Κώστας Καζάκος, ο οποίος όπως πρώτος σας ενημέρωσα στο Onlytheater, ετοιμάζει στο «Καρέζη»του το έξοχο «Τέλος του παιχνιδιού»του Σάμουελ Μπέκετ. Είναι, λένε οι πληροφορίες μου, παράφορα δοσμένος στο νέο του υποσχόμενο «στοίχημα»και από τις πρόβες του ακόμα φαίνεται πως θα το κερδίσει και με το παραπάνω… «Γουστάρω»το πάθος που’χει για θέατρο-αλλά και για ζωή-ο κύριος Καζάκος. «Γουστάρω»που δεν κάνει «εύκολες»κινήσεις -και δεν τις έκανε ποτέ-,που ανεβάζει κάθε φορά τον πήχη και πιο ψηλά, που ανεβάζει σημαντικά έργα, που «βυθίζεται» σ’αυτά και πετυχαίνει μια σειρά από εξαιρετικές δουλειές, «γουστάρω»που περνά δεκάδες ώρες στο θέατρο που «πότισε»με ιδρώτα σώματος και ψυχής… Μάχεται σκληρά και αξίζει να του βγάλει κανείς το καπέλο και να σπεύσει να δει το «Τέλος του παιχνιδιού» του, το οποίο σε λίγες μέρες θα κάνει πρεμιέρα με εμάς να είμαστε στην πλατεία να το απολαμβάνουμε.

16.10 Τι μέρα κι αυτή. Ξύπνησα αργά -ναι, ναι, κοιμήθηκα επιτέλους!-, πήγα γυμναστήριο και έπειτα για καφέδες και κουβέντες στην –που αλλού;- Φωκίωνος Νέγρη, μύρισα την βροχή στους δρόμους και τώρα γράφω πυρετωδώς Ατζέντα…Τι έχω να σου αποκαλύψω; Ότι το «Γλυκό πουλί της νιότης»που θα δούμε στο «Άλμα»όπως σου έγραψα αποκλειστικά χθες με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Μαραγκού, θα σκηνοθετήσει η άξια Αναστασία Ρεβή. Μα όλα εγώ; Και με «στρατηγική» τύπου «παζλ»;

17.00 Να διαβάσεις Real News γιατί σου έχω αποκλειστική συνέντευξη του Μπέζου για τον «Ήρωά» του -με γλώσσα που κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει έχω να σου πω!- κι ουκ ολίγες ειδήσεις με αποκλειστική φωτό των Φασουλή-Χατζόπουλου από τον «Ντάροου» Σ’αφήνω τώρα γιατί είμαι πτώμα-έλιωσα στο γυμναστήριο ο άνθρωπος, αφού πέρασα χθες ένα τριωράκι στην πλατεία του «Εθνικού»κι έχοντας «χτυπήσει»και γραφείο και…πανικό για να προλάβω το αποκλειστικό των «Φαναριών». Μιλάμε…

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO