Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. 29/9/2014

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής....

 

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής....

1. Aπανωτά sold out είχε το Σαββατοκύριακο που πέρασε το "Όταν έχω εσένα" του Σταμάτη Κραουνάκη, στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης. Δίπλα στο Λευκό Πύργο, η παράσταση που βρίσκει τη Σπείρα-Σπείρα στη καλύτερη στιγμή της και το Σταμάτη Κραουνάκη πιο θεικά μαγικό από ποτέ, αγκαλιάστηκε θερμότατα από το κοινό της πόλης. Ήταν ένα σπουδαίο πολιτιστικά πενταήμερο για τη πόλη! Η παρουσία του Σταμάτη  έδωσε ώθηση, βάλσαμο και αισιοδοξία για το χειμώνα που ξεκινά.

2. Ο Σταμάτης Κραουνάκης, αποκάλυψε, πως επιστρέφοντας στην Αθήνα ετοιμάζει το νέο έργο της Σπείρας, αφού πρώτα δοθούν περιορισμένες παραστάσεις της "Αληθινής Απολογίας του Σωκράτη" στο Ίδρυμα Κακογιάννης εκ νέου, μετά τη μεγάλη καλοκαιρινή επιτυχία. Έτσι, από 23 Οκτώβρη έως 16 Νοέμβρη ξανά "Σωκράτης" σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολάρι. Με πολύ πιθανή προοπτική η ίδια παράσταση να ταξιδέψει την άνοιξη και Θεσσαλονίκη! Δεν είπαμε όμως το τίτλο του νέου έργου που γράφεται για αυτό το χειμώνα, για τη "Σπείρα-Σπείρα". "Σπίτια με μωσαικά" και ο Σταμάτης Κραουνάκης με τα παιδιά του, υπόσχεται ένα διαφορετικό "ταξίδι".

3. Ξεχάστε το κινηματογράφο ΦΑΡΓΚΑΝΗ, όπως τον ξέρατε! Ο ιστορικός αυτός χώρος, δίπλα στη Καμάρα, στο κέντρο της πόλης, αυτή τη Τετάρτη εγκαινιάζεται ως θεατρικός χώρος πλέον! Η έναρξη γίνεται με το καλύτερο τρόπο. Η Κατερίνα Διδασκάλου, παρουσιάζει τη "Σονάτα του Σεληνόφωτος" του Γιάννη Ρίτσου, για πέντε μοναδικές παραστάσεις. Οι δυο εξ αυτών, της Πέμπτης και της Παρασκευής, θα πραγματοποιηθούν στα γαλλικά. Οι υπόλοιπες στα ελληνικά. Σε πρωτότυπη μουσική Μηνά Αλεξιάδη, μια ώρα κάθε βράδυ, "βόλτα" στο λόγο του Ρίτσου.

4. Σε "Ποντικοπαγίδα" ετοιμάζονται να πέσουν και οι Θεσσαλονικείς. Το έργο της Αγκάθα Κρίστι, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, ξεκινά παραστάσεις από αυτή τη Παρασκευή, στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ. Μαριάννα Τουμασάτου, Γιάννης Αιβάζης, Γιώργος Ματαράγκας, Κάτια Νικολαΐδου, Πέτρος Ξεκούκης, Θοδωρής Αντωνιάδης, Λευτέρης Δημηρόπουλος και η σπουδαία Όλγα Πολίτου, για λίγες παραστάσεις, στο θέατρο της οδού Παρασκευοπούλου.

5. "Goλfw- the director's cut"! Η παράσταση του Σίμου Κακάλα, της Έλενας Μαυρίδου και της παρέας του, γνώρισε και πάλι, μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ουρές για μια θέση στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ, και έτσι αποφασίστηκε και σήμερα Δευτέρα, αλλά και αύριο Τρίτη να δοθούν δύο τελευταίες παραστάσεις! Τι κι αν ήταν να τελειώσουν χθες, η πόλη δεν τους αφήνει να φύγουν! Απόψε και αύριο, πρώτα τηλεφωνείτε για κράτηση και ύστερα πάτε στο θέατρο, αν ακόμα δεν το έχετε δει ή απλά θέλετε να το ξαναζήσετε!

6. Μπαίνει ο Οκτώβρης και ανοίγει και το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ "Με όλο του το είναι". Θανάσης Παπαγεωργίου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Εύα Καμινάρη, σε μια συρραφή τριών μονολόγων που θα παιχτούν έως τις 12 Οκτώβρη. Άρωμα θεάτρου ΣΤΟΑΣ Αθηνών, πλέον και ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

7. Στο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ 3, 4 και 5 Οκτώβρη το πάρτυ του stand up comedy, είναι γεγονός. Γιώργος Χατζηπαύλου έρχεται με το παρεάκι του, για να δώσει κωμική νότα στις νύχτες μας!

8. "Η Αρρώστια της Νιότης" από την ερχόμενη εβδομάδα, ξανάρχεται! Για την ακρίβεια, από τις 10 Οκτώβρη στο Νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Το έργο του Μπρούκνερ σε σκηνοθεσία Πέμυς Ζούνης που κέρδισε το θεατρόφιλο κοινό της πόλης, μας ξανακαλεί στη Βιέννη του 1923. Η ομάδα των νέων παιδιών φοιτητές της Ιατρικής, έτοιμη να μας ξανα-αρρωστήσει......

9. Ο Βασίλης έρχεται στη πόλη και τραγουδά Μίκη. Τα πράγματα είναι τόσο απλά και σπουδαία που θαρρώ μία μοναχά επεξήγηση με μια ρητορική ερώτηση- καπάκι αρκούν. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη στο ΠΑΛΑΙ ΝΤΕ ΣΠΟΡ. Θα λείπεις;

10. Άκουσα τα καλύτερα για το νέο χώρο, το BLACK BOX και πρέπει να επισκεφτώ τα "Γράμματα Αγάπης στο Στάλιν". Το έργο που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Μυλωνάς και κόβει το νήμα, σε ένα νέο πολυχώρο Τέχνης, που η παράσταση θα "φτιάχνει" το χώρο! Κλείνουμε θέση και φύγαμε για το νέο θέατρο του Θωμά Χαρέλα! Καλή εβδομάδα!

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO