Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

HΘΟΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Ο Καλογερόπουλος κατάφερε να είναι απαλλαγμένος από το παραπάνω, να έχει υποκριτική ευφυΐα σε επίπεδα βραβείου και να μάχεται μόνος. Στο τρενάκι του, το φωτισμένο, το αχνό στον αέρα.

 

Δε μ' αρέσει το "αν". Είναι ελάχιστες φορές που έχει περάσει απ' το μυαλό μου. Μία προχθές, μία πέρσι και 5-6 ακόμη. Σε μια πρόσφατη συζήτηση για το τι τύχη θα είχαν σημαντικοί ηθοποιοί, αν π.χ ζούσαν σε μια χώρα όπου οι αρμόδιοι φορείς πολιτισμού είχαν ευαισθησίες ή σε μια χώρα όπου τα πράγματα θα φημίζονταν για την απλούστευσή τους. Είσαι καλός, έχεις ταλέντο, έχεις διάθεση, όρεξη, κέφι, φαντασία..ε απλά μαθηματικά δηλαδή. 1+1=2.

Δηλαδή, για πες, ποιος σου κάνει για "άτυχος";

Αμέσως ο νους μου πήγε στον Νίκο Καλογερόπουλο. Τον είχα δει σε παρουσίαση βιβλίου του στον κοινό μας τόπο, την Καλαμάτα, την άνοιξη που μας πέρασε. Αυτός ο άνθρωπος με την αληθινή ύλη που διαθέτει, την πολύ κοντινή σχέση με τον νατουραλισμό που έχει, κάπου αλλού, κάποια άλλη στιγμή θα έδινε το όνομά του στον τρόπο, τη σκέψη, τις μεθόδους κτλ. Έχει την τρέλα στα επίπεδα που πρέπει και δεν κολλάει πουθενά. Πέρασα από το χωριό του και είδα ένα σταματημένο τρένο του ΟΣΕ να έχει γίνει στέκι πολιτισμού. Ποιος; Ο καλόγερας, μου είπαν. Δε συναντάς εύκολα τέτοιους ανθρώπους, που να είναι διαμάντια και να συνεχίζουν να έχουν πρώτες φορές.

Ο Καλογερόπουλος κατάφερε να είναι απαλλαγμένος από το παραπάνω, να έχει υποκριτική ευφυΐα σε επίπεδα βραβείου και να μάχεται μόνος. Στο τρενάκι του, το φωτισμένο, το αχνό στον αέρα.

 

Χρύσα Φωτοπούλου

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO