Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

PLUS OR MINUS? Κ. ΛΕΧΟΥ- ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ. 1/10/2014

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Μια αλήθεια που κυκλοφορεί έιναι ότι, όταν έδινε εισαγωγικές στη Δραματική, τη δέχτηκαν και στο Εθνικό και στο Τέχνης. Καλό; Μία φορά στα 50 χρόνια να συμβαίνει κάτι τέτοιο;

 

Της Χ. Φωτοπούλου

Κατερίνα Λέχου
Η γιαγιά μου την ψηλή γυναίκα την αποκαλεί καραμαντάνα. Όταν την ρωτάς τι ακριβώς είναι η καραμαντάνα σου απαντά με "σαφήνεια" "να μωρέ, δηλαδή αυτό". Άχαρες οι ψηλές για τη γιαγιά μου, εννοείται γιατί το 1, 70 δεν το 'χει ξεπεράσει καμιά γυναίκα στο σόι. Απ' τις λίγες, όμως, καραμαντάνες που έχω δει (και συμφωνεί και η γιαγιά μου) στο θέατρο και έχει πολλή χάρη και αυτοέλεγχο και ακριβές εκτόπισμα είναι η Κατερίνα Λέχου.
 Στα "Χάρτινα λουλούδια", π.χ,  με τον Σερβετάλη, θυμάμαι, ήταν τόσο ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα από αυτά τα δύο πρόσωπα, που μια κυρία στη δεύτερη σειρά λιποθύμησε. Σπάνια σύμπραξη. Εκείνος  με σωματική παντοδυναμία που θα ζήλευε και ύαινα και εκείνη να ελέγχει εξαίσια το δοσομετρητή συναισθήματος, σαν να ήταν μια πράξη ιδιωτικότητας. Άρα, πολύ φυσικά όλα.
Μια αλήθεια που κυκλοφορεί έιναι ότι, όταν έδινε εισαγωγικές στη Δραματική, τη δέχτηκαν και στο Εθνικό και στο Τέχνης. Καλό; Μία φορά στα 50 χρόνια να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Ίσως. Και καμία σχέση το ύψος (για να προλάβω το πρώτο, συγκεχυμένο επίπεδο σκέψης).

Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους
Όσα χρόνια και να περάσουν, το ασυμμάζευτο τρέξιμο, που είχε σαν τσιγγάνα στους καταυλισμούς, δε θα το αποβάλλει ποτέ. Ή το σοβαρό από απόσταση, της μόνιμης εφηβικής ύπαρξης που δεν της κάθονται καλά τα βασικά, σπίτι-δουλειά-έρωτας και όλο γκρινιάζει.
Αυτή την κρυμμένη γκρίνια και τον συγκεντρωτισμό της τηλεοπτικής πρωταγωνίστριας, έχω την εντύπωση -συγνώμη κιόλας- ότι δεν μπορεί να τα ξεφορτωθεί με τίποτα.
Και όποτε πάει να ξεφύγει, δεν πείθει. Ίσως γιατι πέρασε πολύ καιρό "προστατευμένη" και χωρίς να ψάχνεται στα πιο δύσβατα.
Και σίγουρα μέσα της (γιατί πρόκειται για έξυπνο άνθρωπο), θα σβήνει από βαρεμάρα, τώρα πια. Για τα δυσανάλογα της ζωής. Λίγο το ενδιαφέρον, αλλά στο προσκήνιο πάντα  Πάντως, καμία κραυγή αγωνίας, δεν ακούστηκε για κανένα μεγάλο ρόλο μεχρι τώρα.  Οπότε, όλα ήσυχα. Από τους ''Ψίθυρους'' και μετά, όσα κι αν έγιναν, ήταν απολύτως ήσυχα και σχεδόν αόρατα.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Plus or minus? 25/9/2014 με Κ. Καραμπέτη και Μ. Ντενίση
Plus or minus? 26/9/2014 με Ξ. Καλογεροπούλου και Λ. Κιτσοπούλου
Plus or minus? 27/9/2014 με Ρ. Χαραλαμπίδη και Α. Παπαδημητρίου
Plus or minus? 28/9/2014 με Δ. Κατρανίδη και Μ. Παπακωνσταντίνου
Plus or minus? 29/9/2014 με Μ. Καβογιάννη και Μ. Πρωτόπαππα
Plus or minus? 1/10/2014 με Στ. Μάινα και Α. Λεμπεσόπουλο

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO