Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Η ΟΔΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ Π.

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Δεν πίστεψα ποτέ ότι η Μαρία Πολυδούρη, η ποίητρια από την Καλαμάτα, είναι η φωνή μόνο της αργής επιθυμίας ή του μελοδραματισμού που εσωκλείει κάθε τι ανεκπλήρωτο. Εγώ έβλεπα και βλέπω φως. Και ξέρω δεν είμαι η μόνη.

 

Δεν πίστεψα ποτέ ότι η Μαρία Πολυδούρη, η ποίητρια από την Καλαμάτα, είναι η φωνή μόνο της αργής επιθυμίας ή του μελοδραματισμού που εσωκλείει κάθε τι ανεκπλήρωτο. Εγώ έβλεπα και βλέπω φως. Και ξέρω δεν είμαι η μόνη.

Δίπλα στα ηχηρά της επιτεύγματα μπορώ να τοποθετήσω τους καταφατικούς της λυγμούς. Δίπλα στα ανοσοκατασταλτικά την ανάγκη της να χορέψει φοξ τροτ. Είναι πολύ πιθανό πάνω στα μπουκαλάκια με τα φάρμακα να 'γραφε υστερόγραφα για τον Κ.Κ ή για όποιον θα μπορούσε να είναι δέκτης της πιο ψιθυριστής αλήθειας της.

«Δεν πρόκειται για μια προσωπογραφία της Μαρίας Πολυδούρη», εξηγεί ο σκηνοθέτης, Θοδωρής Γκόνης,. «Πρόκειται για το δρόμο που άνοιξε η Μαρία Πολυδούρη, την οδό που κατοικείται απ’ όλες τις γυναίκες του κόσμου, από την Κλεαρέτη  Δίπλα- Μαλάμου έως τη Sylvia Plath. Απ’ όλες τις ποιήτριες του κόσμου.  Έχοντας αυτό σαν οδηγό, σαν GPS- κι έναν μονόλογο Λερναία Ύδρα-, βρεθήκαμε ηθελημένα πολύ μακριά της, για να καταλάβουμε τελικά πως η απόσταση είναι που σε φέρνει κοντά σε ένα τέτοιο πρόσωπο. Η απόσταση σου επιτρέπει τη συνάντηση».

 

Η απόσταση σου επιτρέπει τη συνάντηση.

Και μου επιτρέπω αυτή η παραδοχή να καθορίσει τη σημερινή Παρασκευή, 3 Οκτώβρη 2014.

 

Χρύσα Φωτ.

 

 

*Η «Οδός Πολυδούρη» της Ρούλας Γεωργακοπούλου, ο μονόλογος για το δρόμο που «περπατούν» όλες οι γυναίκες του κόσμου, που συγκίνησε το κοινό την περασμένη σεζόν, ανεβαίνει και πάλι στη σκηνή του Θεάτρου Βασιλάκου για δέκα μόνο παραστάσεις.

Παίζει η Ιωάννα Παππά

 

Comments   

 
kon.lio
0 #1 Η ΟΔΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ.Πkon.lio 2014-10-04 13:34
Ιωάννα Παππά μία εξαιρετική ηθοποιός, πάντοτε με μία ιδιαιτερότητα που σε μαγνητίζει , αγγίζοντας συγκινητικά τη ψυχή σου , φτάνοντας στην κάθαρση
 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO