Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ Λ. ΒΟΓΙΑΤΖΗ. ΓΡΑΦΕΙ Ο Μ. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Το τελευταίο του πλάνο στο σπίτι της

Το τελευταίο του πλάνο στο σπίτι της "Οδού Κυκλάδων" από τον φωτογράφο Γιάννη Βαρουχάκη. Η Εύα Μανιδάκη του φτιάχνει την γραβάτα του Ρουτ. Η τελευταία φορά πάνω στη Σκηνή. Θερμοκήπιο. Πίντερ. Μάρτιος 2013.

Δεν πολυγούσταρε γενέθλια που υπενθύμιζαν ηλικίες. Αρκούσαν τα "Χρόνια Πολλά", άντε κι ένα δώρο το οποίο αγκάλιαζε με χαρά μικρού παιδιού. Στην τελευταία ανακαίνιση της Κυκλάδων είχε μεταφέρει το καμαρίνι του δίπλα σε εκείνο των ηθοποιών. Δεν υπήρχε όμως τίποτα που να θυμίζει εκείνο το "ζεστό", το παλιό..

Δεν μπήκε καν στον κόπο να ανοίξει ξανά τις κούτες με τις φωτογραφίες και τα ενθυμήματα. Ήθελε να του χαρίσω κάτι κουρτινάκια από το ΙΚΕΑ και του τα χάρισα. Το μόνο στολίδι και τα χρυσόψαρα που του είχα κάνει δώρο. Έχω κρατήσει ενθύμιο το μαξιλαράκι το φουσκωτό που έβαζε στη μέση του.

Με τον πιο παράδοξο τρόπο, εκεί μέσα είναι κλεισμένη η ανάσα του. Σαν σήμερα, 12 Οκτωβρίου, το 1944 η Μαρία και ο Παναγιώτης Βογιατζής, απέκτησαν τον δεύτερο γιο τους, τον Λευτέρη.

Όταν τον έφεραν πρώτη φορά στο σπίτι της οδού Καλυψούς, που έμεναν στην Καλλιθέα, ο πρώτοτοκος Σταμάτης του τραγουδούσε όλη νύχτα φρικτά παιδικά τραγουδάκια...

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO