Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, "ΣΟΚΟΛΑΤΟΔΕΝΤΡΟ" ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΟ Μ. ΠΑΛΛΑΣ. ΤΗΣ Χ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Πάμε και μεις να πιάσουμε μια γωνιά στο Μικρό Παλλάς, πρωί Πέμπτης, για να δούμε από κοντά πώς γυρίζεται ένα τρέιλερ, να μιλήσουμε με τους ηθοποιούς και επιτέλους να τσεκάρουμε, αν το σκηνικό της πραγματικότητας συμπίπτει με το σκηνικό της φαντασίας.

Πάμε και μεις να πιάσουμε μια γωνιά στο Μικρό Παλλάς, πρωί Πέμπτης, για να δούμε από κοντά πώς γυρίζεται ένα τρέιλερ, να μιλήσουμε με τους ηθοποιούς και επιτέλους να τσεκάρουμε, αν το σκηνικό της πραγματικότητας συμπίπτει με το σκηνικό της φαντασίας.

Αποφασισμένη να καταπιώ από σήμερα τους κανόνες της αντιοξείδωσης, σκοντάφτω πάνω σε ένα σκηνικό που ακόμη και αφώτιστο έδωσε κλωτσιά στα εξαρτημένα μου αντανακλαστικά. Πολύχρωμες καραμέλες, καρεκλάκια από σοκολάτα, βαζάκια με μπίλιες 6.543 γεύσεων, μπισκότα, κι άλλα μπισκότα, είναι κανένα με ξηρούς καρπούς και αποβουτυρωμένη σοκολάτα; Στα τάρταρα η ερώτηση, συνεχίζω την παρατήρηση, αφαιρούμαι, κάτι μου λέει η Έρση, η συγγραφέας, το μισό μου μάτι στο σκηνικό. Ο κεντρικός νευροδιαβιβαστής μου χορεύει πεντοζάλη!

Στήνονται οι κάμερες, οι μισοί μακιγιάρονται, οι άλλοι μισοί αλλάζουν κοστούμια. Η Φωτεινή θα γίνει καρτούν, άμεσα. Κάποιος απ' την Disney θα την εντοπίσει. Κοίτα την. Το ίδιο και ο Πάρις. Απαντάει στις ερωτήσεις μου φορώντας δύο ριγέ, διαφορετικές κάλτσες. Λέμε για το παιδικό θέατρο, εγώ ντυμένη "σοβαρή" και μ'ενα πράσινο τσάι στο χέρι (τρομάρα μου) και αυτός μέσα στα χρώματα. Ωραία εικόνα. Τελειώνουμε και μου προσφέρει, κατευθείαν από το σκηνικό, κάτι που μοιάζει με μπισκότο. Ένας Πάρις με το επίθετο Λύκος μου χαρίζει ένα μπισκότο.

Ο σκηνοθέτης παν-ήρεμος ρυθμίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες. Στο διάλειμμα μου είπε ότι αφηγείται στα παιδιά του παραμύθια που φτιάχνει ο ίδιος. Ωραίοι τόποι τα αληθινά παραμύθια. Μαθαίνεις να ξαναρχίζεις πάντα όποιο και να είναι το επιμύθιο.


Δεν υπάρχουν συνταγές για να πεις είμαι καλά, ευτυχισμένος και ευγνώμων. Μόνο να είσαι έτοιμος. Πάντα έτοιμος.

Αυτό το καταλαβαίνει πρώτα ένα παιδί και μετά ένας ενήλικας. Ντε φάκτο.

Θα το δεις με το που θα ξεκινήσει η παράσταση.

*Οι όρκοι για αποχή από τη ζάχαρη καταπατήθηκαν. Μόνο για σήμερα. Άξιζε τον κόπο.

 

Χάνσελ και Γκρέτελ: Το μυστικό του Σοκολατόδεντρου της Έρσης Νιαώτη. Από 18 Οκτωβρίου στο Μικρό Παλλάς.

 

Διαβάστε επίσης:

Θέλω "Σοκολατόδεντρο" τώρα. Της Χ.Φ
Η Φωτεινή Αθερίδου γράφει για το δικό μας "Σοκολατόδεντρο"
Η Έρση Νιαώτη γράφει για το "Σοκολατόδεντρο" και την ωραία συγκυρία
Το "Σοκολατόδεντρο" είναι το όνειρο. Της Ι. Δωροπούλου

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO