Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΩΝ "ΗΡΩΩΝ" ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ. ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Ήρωες Μικρό Παλλάς 

 

Εχτές οι «Ήρωες» της Ελένης Γκασούκα, αφού περιπλανήθηκαν, έμαθαν, έπαθαν αλλά τελικά άντεξαν -  όπως   με ενημερώνει ο Θανάσης  Αλευράς  στον πρόλογο της παράστασης - επέστρεψαν μετά από τέσσερα χρόνια στο «σπίτι» τους, στο Μικρό Παλλάς, ανανεωμένοι.

Με στοιχεία καμπαρέ και βαριετέ, οι «Ήρωες» σχολιάζουν  όλα όσα ζούμε, όλους εμάς , ισορροπώντας  ανάμεσα στη σάτιρα, στο πολιτικό σχόλιο  και στην ποίηση της καθημερινότητας με τρόπο μαγικό κι ένα χιούμορ σπάνιο και καλόγουστο, ακριβώς όπως και η δημιουργός  τους. " ΟΙ Ήρωες είναι ένα ελληνικό καμπαρέ όντως, βασισμένο στην ανθρωπιά, σε όσα βιώνει ο καθένας μας σε προσωπικό επίπεδο μέσα σε μια κοινωνική πραγματικότητα. Είναι η απόδειξη ότι μάλλον η λύση βρίσκεται στο όλοι μαζί. Στους Ήρωες βάζω τον εαυτό μου,  όσα ξέρω και με όσα έχω ασχοληθεί - μουσική χορός και τα τελευταία χρόνια και θέατρο. Είναι πολύ σημαντικοί οι συνεργάτες μου σε αυτή τη διαδρομή, γιατί πάνω απ' όλα οι Ήρωες είναι μια κατάθεση ψυχής και νομίζω ότι και ο κόσμος το αναγνωρίζει αυτό", σημειώνει η Ελένη Γκασούκα που υπογράφει τα κείμενα, τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία.

 Ο Θανάσης Αλευράς  που απέσπασε το βραβείο Χορν γι’ αυτή την παράσταση  και την περιβόητη πια Νατάλια Μπρατούσκα Σεΐτανίδη Αλεξέγιεβνα   μας κατατοπίζει: « Η φετινή παράσταση δεν είναι μια επανάληψη, θα  έλεγα ότι ένα μια επέτειος, ένα reunion. Δηλαδή μαζέψαμε τα best of όλων των εκδοχών , ενώ  παράλληλα  προσθέσαμε  καινούργια στοιχεία και πρόσωπα.  Είμαι πολύ συγκινημένος που ξαναγυρνάω σε ρόλους που αγάπησα πολύ. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έμαθα κι άλλαξα και προσπαθώ να ανακαλύψω εκ νέου το κείμενο».

Οι παλιοί της ομάδας, η Ματίνα Νικολάου και o Κωνσταντίνος Καϊκής είναι επίσης συγκινημένοι. Ο Κωνσταντίνος πιστεύει ότι « φέτος η παράσταση είναι πιο δυναμική , πιο ζωντανή και τα καινούργια παιδιά έχουν απόλυτα ενσωματωθεί μαζί μας».  Ενώ η Ματίνα μας μιλάει με ενθουσιασμό  για τον νέο της ρόλο: « Στην προηγούμενη παράσταση είχα ένα κείμενο σχετικά με τη δωρεά οργάνων, φέτος κάνω μια κυρία που εξαρτά τη ζωή της από το facebook. Δεν είχα συνειδητοποιήσει  μέχρι τώρα πόσο   μεγάλο είναι το  πρόβλημα  της μοναξιάς , ειδικά στους νέους, και ομολογώ ότι αυτή την κυρία  έχω αρχίσει να την καταλαβαίνω  και να την αγαπώ».

Κοντά τους και οι  «νέοι»  Ήρωες, ο Νικόλας Παπαδομιχελάκης,  ο  Θοδωρής Μαυρογιώργης και η Αρετή Πασχάλη δηλώνουν ενθουσιασμένοι, γιατί  «εδώ όλα είναι αλλιώς», όπως  μας επισημαίνει  η Αρετή με ένα τεράστιο χαμόγελο.

Ο Θοδωρής Μαυρογιώργης , ο όποιος αναλαμβάνει και χρέη ηθοποιού με μεγάλη επιτυχία, αλλά και ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης από τους WeddingSingers,  απολαμβάνουν αυτή την ιδιαίτερη σχέση με το κοινό που αναπτύσσεται στο θέατρο, ενώ ο Χρίστος Θεοδώρου, ο μαέστρος της ορχήστρας που ζωντανά ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης  που έχουν επιμεληθεί η Ελένη Γκασούκα και ο Πάνος  Σουρούνης  είναι ευτυχής για τη συνύπαρξή του με τους  «Ήρωες».

Εμείς πάλι γελάσαμε με την καρδιά μας  , σιγοτραγουδήσαμε , μας ξέφυγε κι ένα δάκρυ, αλλά πάνω απ’ όλα αναγνωρίσαμε στους «Ήρωες « ένα κομμάτι από τον εαυτό μας και  την σκληρή καθημερινότητά μας που  έγινε λίγο πιο όμορφη , όταν  τα φώτα έσβησαν και το κατάμεστο Μικρό Παλλάς ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

 

 

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO