Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Ακαταμάχητοι λεβέντες

 Της Αγγελικής Καρυστινού

Οι "Ακαταμάχητοι Λεβέντες"  από την ομάδα επίPlay  κέρδισαν πέρσι το κοινό και τους κριτικούς και φέτος επιστρέφουν δριμύτεροι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ να μας σώσουν στο θέατρο Επί Κολωνώ.

Η επίPlay είναι μια νεοσύστατη ομάδα που δημιουργήθηκε με αφορμή του OFF OFF Athens Festival που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Επί Κολωνώ το καλοκαίρι που μας πέρασε. Η ομάδα αποτελείται από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Δεγαΐτη, τον συνθέτη Νίκο Tσέκο και τους ηθοποιούς-περφόρμερς Αλέξανδρο Πέρρο και Αυγουστίνο Κούμουλο. Σκοπός της ομάδας είναι να υπενθυμίσει στον κόσμο πως η φαντασία και η αναζήτηση νέων μορφών έκφρασης είναι η μόνη οδός προς την προσωπική και συλλογική μας εξέλιξη.

Ποιοι είναι όμως οι Ακαταμάχητοι Λεβέντες;;  Είναι στην πραγματικότητα μια οργάνωση υπερ - κατασκόπων με σκοπό την προστασία της φανταστικής πόλης Μπόχαμ Σίτυ από τα συνδικάτα του εγκλήματος και συγκεκριμένα από τον Δρ. Κακούργο.

Η μορφή της παράστασης είναι ο σωματικός αυτοσχεδιασμός και η παντομίμα βασισμένη στην τεχνική του Marcel Marceau.Αυτή είναι η βάση στην οποία προστίθενται πολλά άλλα στοιχεία: οι ταινίες του Τσάρλι Τσάπλιν και ο βωβός κινηματογράφος γενικότερα, το σωματικό θέατρο, τα καρτούν, τα «υπερηρωικά» κόμιξ και διάφορες χολιγουντιανές σειρές και ταινίες δράσης, κυρίως προηγούμενων δεκαετιών.

"Είναι μια πραγματικά πολύ απαιτητική παράσταση, δεν αφήνει περιθώρια λάθους, πρέπει να είμαστε από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο σε εγρήγορση, όχι μόνο οι ηθοποιοί επί σκηνής αλλά και ο τεχνικός που συντονίζει τους ήχους και τους φωτισμούς. Όμως όταν νιώθεις ότι αυτό που κάνεις περνάει στον κόσμο κι επικοινωνείς ουσιαστικά μαζί του, η ενέργεια που παίρνεις φθάνει και περισσεύει για άλλες δέκα παραστάσεις!

Για να πραγματοποιηθεί αυτή η παράσταση, σαφώς και χρειαστήκαμε βοήθεια. Υπήρξαν αρκετοί φίλοι που μας βοήθησαν με διάφορους τρόπους και τους ευχαριστούμε πολύ! Είμαστε τυχεροί γιατί η ομάδα όλων των συντελεστών πραγματικά πάσχισε αρκετά για την πραγματοποίηση αυτής της παράστασης. Πρώτη από όλους η Μαρίνα Κουτρούμπα, που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να μάθει την τεχνική και να δώσει στην "Ατσάλινη Πεταλούδα" χαρακτηριστικά πραγματικής "Λεβέντισας" μαζί με τους συνοδοιπόρους της επί σκηνής, Αλέξανδρο Πέρρο και Αυγουστίνο Κούμουλο. Τις στολές των "Ακαταμάχητων" υπερ-κατασκόπων επιμελήθηκε ο Luca Casanova, που αριθμεί την πρώτη του θεατρική παράσταση. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Δεγαΐτης και την πρωτότυπη μουσική ο Νίκος Τσέκος" τονίζουν οι Λεβέντες.

 

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO