Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΠΕΜΗ ΖΟΥΝΗ: "ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ"

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Πέμη Ζούνη

 

Σήμερα, στο Φάουστ της Καλαμιώτου, πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του έργου "Μοναξιά στην άγρια δύση" που σκηνοθέτησε η Πέμη Ζούνη.

Όταν πρωτοέγινε γνωστή η είδηση και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο κυρίως με τον τίτλο "Η Π. Ζούνη σκηνοθετεί Μάρτιν ΜακΝτόνα" νομίζω ότι δημιουργήθηκε αμέσως μια ομάδα θεατρόφιλων με οξυμένη περιέργεια και αδημονία.
Είναι γνωστά τα αποτελέσματα, όταν η Π. Ζούνη συνεργάζεται με νέους, πολύ νέους ανθρώπους (βλέπε "Η αρρώστια της νιότης" στο ΚΘΒΕ), αλλά πασίγνωστος είναι και ο Μάρτιν ΜακΝτόνα, ο συγγραφέας του "Πουπουλένιου", ο βραβευμένος με «Τόνυ», «Ολίβιε» και «Όσκαρ» και πάρα μα πάρα πολύ αγαπητός στο κοινό της Αθήνας.

Η κ. Ζούνη, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχα μαζί της, μου τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο αγαπημένο παγκοσμίως στο οποίο ο συγγραφέας πραγματεύεται προσφιλή του θέματα όπως είναι ο εγκλεισμός, η μοναξιά και οι επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη ψυχή.

"Ολα συμβαίνουν σ' ένα τοπίο εσωτερικό, ψυχρό, σε μια απομακρυσμένη επαρχία της Ολλανδίας. Δύο αδέλφια βρίσκουν τον κώδικά τους μόνο μέσα από τους άγριους καβγάδες. Ένας αλκοολικός αποτυχημένος ιερέας. Και μία ανήλικη που πουλάει παράνομα ουίσκυ."

Ποια είναι η συγκεκριμένη ματιά του συγγραφέα; τη ρώτησα. "Η ματιά του συγγραφέα έχει μαύρο, σαρκαστικό χιούμορ, αλλά στο τέλος μια συμπόνια γι' αυτά τα πλάσματα".

Λίγες ώρες, πριν την πρεμιέρα, παραδέχεται ότι νιώθει μόνο ευτυχία "που μπορεί και δουλεύει με νέους ανθρώπους που ξεπερνούν τις προσδοκίες της".

Η παράσταση παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στο Φάουστ και η αφίσα της, αυτή με τα τέσσερα, μισά πρόσωπα εκτός του ότι αρέσει σε μας, αρέσει πολύ και στην ίδια την Πέμη Ζούνη. "Την έχετε δει την αφίσα; Δεν είναι υπέροχη;"

 

 

Χρύσα Φωτοπούλου

 

****

ΜΟΝΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ

Συγγραφέας: Μάρτιν Μακ Ντόνα

Σκηνοθεσία: Πέμη Ζούνη

Μετάφραση:
Ερρίκος Μπελιές

Ηθοποιοί:
Χάρης Αγγέλου,
Καίτη Ιωαννίδου,
Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου,
Θανάσης Πατριαρχέας

Συντελεστές:
Σκηνικά-κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική: Theodore
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Αργύρης Γκαγκάνης
Δημιουργια promo video/Φωτογραφιες: Γιώργος Γιαννίμπας-Μάκης Κατσούλης

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO