Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

O ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΤΑΞΙΔΙ" ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΑΜΕΛΙΝ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

 

Σήμερα η Μικρή Πόρτα ανοίγει ξανά και έχει πρεμιέρα! Ο Θωμάς Μοσχόπουλος έχοντας στο πλάι του την υπέροχη ομάδα του θα μας ταξιδέψει στο Χάμελιν. Ο Γιώργος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους ταξιδευτές.... Γράφει στο onlytheater αποκλειστικά για την εμπειρία του.

"Όταν ο Θωμάς Μοσχόπουλος μου πρότεινε να είμαι στο "Μυστήριο της πολιτείας Χάμελιν" μου ήρθε στο μυαλό το εξής: Είμαι γύρω στα 12, στο σπίτι στην Καλαμαριά, στην κρεβατοκάμαρα των γονιών, πρωί, καλοκαίρι μάλλον, και ο μπαμπάς έχει τελειώσει το παραμύθι του τύπου με τον αυλό που μάγευε ποντίκια και παιδιά. Κοιτάζω τον τοίχο απέναντι και είναι σαν να βλέπω τη φιγούρα του μυστηριώδη αυτού αυλητή. Δεν είχα ιδέα τότε προς τα πού έπεφτε το Χάμελιν. 

Στην παράσταση του Θωμά, μια παρέα μενεστρέλων, πλανόδιων καλλιτεχνών του Μεσαίωνα δηλαδή, αναλαμβάνουν να αφηγηθούν στο κοινό τους την ιστορία του Αυλητή που μάγεψε τα ποντίκια, μάγεψε τα παιδιά και κανένας ποτέ δεν κατάλαβε αν ήταν καλός ή κακός, σωτήρας ή τιμωρός. Και μια ομάδα δεμένη σφιχτά, από αυτές που θες να δουλεύεις συνέχεια, αναλαμβάνει να παίξει τους κατοίκους, τους δημάρχους, τα παιδιά, τους ιππότες και τις κότες, τους βαρόνους, τους παπάδες και τις μάνες. Μα πάνω από όλα τους μενεστέλους που μέσα από την αφήγηση αναλαμβάνουν με κάθε τρόπο να πουν την ιστορία του Αυλητή και να λύσουν το μυστήριο του πραγματικού αυτού γεγονότος που συνέβη στη Γερμανία, επτά και βάλε αιώνες πριν. Και να πάρουν τους θεατές τους από το χέρι και μέσα από τους μεσαιωνικούς χωματόδρομους που οδηγούν στη μεσαιωνική κάτω Σαξωνία, να τους κάνουν να αποφασίσουν ποιο τέλος προτιμούν να έχει η μεσαιωνική αυτή ιστορία και να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις. Στο Χάμελιν λοιπόν! Στο Χάμελιν!"

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO