Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Οι ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ, 31/10

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

"Μυστικοί αρραβώνες" στο Εθνικό Θέατρο

 

O Οκτώβριος, ο μήνας της πρεμιέρας, όπως τον αποκαλούν οι άνθρωποι του θεάτρου, φτάνει στο τέλος του, οι ενάρξεις όμως καλά κρατούν. Σήμερα λοιπόν ανοίγει η αυλαία στη σκηνή Κοτοπούλη-Ρεξ του Εθνικού Θεάτρου με τους  "Μυστικούς αρραβώνες" του Γ. Ξενόπουλου. Ο Σωτήρης Χατζάκης στη σκηνική διασκευή του Άκη Δήμου "ζωντανεύει" ίσως το πιο αυτοβιογραφικό έργο του Ξενόπουλου, γραμμένο ως φόρο τιμής στον παράφορο έρωτά του για την ποιήτρια Μυρτιώσσα, με τον Άλκι Κούρκουλο στο ρόλο του συγγραφέα.

Στο Σύγχρονο Θέατρο ο Σταύρος Τσακίρης καταπιάνεται με τη " Μητέρα του σκύλου" του Παύλου Μάτεσι με τη Δήμητρα Χατούπη στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ραραού, ξεδιπλώνοντας την Ιστορία της νεότερης Ελλάδας με αφετηρία την Κατοχή.

Το μιούζικαλ " Θα περάσει κι αυτό" του Φωκά Ευαγγελινού στο θέατρο Μπάντμιντον με τους Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Αντώνη λουδάρο, Τάνια Τρύπη, Μέμο Μπεγνή, Αργύρη Αγγέλου κι 35μελή θίασο υπόσχεται να μας αφηγηθεί μουσικοχορευτικά την ιστορία της επιθεώρησης.

Αν πάλι είστε λάτρεις του μπαλέτου και ζείτε στη Θεσσαλονίκη, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το Μέγαρο Μουσικής της συμπρωτεύουσας και να απολαύσετε τον "Καρυοθραύστη" του Τσαϊκόφσκι από τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας. Αν πάλι προτιμάτε το σύγχρονο χορό, η Ιωάννα Πορτόλου και ο Γιάννης Νικολαϊδης σε μια ενιαία χορευτική performance με τίτλο "Δάσος/ blind spot" στο Θέατρο Τέχνης "Κάρολος Kουν" σίγουρα θα σας ανταμείψουν.

Όσοι αγαπάτε τις πιο πειραματικές δουλειές, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το Rabbithole στο Μεταξουργείο, όπου η ομάδα Νοσταλγία θέλει να σας εκπλήξει με τον "Μυστικό Σαίξπηρ". Πραγματικά τους θεατές τους περιμένει μια έκπληξη, αφού τα μέλη της ομάδας κρατούν επτασφράγιστο μυστικό τον τίτλο του έργου που επέλεξαν. Στο Θέατρο Αυλαία, στον Πειραιά ο Γιώργος Μακρής και οι " Νοικοκυρές του facebook" παραδίδουν απλά μαθήματα διαδικτύωσης, σε μια σύγχρονη κωμωδία που διακωμωδεί όλα όσα μπορούν να συμβούν μέσω Facebook. Στο Fabrica Athens παρουσιάζεται το "Σαν Ψέμα" του Γιάννη Τσούκα, όπου πραγματικότητα και μυθοπλασία γίνονται ένα σε αυτή την ιστορία μιας γυναίκας που αναλογίζεται τα λάθη και τα πάθη της, ενώ στο Τσάι στη Σαχάρα παίζεται από σήμερα μια σκηνική σύνθεση πάνω στο έργο του Γιάννη Ρίτσου με τίτλο " Νυχτερινή Σονάτα".

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO