Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΗΝΗ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ- ΣΥΝΘΕΤΗΣ & ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Θοδωρής Οικονόμου

 

"Και βέβαια θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να παράγουμε υλικό" είχε πει σε μια παλιότερη συνέντευξή του ο Θοδωρής Οικονόμου και από τότε έγινε φίλος μου. "Το θέατρο είναι και παιχνίδι, είναι ένας τρόπος να ονειρεύεσαι, να γνωρίζεσαι και να μοιράζεσαι", ήθελα να του γράψω στο μέιλ που του έστειλα χθες, αλλά το είχε ήδη γράψει αυτός πρώτος στο κείμενο που μου έστειλε. Ταύτιση απόλυτη.

 

Σε μία πόλη τραυματισμένη, αλλά και μαγική ανεβαίνουν αυτήν τη χρονιά ίσαμε 1000 παραστάσεις. Κάποιοι το σχολιάζουν αρνητικά, ίσως οι περισσότεροι. Εγώ το βλέπω σαν μια ανάγκη να ξαναθυμηθούμε πως το θέατρο είναι και παιχνίδι, είναι ένας τρόπος να ονειρεύεσαι, να γνωρίζεσαι και να μοιράζεσαι.

Πριν 11 χρόνια, μου πρότειναν να γράψω την μουσική για την παράσταση "Tranzit"  που ανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης. Από ένστικτο δέχτηκα. Σώθηκα, μιας και η μουσική βιομηχανία από τότε αρχιζε να καταρρέει. Από τότε μέχρι σήμερα έχω γράψει μουσική για πάνω από 50 παραστάσεις. Αγαπώ όλες τις δουλειές στις οποίες με εμπιστεύτηκαν. Κορυφαία στιγμή η συνεργασία μου με τον Bob Wilson στην Oδύσσεια, το 2012. Τότε γεννήθηκε και ο γιος μας. Τον Σεπτέμβριο του 2015, θα πάμε στο Μιλάνο να παρουσιάσουμε την "Οδύσσεια" στο Piccolo Teatro. Θα μείνουμε ένα μήνα και κάτι. Περιμένω πώς και τι να φύγω για λίγο. Αύριο, πάω στην Κέρκυρα. Την Πέμπτη, είναι η πρεμιέρα του «Μάνα κουράγιο». Μετά από τόσα χρόνια γνωριμίας συνεργάζομαι με τον Μάνο Ελευθερίου. Με το έργο αυτό κλείνει η φθινοπωρινή περίοδος που για μένα ήταν πολύ έντονη.

«Ο Αγαπητικός της βοσκοπούλας» στο Παλλάς, «Μυστικοί Αρραβώνες» στο Εθνικό Θέατρο, «Ο Έφορος και οι κόρες» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, «Η βασίλισσα του χιονιού» στο Θέατρο Τζένη Καρέζη , «Ανεπίδεκτη Διόρθωσης» στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεόρασης. Το θέατρο αντέχει. Ίσως και να μας δείχνει το δρόμο. Ο κόσμος δείχνει να μας στηρίζει. Ένας λόγος παραπάνω για να τον σεβόμαστε. Καλό χειμώνα.

 

Χρύσα Φωτοπούλου

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO