Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Ο ΙΩΣΗΦ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΑΠΑΝΤΑ: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ "ΟΛΗ ΤΗ ΒΙΒΛΟ (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ)";

Written by OnlyTheater. Category: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ιωσήφ Ιωσηφίδης

"Ο λόγος που πρέπει να δει κανείς την παράσταση είναι κατ’ αρχήν για να πεθάνει στα γέλια. Στην παράσταση υποδείχτηκε κάτι παραπάνω από αυτό που περιμέναμε. Ο κόσμος γελάει συνεχώς. Όπως συμβαίνει πάντα, στο έργο υπάρχουν σκηνές που δεν είχαμε υπολογίσει εμείς στις πρόβες ότι θα είναι τόσο αστείες κι όμως, το κοινό σε αυτές γελάει περισσότερο. Αλλιώς νομίζουμε εμείς τα πράγματα και αλλιώς αποδεικνύονται από την αντίδραση του κόσμου.

Κάθε μέρα είναι ξεχωριστή, κι αυτό είναι το μαγικό. Το θέατρο θα ήταν βαρετό αν δεν απευθυνόταν κάθε φορά σε διαφορετικό κοινό. Όμως προσωπικά, δεν περίμενα να συμβεί αυτό που γίνεται. Ο κόσμος παραπονιέται πως πονάνε τα σαγόνια του!

Ο βασικότερος λόγος, κατά τη γνώμη μου, που αξίζει να έρθει κάποιος στο θέατρο Βικτώρια, είναι ότι κατά τη διάρκεια της παράστασης τρεις ηθοποιοί αλλάζουν ρόλους συνεχώς, οι εικόνες εναλλάσσονται σχεδόν με τηλεοπτικό ρυθμό, καλύτερα μάλλον θα έλεγα, με ρυθμό διαφήμισης. Κανείς δεν προλαβαίνει να βαρεθεί γι’ αυτό και πιστεύω ότι είναι ενδιαφέρουσα η προσέγγιση που κάναμε.

Επίσης, πέρα του κωμικού της υπόθεσης, οι θεατές έχουν την ευκαιρία να μάθουν κάποιες από τις ιστορίες της Βίβλου που ενδεχομένως να μη γνώριζαν. Μπορεί να τις αφηγούμαστε με ιδιαίτερο τρόπο και μέσα από συγκεκριμένο πρίσμα, αλλά τις αφηγούμαστε κανονικά.

Ο αγαπημένος μου ρόλος είναι αυτός του Σαμψών, του Δαυίδ, του Σολομώντα. Δεν ξέρω ποιον να διαλέξω και δε θέλω να αποκαλύψω και όλους τους υπόλοιπους. Και οι ρόλοι των συμπρωταγωνιστών μου αρέσουν. Κάνω τόσα πολλά που τα υπόλοιπα χαίρομαι να τα βλέπω από τους υπόλοιπους".  

 

Πηγή φωτο:S&G Face2Face Photography

Σέβη Ματσακίδου

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO