Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

O ΙΩΣΗΦ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΕΛΗΣ

Written by OnlyTheater. Category: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

 Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης

 

Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης  είναι ο Μανώλης  Καρέλης στην καινούργια μαύρη κωμωδία της Χριστίνας Σαμπανίκου που παρουσιάζεται στο θέατρο Βικτώρια σε σκηνοθεσία Βίκυς Αδάμου.  Και ψάχνει για τη χαμένη  του παντόφλα. Θα την βρει άραγε;

Σκάσε ή η χαμένη παντόφλα του Μανώλη Καρέλη…  Σε τι ακριβώς αναφέρεται το έργο;

Το έργο είναι μια μαύρη κωμωδία της Χριστίνας Σαμπανίκου, η οποία κρατάει και τον έναν από τους δύο ρόλους του έργου. Διαδραματίζεται στην εποχή μας και αγγίζει πράγματα και προβληματισμούς που αφορούν όλους μας.

Ποιος είναι ο Μανώλης Καρέλης;

Ο Μανώλης Καρέλης είναι ένας νέος της εποχής, όσο νέος μπορεί να θεωρηθεί ένας σαραντάρης (μια χαρά νέος είναι!) που βρίσκεται σε μια φάση της ζωής του λίγο «καθιστή»... Αδιέξοδο σε όλα, κυρίως όμως αδιέξοδο με τον ίδιο του τον εαυτό. Τραγικές και αστείες οι ατάκες του, πραγματικά και ανύπαρκτα τα προβλήματά του και κάπου εκεί έρχεται και η παντόφλα.

 Τι κοινό έχετε με τον Μανώλη; 

Κοινούς προβληματισμούς έχω με τον Μανώλη, όπως και όλος ο κόσμος. Κοινή στάση ζωής ποτέ δεν είχα μέχρι τώρα και εύχομαι να μην έχω ποτέ. Είμαι γενικά πιο δραστήριος.

Τι πραγματικά έχει χάσει και τι θα ήθελε να βρει;

Έχει χάσει την παντόφλα του. Η παντόφλα του είναι η προηγούμενη ζωή του, η ξέγνοιαστη, όπως ο ίδιος λέει, η στρωμένη κατά τα δικά μας πρότυπα. Αυτή ονειρεύεται να ξαναβρεί.

Γιατί αφήνουμε τελικά  να ξεφύγουν μέσα από τα χέρια μας τόσα πράγματα;

Αυτά που αφήνουμε να φύγουν από τα χέρια μας ίσως δεν εξαρτάται από εμάς να τα κρατήσουμε, ίσως δεν έχουμε τη δυνατότητα να τα κρατήσουμε, ίσως και να θέλουμε να τα αφήσουμε να φύγουν, χωρίς να το έχουμε καταλάβει ότι το κάνουμε συνειδητά. Αυτό που λέμε ότι θέλουμε πολλές φορές δεν είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε.

Ο Μανώλης ακούει μια εσωτερική φωνή. Τι τον προτρέπει να κάνει; Τελικά θα το κάνει;

Ο Μανώλης ακούει μια εσωτερική φωνή, που είναι η  δική του φωνή του. Η σκέψη του, ο εαυτός του που του φωνάζει αυτά που ο ίδιος σκέφτεται και περνάνε από το μυαλό του. Τον τσιγκλάει και αυτός εκτελεί, ή μάλλον πάει να εκτελέσει. Προσπαθεί η φωνή, προσπαθεί ο Μανώλης και κάπου εκεί έρχεται η ρήξη. Με τον εαυτό του.

Επόμενα σχέδια;

Το αμέσως επόμενο σχέδιο είναι να πάρω το γιο μου και τη γυναίκα μου και να πάμε μια βόλτα.

Σας ευχαριστώ.

Κι εγώ.

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Α.Κ.

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO