Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

O ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΩΜΑΤΙΑΝΟΣ ΣΤΟ ONLYTHEATER

Written by OnlyTheater. Category: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

 Μαρίκα

 

Η Nocebo Art Company εμπνεύστηκε από τη ζωή της μεγάλης τραγουδίστριας Μαρίκας Νίνου κι έστησε ένα θέαμα με μουσική, ακροβατικά και χορό στο  El Convento Del’Arte.  Ο Αλέξανδρος Χωματιανός , o Αlex de Ρaris, όπως είναι γνωστόςμάς μίλησε για τη σπουδαία φυσιογνωμία του ελληνικού τραγουδιού και για την ιδιαίτερη αυτή παράσταση που θα σας ταξιδέψει μέσα από εικόνες και συναισθήματα…

Σκηνοθετείτε την παράσταση Mαρίκα  στο El Convento Del’Arte … Μια σύνθεση με μουσική, πρόζα, ακροβατικά…

Στην παράσταση εμφανίζονται 5 performers και 4 μουσικοί. Μέσα από το physical theatre, το σύγχρονο τσίρκο, το χορό και φυσικά τη μουσική αφηγούμαστε τη ζωή της Μαρίκας Νίνου με έναν μοναδικό τρόπο. 

Γιατί επιλέξατε το πρόσωπο της Νίνου;  

Αρχικά μας κίνησε το ενδιαφέρον το όχι και τόσο γνωστό κομμάτι της ζωής της, δηλαδή η ενασχόλησή της με τα ακροβατικά. Κατόπιν γεννήθηκε η ιδέα της έκφρασης ενός οπτικού ημερολογίου της ζωής της. Και εγένετο η Μαρίκα!

Ποια ήταν στην πραγματικότητα αυτή η γυναίκα εκτός από μια σπουδαία τραγουδίστρια; 

Ένας πολυτάλαντος άνθρωπος που παρόλες τις κακουχίες που έζησε ήταν γραφτό του να αφήσει ιστορία!

Μέσα από τη ζωή της βλέπουμε ταυτόχρονα και την ιστορία της Ελλάδας; 

Υπάρχουν σύντομες αναφορές των σημαντικότερων γεγονότων της εποχής της (Μικρασιατική καταστροφή, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Κατοχή, Εμφύλιος). Χωρίς να γίνεται όμως κάποια ιδιαίτερη ανάλυση αυτών. 

Μόνο δικά της τραγούδια χρησιμοποιείτε στην παράσταση; 

Όλα τα τραγούδια που ακούγονται ζωντανά στην παράσταση είναι  αποκλειστικά της Μαρίκας Νίνου. Σε performances και videos όμως έχουν γίνει μουσικές επιλογές, ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με την ατμόσφαιρα του έργου.. 

Στην παράσταση γίνονται πολλά ακροβατικά. Πώς τα συνδυάζετε με την εποχή του έργου; 

Προσπαθήσαμε να μην ακολουθήσουμε κάποια «στενή» γραμμή σχετικά με την ακριβή απόδοση της εποχής. Πρόκειται κυρίως για μία ιστορία βασισμένη σε εικόνες και συναισθήματα.

Το κείμενο της παράστασης πώς προέκυψε; 

Μετά από έρευνα σε οπτικοακουστικό υλικό (βιογραφίες, συνεντεύξεις, ταινίες) φανταστήκαμε πώς θα περιέγραφε η Μαρίκα Νίνου τη ζωή της.

Μιλήστε μας για τη συμβολή της Πέμυς Ζούνη στην παράσταση που κάνει την αφήγηση.  

Αποφασίσαμε πως η χαρακτηριστική φωνή της Πέμυς, συνδυασμένη με τις χρωματικές της δυνατότητες, θα μπορούσε να αποδώσει το κείμενο, όπως το είχαμε φανταστεί. Την ευχαριστούμε για τις συμβουλές της στην παράσταση, όπως και γιατί φιλοξένησε την «Μαρίκα» στο El Convento Del’ Arte. 

Τι άλλο ετοιμάζετε;

Ήδη εργαζόμαστε για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού δύο νέων ιδεών βασισμένων σε δύο σημαντικά ανθρώπινα πάθη: Τον έρωτα και την απληστία.

Σας ευχαριστώ.

Κι εγώ.

Τρίτη 19 Μαΐου 2015 

Α.Κ.

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO