Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ ΣΤΟ ONLYTHEATER

Written by OnlyTheater. Category: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Βασίλης Κούκουρας

 

Ο Βασίλης Κούκουρας  συμμετέχει αυτό το καλοκαίρι στην τρελή κωμωδία των Ray Cooney & John Chapman  «Μπαμ Μπαμ» που παρουσιάζεται από τις 19 Ιουνίου στον υπέροχο κήπο του Χυτηρίου σε σκηνοθεσία  του Γιώργου Βάλαρη μαζί με μια παρέα εξαιρετικών κωμικών ηθοποιών.  Πρόκειται για μια φάρσα, όπου υπάρχουν οι προθέσεις να γίνουν πολλά, αλλά τελικά παρά το μεγάλο μπέρδεμα που δημιουργείται, η τάξη αποκαθίσταται και οι ήρωες εκτιμούν την καθημερινότητά  τους. 

Τι είναι το Μπαμ Μπαμ;

 Είναι ένα από τα πιο διάσημα έργα του συγγραφικού διδύμου, γι’ αυτό και ανεβαίνει συχνά. Είναι μια φάρσα, από τα πιο δύσκολα είδη κωμωδίας, γιατί απαιτεί μεγάλη ακρίβεια και λεπτομέρεια προκειμένου να περάσει το στοιχείο της παρεξήγησης. Με τον Γιώργο Βάλαρη , τον οποίο γνωρίζω χρόνια, αλλά δεν είχε τύχει να συνεργαστούμε στο παρελθόν, δουλεύουμε πολύ ωραία. Αν και νέος σε ηλικία, έχει πείρα στην κωμωδία, ακούει τα πάντα και δοκιμάζει. Υπάρχει μια σύμπνοια στην ομάδα.

Έχει γίνει μια διασκευή ώστε να μεταφερθεί το έργο στο σήμερα;

Ναι, αλλά προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη δομή και το σασπένς. Άλλωστε αυτό το είδος που στηρίζεται στην παρεξήγηση είναι γνώριμο στον Έλληνα. Οι περισσότερες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, που είναι διαχρονικές, σε αυτό στηρίχτηκαν.

Τα πρόσωπα στο έργο κρύβουν την ταυτότητά τους…

Ναι, είναι σαν ένα θέατρο εν θεάτρω. Παίζω ένα ρόλο, αλλά μέσα από αυτόν προκειμένου να κρύψω κάτι υποδύομαι κάποιον άλλον.  Κι έτσι προκύπτει η παρεξήγηση, αλλά αυτό θέλει τρομερό μέτρο από τον ηθοποιό, στο πώς  δηλαδήθα χειριστεί τα εκφραστικά του μέσα.

Κι όλα αυτά επειδή θέλουν να απιστήσουν, σωστά;

Στην αρχή ναι, θέλουν, αλλά τελικά κανείς δεν κάνει τίποτα.  Υπάρχει η πρόθεση, αλλά εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε- ευτυχώς ή δυστυχώς. Η ηθική τους – κι αυτό νομίζω  είναι το μήνυμα το έργου- δεν τους επιτρέπει να ξεπεράσουν τα όρια. Είναι στη φύση του άνθρωπου να θέλει να ξεφύγει από την πραγματικότητα, αλλά αν δεις τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία, συνειδητοποιείς πόσο πολύτιμη είναι αυτή η καθημερινότητα.

Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό;

 Είναι θέμα εγκεφάλου, να μη θεωρείς τίποτα δεδομένο.  Όταν  καταλάβεις ότι όλα μπορεί να τα χάσεις, συνειδητοποιείς πόσο πολύτιμο είναι κάτι που έχεις συνηθίσει. Πρέπει πάντα να αγωνίζεσαι για να διατηρήσεις κάτι, ειδικά στις ερωτικές σχέσεις. Το νέο μπορεί να είναι ωραίο, αλλά η επικοινωνία είναι πιο σημαντική.

Το χειμώνα τι ετοιμάζετε;

Υπάρχουν σκέψεις να συνεχιστεί η παράσταση, αλλά αυτό θα κριθεί από το καλοκαίρι. Θα παίξουμε και στην Αθήνα, αλλά κάποιες μέρες θα κάνουμε μια περιοδεία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Επίσης θα κάνω μάλλον μια τηλεοπτική εκπομπή κι ίσως ένα παιδικό.

Σας ευχαριστώ.

Κι εγώ.

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Α.Κ.

 

 

 

 

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO