Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΑΤΖΑΚΗΣ: "ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΑΠΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!" ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ

Written by OnlyTheater. Category: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σωτήρης Χατζάκης

 

-Σε τρικυμία αρμενίζει τελευταία το Κ.Θ.Β.Ε., τι γίνεται;
 Η τρικυμία είναι στα κρανία όλων εκείνων που δεν επιθυμούν την ανάπτυξή του. Μηχανορράφοι, δολοπλόκοι και οσφυοκάμπτες, παράγωγα του κομματικού σωλήνα και θλιβερά κατάλοιπα μιας εποχής που ήθελε τη χώρα έρμαιο της διαπλοκής. Θα πάρουν, όμως το δρόμο τους προς τους υπονόμους της ιστορίας.


- Πάλι σκληρές δηλώσεις;
 Όλοι οφείλουμε το μέγιστο βαθμό διαθεσιμότητας προς τη χώρα, τώρα που πέντε παλιόπαιδα καταχωνιασμένα στους οίκους αξιολόγησης, πουλάνε και αγοράζουν αέρα καταδικάζοντας τις ζωές εκατομυρίων ανθρώπων.


-Πώς χαρακτηρίζεις όλη αυτήν τη διχόνοια και την παθογένεια του κομματισμού;
Αυτά, μαζί με την καταρράκωση του κρατικού μηχανισμού απο τη διαχρονική παθολογία μιας μοιρασμένης Ελλάδας, είναι κοινωνικό έγκλημα σε περιτύλιγμα ηλιθιότητας.


-Τελικά είσαι δεξιός ή αριστερός;
  Αυτός που ανεβαζει Αχαρνής στην Επίδαυρο και αφιερώνει την παράσταση στους εν κινδύνω συμβασιούχους του ΚΘΒΕ, που υπογράφει επιχειρησιακές και συλλογικές τους συμβάσεις, που πετυχαίνει για πρώτη φορά, να προυσιασει έσοδα χρονιάς 3.126.000 ευρώ χωρις συρρίκνωση και απολύσεις, που ανεβάζει ''Το Μεγάλο μας Τσιρκο'', τι ιδεολογίας ειναι;
 Η χώρα χρειάζεται όλα τα παιδιά της. Σημασία έχει να εντοπίσουμε την ενοποιό ουσία και όχι να απελευθερώσουμε την καρκινική διασπορά. Αν το κόμμα ειναι υπερκείμενο του κράτους, τότε να το ξέρουμε, να επιτρέπουμε την είσοδο των θεατών, ανάλογα με το τί ψηφίζουν.


-Το μέλλον του Κρατικού Θεάτρου, το βλέπεις στην ανάπτυξη;
  Βέβαια, αλλά όχι μόνο των αριθμών και των ανθρώπων. Πρέπει να εργαστούμε σκληρά υπέρ της κοινωνικής συνοχής. Ο δικός μας χώρος δράσης ειναι η ενδοχώρα, το εσωτερικό πεδίο του ανθρώπου. Χωρίς το αίτημα της πνευματικότητας, η ζωή δεν είναι υποφερτή.


- Πιο πρακτικά;
 Το Κ.Θ.Β.Ε. θα συνεχίσει να απλώνει βεντάλια ρεπερτορίου για όλες τις κατηγορίες πληθυσμού, να εφημερεύει και να παρηγορεί τους συμπολίτες μας. Στόχος, να διατηρήσουμε στο ακέραιο την καλλιτεχνική δράση, αμείωτες τις σκηνές μας, να προστατέψουμε τους εργαζόμενούς μας, που δεν ειναι υπεράριθμοι.Ταυτόχρονα με δράσεις κοινωνικού περιεχομένου, οπως ειναι το Θεατρο κατ´ οίκον και το Κοινωνικό Θεατροπωλείο, με τολμηρές πρωτοβουλίες, οπως το Φό-Ρα (φόβος ρατσισμού) STOP και με δράσεις στις φυλακές, στα κέντρα απεξάρτησης, στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας κ.α. αποδεικνύουμε ότι ο ουμανισμός ειναι το μεδούλι της ύπαρξης.


- Στη βία του χρήματος, τι προτείνεις να προτάξουμε;
 Να προτάξουμε τον άνθρωπο αλτρουιστή και αλληλέγγυο, δικαιούχο της υγείας, της παιδείας και της ευτυχίας.


- Ο αγαπημένος σου στίχος;
  ΤουΤριπολίτη:
  ''Βγήκαν δελτία και επισήμως ανακοινώθηκε,
  είμαστε λάθος μες στο κεφάλαιο του λάθος λήμματος,
  ο σάπιος κόσμος εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε
  κι οι εξεγέρσεις μας είναι εν γένει εκτός του κλίματος.''

real news

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO