Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΜΑΪΝΑΣ, ΜΑΤΣΟΥΚΑ, ΚΟΥΡΗΣ ΣΤΗ "ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ". ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Νίκος Κουρής, Δήμητρα Ματσούκα, Στέλιος Μάινας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ


O Στέλιος Μάνιας, η Δήμητρα Ματσούκα και ο Νίκος Κουρής πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου στη «Δωδέκατη Νύχτα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ που θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι σε περιοδεία ανά την Ελλάδα. Σκηνοθέτης της εν λόγω δουλειάς είναι ο Θέμης Μουμουλίδης που είχε και στο παρελθόν παρουσιάσει το αριστουργηματικό έργο σε συνεργασία  της «5ης εποχής» του και του ΔΗΠΕΘΕ  Βέροιας με πρωταγωνιστές του τους Γωγώ Μπρέμπου, Πάνο Σκουρολιάκο, Φώτη Σπύρο, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Κώστα Κάππα, Νίκο Ορφανό, Ευριπίδη Λασκαρίδη κ.α 

Πέντε χρόνια μετά απ’το καλοκαίρι του ’08 επιστρέφει στο έργο του Σαίξπηρ με νέα διανομή. Σ’αυτήν ανήκουν ο Στέλιος Μάϊνας με την Δήμητρα Ματσούκα που’χουν δουλέψει αρκετές φορές μαζί σε τηλεόραση-θέατρο και τον Νίκο Κουρή, ενώ τις μέρες αυτές θα κλείσουν και οι υπόλοιποι ρόλοι. Η «Δωδέκατη νύχτα» γράφτηκε μάλλον το 1601 και η πρεμιέρα του έργου δόθηκε κατά πάσα πιθανότητα στις 2 Φεβρουαρίου του 1602 στο Λονδίνο. Η Δωδέκατη Νύχτα είναι η τελευταία νύχτα των εορτών των Χριστουγέννων. Πρόκειται για τη νύχτα όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν και όλα επιτρέπονται - Μεταμφιέσεις, γλέντι, χορός, ερωτικά παιγνίδια και - κάθε απρόοπτο... Μια νύχτα εκπλήξεων, μια νύχτα γιορτής χαράς και λύπης, ευχής στο ανεκπλήρωτο!Το έργο είναι ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων και ανεκπλήρωτων ερώτων.


Ο δούκας Ορσίνο ερωτευμένος με την Ολίβια, που πενθεί τον χαμό του αδελφού της και αρνείται οτιδήποτε εγκόσμιο. Η Βιόλα που διασώθηκε από ναυάγιο, στο οποίο πιστεύει πως πνίγηκε ο δίδυμος αδελφός της Σεμπάστιαν, μεταμφιέζεται σε άντρα [Σεζάριο] και μπαίνει στην υπηρεσία του δούκα Ορσίνο, ο οποίος της αναθέτει να πείσει την Ολίβια να τον ερωτευτεί!  Η Ολίβια με τη σειρά της δέχεται ολοένα και πιο ευχάριστα τις επισκέψεις του Σεζάριο-[Βιόλα], ώσπου στο τέλος του[της] εκμυστηρεύεται τον έρωτά της! Η κωμωδία εξελίσσεται σε ένα συναρπαστικό περίγυρο προσώπων: ο σερ Τόμπυ, θείος της Ολίβια συνεχώς μεθυσμένος κάνει τα πάντα για να εξασφαλίζει το κρασί του. Ο Σερ Άντριου, όχι ιδιαίτερης ευφυΐας, αλλά ευκατάστατος, στον οποίο ο Τόμπυ έχει υποσχεθεί την ανιψιά του Ολίβια. Η Μαρία, πανούργα υπηρέτρια της Ολίβια ερωτευμένη με τον Τόμπυ. Ο Θαλαμηπόλος της Ολίβια Μαλβόλιο, τον οποίο οι πάντες θέλουν εκδικηθούν και στο τέλος το καταφέρνουν. Τέλος ο Φέστε, ο τρελός της θλιμμένης Ολίβια, αλλά ο μόνος σώφρων στην κωμωδία...




Comments   

 
ΓΙΑΛΟΥΣΗΣ
0 #1 Πολυ καλη παραστασηΓΙΑΛΟΥΣΗΣ 2013-02-27 20:59
Φαίνεται πολύ καλή παράσταση..Την περιμένουμε..
 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO