Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΙΟΥΝΙΟΥ. ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Σωτήρης Χατζάκης, Θοδωρής Αθερίδης, Κατερίνα Λέχου, Τάκης Ζαχαράτος, Νίκος Μαστοράκης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ

 

Ο Μαστοράκης είπε ένα πρώτο ναι με τον Χατζάκη για το Εθνικό και τη σαιζόν 2014 - 15, η Λέχου δέχτηκε πρόταση να ντυθεί μια τραβεστί, ο Αθερίδης γράφει νέο έργο για το «Μικρό Παλλάς» και ο Ζαχαράτος ποιεί την Σφίγγα. Πάμε να τα μάθετε όλα τώρα!

Το «ναι» του Μαστοράκη στο Εθνικό και το Χατζάκη!
Πρώτοι εμείς γράψαμε πως πρέπει να περιμένει κανείς πριν κρίνει τον Σωτήρη Χατζάκη-πολλοί ήταν αυτοί που του την έπεσαν άγρια με το που «έσκασε» η είδηση ότι αναλαμβάνει το «τιμόνι» του Εθνικού κι είναι αυτοί που το μαζεύουν σιγά σιγά και βρίσκουν καλές κάποιες κινήσεις του!-και όπως φαίνεται καταστρώνει πολύ γερά σχέδια. Πληροφορίες αποκλειστικές τον θέλουν να «πολιόρκησε» για τον χειμώνα τον ικανό Νίκο Μαστοράκη ο οποίος τον ενημέρωσε ευγενικά ότι θα εμείνει στην απόφασή του να μην κάνει καμία δουλειά μέσα στη χειμερινή σαιζόν. Στη συνέχεια το μαρκάρισμα συνεχίστηκε κι έτσι ο Χατζάκης απέσπασε ένα πρώτο γερό «ναι» για να ετοιμάσει μια θεατρική δουλειά  για το Εθνικό την σαιζόν                 2014-2015! Κάνει τα –καλά! -«κουμάντα» του από τώρα ο Χατζάκης και σίγουρα το να «κλείνει» για το «άρμα» του τον Μαστοράκη είναι μεγάλο συν!
Το κατάφερε άλλωστε και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με τον «Γύρο του θανάτου» που δίδαξε με οίστρο ο σκηνοθέτης κι αποτέλεσε μια απ’τις καλύτερες παραστάσεις της γερής σαιζόν.

Η Λέχου…τραβεστί;
Πρόταση να πρωταγωνιστήσει στο «Όλα για τη μητέρα μου» και δη σε ρόλο τραβεστί δέχτηκε η Κατερίνα Λέχου. Η  ηθοποιός φέρεται να είναι η επικρατέστερη για τον απαιτητικότατο ρόλο της τραβεστί Αγκράδα στο«Όλα για τη μητέρα μου» του «πολύ»   Πέδρο Αλμαδοβάρ που θα ανέβει στο «Ακροπόλ» με την υπογραφή του Πέτρου Ζούλια στην διασκευή  και την  σκηνοθεσία. Ήταν το 1999 που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το εν λόγω έργο –ο πρωτότυπος τίτλος του είναι ο  «Todo sobre mi madre»- αποσπώντας Όσκαρ Καλύτερης ξενόγλωσσης  ταινίας, βραβείο σκηνοθεσίας αλλά και    οικουμενικό βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών. Όταν χάνει τον δεκαεπτάχρονο γιο της σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, η μητέρα του -στο ρόλο θα δούμε όπως όλα δείχνουν την Μαρίνα Ψάλτη- πάει στην Βαρκελώνη για να βρει τον πατέρα του.     Χώρισαν πριν καν γεννηθεί το παιδί, γιατί εκείνος έγινε τραβεστί. Κατά την διάρκεια της αναζήτησής της συναντά μια νεαρή καλόγρια με Aids και μια σταρ του θεάτρου.Ζει μια περιπέτεια που εκεί στο τέλος  έρχεται και κορυφώνεται δραματικά. Οι πληροφορίες μας λένε  ότι  η  καλή ηθοποιός  που τον περασμένο χειμώνα είχε προσωπική επιτυχία στα «Χάρτινα λουλούδια» του θεάτρου «Ιλίσια», άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τη δελεαστικότατη μα και τολμηρότατη πρόταση που της έκανε ο Ζούλιας και κάνει συζητήσεις για το οικονομικό σκέλος.

Μερικοί το προτιμούν…διπλό!
Καινούργιο  έργο γράφει ο Θοδωρής Αθερίδης και με αυτό θα «επιστρέψει» στο Μικρό Παλλάς που αγκάλιασε πολλές επιτυχίες του. Σύμφωνα   με πληροφορίες για τον πρώτο ανδρικό ρόλο έχει κλείσει τον φετινό  συμπρωταγωνιστή  του στην «Άγρια Δύση» Λευτέρη Ελευθερίου, ο οποίος είχε βροχή  προτάσεων μα  επέλεξε αυτήν και την βρήκε ιδανικότερη λόγω της εξαιρετικής χημείας που έχει με τον Αθερίδη. Την σκηνοθεσία της εν λόγω δουλειάς θα κάνει φυσικά ο συγγραφέας της και το διάστημα αυτό κάνει κουβέντες και για τον υπόλοιπο θίασο. Ο ίδιος πάντως θα παίξει μαζί  με τους Γιάννη Ζουγανέλλη- Ζέτα Μακρυπούλια στο «Μερικοί το προτιμούν καυτό» στο «Παλλάς».
Ευτυχώς τα δύο «χτυπήματά» του τον θέλουν σε γειτονικά θέατρα οπότε δεν θα έχει μαραθώνιο…

Τηρεί σιγή ιχθύος μέχρι να μπούνε οι υπογραφές
Σφίγγα ο Τάκης Ζαχαράτος! Μπορεί να έχει γραφεί ότι έχει «κλείσει»να κάνει «Καμπαρέ» με τον Κωνσταντίνο Ρήγο στο Μέγαρο, ο ίδιος όμως το ξεκαθαρίζει:δεν λέει κουβέντα πριν μπει η όποια υπογραφή!Και μεταξύ μας, έχει το δίκιο του. Πρώτος έγραψα ότι θα είναι στο «Καμπαρέ» του Φασουλή με την Ζουγανέλλη, μέχρι που έσκασε η είδηση ότι δεν τα είχαν κλείσει  τα δικαιώματα από την Ελληνική Θεαμάτων. Τον είχα ρωτήσει και τότε και μου έλεγε «Δεν λέω τίποτα, γιατί τίποτα δεν είναι κλεισμένο» κι ας είχε κάνει κουβέντες θετικές με τον Φασουλή. Στην συνέχεια γράφηκε ότι μετακομίζει στο «Βρετάνια», στη διαδρομή όμως αποφασίστηκε να «χτυπήσει» εκεί ο Λάκης Λαζόπουλος και «ναυάγησε» το σχέδιο. Τώρα τον θέλουν «κλεισμένο» στο «Καμπαρέ» - είναι γραφτό του λέτε; - και πράγματι όλα πάνε πολύ καλά,αφού όπως πρώτοι γράψαμε τα έχει ο Ρήγος τα δικαιώματα,αλλά και πάλι…κουβέντα δεν του παίρνεις! Έχει καεί η γούνα του, του ανθρώπου…
Πάντως ιδανικότερο Κομπέρ απ’τον Ζαχαράτο δεν θα μπορούσε να «κλείσει» ο δαιμόνιος Ρήγος!



Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO