Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Ο ΚΙΜΟΥΛΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ "ΛΗΡ" ΜΕ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΤΟΝ TOMAZ PANDUR. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Ο χαρισματικός Γιώργος Κιμούλης ετοιμάζεται να αναμετρηθεί με έναν από τους σπουδαιότερους ρόλους του διεθνούς ρεπερτορίου, τον Βασιλιά Ληρ και σε αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον «στοίχημά» του θα συνεργαστεί με τον «πολύ» Tomaz Pandur που είναι ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες στην Ευρώπη.

 

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ο χαρισματικός Γιώργος Κιμούλης ετοιμάζεται να αναμετρηθεί με έναν από τους σπουδαιότερους ρόλους του διεθνούς ρεπερτορίου, τον Βασιλιά Ληρ και σε αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον «στοίχημά» του θα συνεργαστεί με τον «πολύ» Tomaz Pandur, που είναι ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες στην Ευρώπη.

Η παράσταση του σπουδαίου έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που αναμφισβήτητα θα αποτελέσει ένα απ' τα πιο φιλόδοξα θεατρικά γεγονότα της σεζόν, θα φιλοξενηθεί στο «Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού» από τον Απρίλιο για να ακολουθήσει παγκόσμια περιοδεία στην Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία!

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι την εποχή αυτή ο εξαιρετικός Tomaz Pandur ολοκληρώνει τις πρόβες του στον «Φάουστ» του Γκαίτε, που πρόκειται να παρουσιαστεί στο Εθνικό Θέατρο της Μαδρίτης, Τεάτρο Βάλλε Ίνκλαν, στις 21 Νοεμβρίου. Αμέσως μετά, έρχεται στην Αθήνα για να αποφασίσει για την υπόλοιπη διανομή του «Βασιλιά Ληρ». Η παράσταση θα ανέβει σε δραματουργική επεξεργασία Leda Kastelan & Livia Pandur, σκηνικά θα κάνει ο Sven Jonke (Numen), μουσική ο Boris Benko (Silence), σχεδιασμό video ο Dorian Kolundzia, ενώ έχει ήδη αρχίσει η οργάνωση της παγκόσμιας περιοδείας της.


Η παραγωγή είναι της RENOVARTIO IKE.



Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO