Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΕΝΑΣ "ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ" ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Written by OnlyTheater. Category: ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Η συγγραφέας Φ.Χ. Μπαρνέτ είπε: «Οι σκέψεις μας είναι δυνατές σαν ηλεκτρικές μπαταρίες. Μπορούν να διαχέουν το καλό σαν τον ήλιο ή να σκορπίσουν το κακό σαν δηλητήριο».

 

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Αμιράλ, οι παραστάσεις του επιτυχημένου παραμυθιού «Ο μυστικός κήπος». Το κλασικό παραμύθι που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν επαναλαμβάνεται και μεταμορφώνεται σε μοντέρνο μιούζικαλ από την Μαριάννα Τόλη στη σκηνή του θεάτρου Αμιράλ. Το έργο  παρουσιάζει μια ευαίσθητη εικόνα του κόσμου μας μέσα από τα ώριμα και καθαρά μάτια των παιδιών.

Η συγγραφέας Φ.Χ. Μπαρνέτ είπε: «Οι σκέψεις μας είναι δυνατές σαν ηλεκτρικές μπαταρίες. Μπορούν να διαχέουν το καλό σαν τον ήλιο ή να σκορπίσουν το κακό σαν δηλητήριο».

Η ελεύθερη διασκευή της Μαριάννα Τόλη τονίζει πως η θετική δύναμη της σκέψης έχει θεραπευτικές ιδιότητες όταν εκφράζεται μέσω της αγάπης και της φροντίδας προς τη Γη που μας φιλοξενεί.
Στην παράσταση, εκτός από την Μαριάννα Τόλη που τη σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί, συμμετέχουν εννέα ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορευτές και ακροβάτες, που παίζουν ζωντανά την υπέροχη μουσική του έργου. Θα ακουστούν γνωστά τραγούδια του Πασχάλη, του Ρόμπερτ Γουίλλιαμς, της Μαριάννας Τόλη και επιτυχίες που έχουν αγαπηθεί πολύ.

Η συγγραφέας Φ.Χ. Μπαρνέτ είπε: «Οι σκέψεις μας είναι δυνατές σαν ηλεκτρικές μπαταρίες. Μπορούν να διαχέουν το καλό σαν τον ήλιο ή να σκορπίσουν το κακό σαν δηλητήριο».


Σημείωμα Σκηνοθέτη:

Το κλασικό παραμύθι του «Μυστικού Κήπου» είναι ένα έργο γεμάτο συμβολισμούς, με έμφαση στην αγάπη για τον άνθρωπο, τα φυτά και τα ζώα. Ο μυστικός κήπος συμβολίζει τον εσωτερικό μας κόσμο, που όταν τον ανακαλύψουμε, μέσω της πραγματικής αγάπης, κατανοούμε το βάθος και τη δύναμή μας. Δε βρίσκω καλύτερη κληρονομιά για να αφήσουμε στα παιδιά μας, από την έννοια της φροντίδας για το συνάνθρωπό μας και τη Φύση. Αυτή η αγάπη πάντα θα βοηθά να ανακαλύπτουμε και να εξοικειωνόμαστε με τα μυστήρια της γέννησης και του θανάτου -του αέναου κύκλου της ζωής- και να ολοκληρωνόμαστε ως άνθρωποι, βοηθώντας θεραπευτικά τους γύρω μας.

Μαριάννα Τόλη



Συντελεστές:
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Μαριάννα Τόλη
Επιλογή τραγουδιών: Μαριάννα Τόλη
Χορογραφίες: Αλέξανδρος Κούζιτζκιν
Σκηνικά: Μιχάλης Σδούγκος
Κοστούμια: Από συλλογές  της Ioanna Kourbela
Φωτισμοί: Γιώργος Λιβανός
Ενορχηστρώσεις: Πέτρος Πολίτης, Χρίστος Σερενές

Μουσικοί:
Πιάνο: Χρίστος Σερενές
Βιολί:  Νεφέλη Μαρκάκη
Κιθάρα: Πέτρος Πολίτης
Τσέλο: Νηρέας Μαρκάκης.

Πρωταγωνιστούν:
Μαριάννα Τόλη, Γιώργος Λιβανός, Άντεια Ολυμπίου, Στέλλιος Κέλερης, Νεφέλη Μαρκάκη, Φανή Παρλή, Αλεξάνδρα     Χασάνι, Πέτρος Πολίτης, Νηρέας Μαρκάκης και η Ράνια Ελευθερίου



Τιμές εισιτηρίων:
Ενήλικες 12€, Παιδιά 8€
Γκρουπ 8€
Ειδικές τιμές για σχολεία: 6€
Διάρκεια:
1 ώρα και 40 λεπτά (μαζί με το διάλειμμα)

Ώρες Ταμείου:
Τρίτη και Τετάρτη 10.00 – 13.00 και 17.00 – 20.00
Πέμπτη έως Κυριακή 10.00 – 13.00 και 17.00 – 22.00
Δευτέρα κλειστό

 

Πληροφορίες εκδήλωσης

Θέατρο Αμιράλ
Αμερικής 10
τηλ. 210-3639385, 2103608856


Παραστάσεις:
Για το κοινό κάθε Κυριακή 11.30 και 15.30
Για τα σχολεία πρωινές παραστάσεις καθημερινά 10.00 -12.00
(Υπεύθυνος παραστάσεων για τα σχολεία: Γιώργος Ζήσης, τηλ.6937373788)

Site της παράστασης: www.omystikoskipos.gr
Facebook page: www.facebook.com/omystikoskipos



Έγραψαν για την παράσταση:

«Το σκηνικό του Μιχάλη Σδούγκου (ασημένια δέντρα με γυμνά κλαδιά) και το βίντεο του Στέφανου Κακαβούλη, τα ακροβατικά της Ρομπίνας (κοκκινολαίμης) Νεφέλης Μαρκάκη, η ζωντανή μουσική (τσέλο, κιθάρα, βιολί, πιάνο) από τους ηθοποιούς οι οποίοι παίζουν τα μουσικά όργανα, τραγουδούν και χορεύουν, το αληθινό κουνελάκι που φέρνει στη σκηνή ο Ντίκον (Πέτρος Πολίτης) επιβεβαιώνουν ότι ναι... η μαγεία και η τρυφερότητα του «Μυστικού κήπου» της Μπαρνέτ μπορούν να αποδοθούν στο θέατρο όταν υπάρχει μια τέτοια υψηλού επιπέδου ομάδα συντελεστών».

Σάντρα Βούλγαρη, Καθημερινή


«Τραγούδια με βιολιά, τσέλα και κιθάρες και ωραίες φωνές. Και ιπτάμενοι άνθρωποι, που σφυρίζουν σαν ποταμίδες. Με τα χέρια λασπωμένα από τα χώματα του "Μυστικού κήπου". Με ουσιαστική διάθεση οι μέρες μας στη γη να είναι ενορχηστρωμένες σαν να μην υπάρχει αύριο. Ωραία επιλογή για τις Κυριακές. Που έτσι κι αλλιώς είναι μέρες αναθεώρησης.»

Χρύσα Φωτοπούλου, Onlytheater


«Μην το χάσετε! Θα δροσιστεί η ψυχή σας. Θα αρδευτούν τα μέσα σας. Θα ξεχάσετε τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Θα αναστηθεί η δίψα σας για ζωή. Θα ξανανιώσετε. Γιατί αυτό σημαίνει η λέξη ψυχ-αγωγία. Όλοι οι ηθοποιοί είναι υπέροχοι. Παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν, διδάσκουν από σκηνής το ήθος της αυθεντικής αγάπης, παρασέρνουν τους μικρούς θεατές σε ενθουσιώδη εσωτερικά μονοπάτια αναζήτησης του Αγαθού».

Κωνσταντίνος Μπούρας, Θεατρολόγος - Κριτικός

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO