Tης Κλωντίν Γκαλεά
Δύο τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα
το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου και μετά…
η «Κοντορεβυθούλα» ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη!
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η Παιδική Σκηνή της Αμαξοστοιχίας - Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ ολοκληρώνει τον κύκλο παραστάσεων στην Αθήνα του θεατρικού έργου “Κοντορεβυθούλα… μια ιστορία του σήμερα” της Κλωντίν Γκαλεά (Claudine Galea) με δύο παραστάσεις το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου και ταξιδεύει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από τις 21 έως τις 25 Φεβρουαρίου.
Η συγγραφέας, βραβευμένη με το Grand Prix de Littérature Dramatique 2011, είναι γνωστή στην Ελλάδα από τη μετάφραση στα γαλλικά μαζί με τη Δήμητρα Κονδυλάκη του έργου του Δημήτρη Δημητριάδη “Ο κυκλισμός του τετραγώνου”.
Στη δική της “Κοντορεβυθούλα”, εμπνέεται από τον διάσημο μύθο αλλά γράφει για τους μικρούς θεατές ένα ολόφρεσκο, σύγχρονο κείμενο όπου μέσα από μία ανάλαφρη ματιά, μιλάει με αισιοδοξία και χιούμορ για θέματα σημαντικά που αφορούν στις σχέσεις των παιδιών με τους γονείς τους.
Η παράσταση αρχίζει όταν η μικρή Βιολέττα πληροφορεί τους γονείς της ότι η δασκάλα ζήτησε από τα παιδιά της τάξης να προσφέρουν το καθένα ένα δώρο σε μια πληγωμένη συμμαθήτριά τους, τη Λίλα. Η Βιολέττα αποφασίζει να της προσφέρει σα δώρο…την ιστορία της Κοντορεβυθούλας που πλάθει με τη φαντασία της! Με συντροφιά τις έξι άτακτες αδερφές της και επτά μαγικά βότσαλα, θα βοηθήσει τη συμμαθήτριά της να ξεπεράσει την αποξένωση, τη σκληρότητα και τη μοναξιά και να χαράξει το προσωπικό της μονοπάτι στη ζωή. Σ’ αυτό το ονειρικό ταξίδι, όλοι οι ήρωες γεννιούνται μέσα από τη φαντασία της σε μια γοητευτική ατμόσφαιρα με ήχους, μουσικές και φαντασμαγορικές εικόνες video.
Είναι ένα έργο ποιητικό μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, ιδωμένο με ευαισθησία μέσα από τα μάτια ενός μικρού κοριτσιού, που απευθύνεται όχι μόνο στους μικρούς θεατές αλλά και στους γονείς τους, οι οποίοι μερικές φορές, με την υπερπροστατευτικότητα και την υπερβολική τους φροντίδα, άθελά τους δημιουργούν ένα περιβάλλον ασφυξίας απ΄ όπου τα παιδιά επιθυμούν να δραπετεύσουν. Είναι ένας ύμνος στην αγάπη, τη φιλία και την αλληλεγγύη που τόσο συχνά αναπτύσσουν τα παιδιά στις μεταξύ τους σχέσεις.
Η παράσταση διαρκεί 45΄και συνοδεύεται από 30 λεπτών θεατρικό παιχνίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μικροί θεατές ανακαλύπτουν τα μηνύματα του έργου και εισάγονται στην ιδιαίτερη αισθητική του Τρένου-Θεάτρου.
Η μετάφραση είναι της Δήμητρας Κονδυλάκη, η σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη, σκηνοθετική επιμέλεια εικόνας Alessandro Spiliotopulos, σκηνογραφική επιμέλεια Βασίλη Παφίλη, κοστούμια Δανάης Κουρέτα, μουσική Άλκηστις Ραυτοπούλου, ηχητικά εφφέ Άλκηστις Ραυτοπούλου - Φώτη Μυλωνά, χορογραφία Ζωής Χατζηαντωνίου, φωτισμοί Γιάννη Δρακουλαράκου με βοηθό σκηνοθέτη την Dubravka Franz Spiliotopoulou.
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί
Παναγιώτης Κλίνης, Δάφνη Καφετζή. Στον ρόλο της Κοντορεβυθούλας η Έλενα Μεγγρέλη.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σάββατο στις 5.00 μ.μ.
& Κυριακή στις 12.00 μ.μ.
Παραστάσεις για σχολεία
καθημερινές στις 10.00 π.μ.