Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

"Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ" ΑΠΟ ΤΑ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΡΟΥΜΕΛΗΣ

Written by OnlyTheater. Category: ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ο Κουρέας της Σεβίλλης” την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 12:00 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

 

Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας και Ρούμελης παρουσιάζουν σε συμπαραγωγή το έργο της αγαπημένης των παιδιών Κάρμεν Ρουγγέρη: “Ο Κουρέας της Σεβίλλης” την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 12:00 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

 
Η πρεμιέρα της Κέρκυρας θα γίνει την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, ενώ θα ακολουθήσουν πρωινές παραστάσεις για τους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του νησιού μας.

 

Η παράσταση που είναι μια από τις μεγάλες επιτυχίες της Κάρμεν Ρουγγέρη, τόσο στο θέατρο όσο και στην Εθνική Λυρική Σκηνή, θα παρουσιαστεί και σε βραδινές παραστάσεις για το κοινό της Κέρκυρας.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην Παιδική Σκηνή του παρουσιάζει σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης το έργο «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» σε διασκευή και σκηνοθεσία της καταξιωμένης στο χώρο του παιδικού θεάτρου Κάρμεν Ρουγγέρη. Αξίζει να τονιστεί ότι τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κερκύρας και Ρούμελης έχουν έμπρακτα αποδείξει τα τελευταία χρόνια την πίστη τους στη συνεργασία μεταξύ πολιτιστικών φορέων και ενώνουν τις δυνάμεις τους για δεύτερη φορά.

 

Το θεατρικό έργο του Πιέρ ντε Μπωμαρσαί «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» έγινε παγκόσμια γνωστό χάρη στην ομώνυμη όπερα του Τζοακίνο Ροσσίνι. Βασισμένη στο έργο αυτό και στις μελωδίες του Ροσσίνι η αγαπημένη των παιδιών Κάρμεν Ρουγγέρη δημιούργησε μια υπέροχη παράσταση που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους φίλους του θεάτρου. 

 

Η υπόθεση του έργου αφηγείται τα τεχνάσματα του κόμη Αλμαβίβα προκειμένου τελικά να παντρευτεί την αγαπημένη του Ροζίνα, που ο ηλικιωμένος κηδεμόνας της, Ντον Μπάρτολο, προορίζει για τον εαυτό του. Ο Φίγκαρο, περίφημος κουρέας της Σεβίλλης, ο οποίος μπαινοβγαίνει χωρίς δυσκολία στην κατοικία του Ντον Μπάρτολο βοηθά στις συναντήσεις των δύο νέων και στη ματαίωση των σχεδίων του Μπάρτολο.

 

Η παράσταση ανεβαίνει σε διασκευή-σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνας Κουλουμπή, κίνηση-χορογραφία-φωτισμούς Πέτρου Γάλλια, στίχους τραγουδιών Ανδρέα Κουλουμπή, μουσική διασκευή Σάκη Βλαχόπουλου και Ρεντόνας Κόλα και  διδασκαλία των τραγουδιών Αναστασίας Τζιλιάνου. 

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:  
Γιώργος Βλάχος, Κατερίνα Γεωργάκη, Νότα Δαρμανή, Κώστας Δαμάκης, Βασίλης Μαμωνάς, Εύη Μητσοπούλου, Αντώνης Παπαδάκης, Διονύσης Στραβοράβδης.

Παίζουν οι μουσικοί: Ρεντόνα Κόλα, Βιολί Α΄, Έλενα Μπίλλα, Βιολί Β΄,
Σπύρος Γρηγορόπουλος, Βιόλα, Αμβρόσιος Βλαχόπουλος, Βιολοντσέλο
Ηχολήπτης: Κώστας Βλάχος

 

Τα κοστούμια της παράστασης και μέρος των σκηνικών αντικειμένων είναι ευγενική προσφορά της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO